Recensie | Grenzeloos, Lis Lucassen

Grenzeloos gaat over de 21-jarige Rebecca, die Nederland ontvlucht en gaat studeren aan Call TECH, een Amerikaanse universiteit vlakbij L.A. Daar ontmoet ze Thor, een stoere en zwijgzame American Footballspeler. Rebecca zit totaal niet te wachten op een nieuwe relatie, maar Thor heeft zijn zinnen op Rebecca gezet. En zoals dat hoort bij een echte topsporter, geeft hij niet snel op. De grenzen die Rebecca voor zichzelf heeft gesteld, verschuiven steeds verder. Tot het noodlot toeslaat en Rebecca ontdekt dat er geen weg meer terug is.

Deze serie staat compleet los van de Hitte-serie, maar bevat wel dezelfde bouwstenen: romantiek & sexy times, actuele, sociale thema's en natuurlijk een sexy held en een stoere heldin.

Recensie | Grenzeloos, Lis LucassenGrenzeloos geschreven door: Lis Lucassen
Meer van deze auteur: Genadeloos , Campus crush , Mr. Stone
Uitgeverij: Zomer & Keuning | Augustus 2018
Genre: New Adult, Romance
Bladzijden: 288
Uitgave: Paperback, E-book
Voeg toe op: Goodreads

Een football stadion, een man en een vrouw en de titel ‘Grenzeloos’.

De cover haalt mij niet perse over om dit boek te lezen en dat komt echt door het gebruik van echte personages. Al zie ik maar de helft van hun gezicht, dit doet het gewoon niet voor mij!

Was het alleen het stadion en de tekst op die mooi gekleurde achtergrond was het voor mij voldoende geweest!

De tekst ‘Als liefde je overhaalt’ trok mij over de streep. I’m a sucker for sports romance!

Al op de eerste bladzijde vind ik een stukje songtekst waar ik heel erg weg van ben.

Tell me who is gonna save me from myself
without you, I’m all alone

The Weeknd ft. Kendric Lamar

Wat ik als eerste kwijt kan over dit verhaal is dat het geen zoveelste sport new adult is!

Nadat ik al tal van vertaalde sport new adults heb gelezen krijg je al gauw het gevoel van dertien in een dozijn.

In Grenzeloos vind je echter een nieuw, verfrissend verhaal.

We maken kennis met Rebecca, of Becca, die net in Californië is komen wonen voor haar studie. Maar niet alleen voor haar studie. Ze is ook zo ver mogelijk weg gevlucht van haar thuis. Ze is namelijk al op jonge leeftijd getrouwd en komt uit een dorpje diep in de Bible Belt.

Sommige van jullie zullen nu denken: ‘What the heck is de bible belt?’

Dit is een geografische benaming voor de ‘band’ aan dorpen en steden die door Nederland loopt waar veel gereformeerden wonen of zoals wij ze in de volksmond beter kennen ‘de zwarte kousen’.

Becca heeft hierdoor vrij weinig ervaring met het ‘echte’ leven. Zo kent zij geen moderne tv series of muziek en ook op feestjes gebied is ze nog helemaal een groentje. Al is ze bijna 21, ze heeft geen rijbewijs. Dit is volgens haar vader onzinnig.

Wanneer ze een fiets gaat huren om een beetje vrijheid te hebben krijgt ze hiermee al vrij snel een ongelukje. En daar ontmoet ze Thor.

Thor is de quarterback en natuurlijk hot! Maar geen leeghoofd en er zit ook veel meer achter hem dan alleen maar hot zijn!

Vanaf dit moment is het boek niet meer neer te leggen en dan zit je op bladzijde 20.

Hoewel hij ‘Dutch’, zoals hij Becca noemt, niet koud laat is dit niet waarvoor ze naar Californië kwam.

“Ik ben hier amper een week en ik heb de eerste doodzonde al te pakken.”

Thor heeft ook zijn eigen bagage en bij beide is niet echt duidelijk wat die bagage allemaal inhoudt. dit maakt dat je de bladzijden blijft omslaan om er achter te komen wat er precies allemaal speelt.

Gelukkig blijft het niet alleen om hun twee draaien maar maken we ook kennis met vrienden en familie en door de heerlijke schrijfstijl van Lis heb je binnen no-time het gevoel alsof je deze mensen al jaren kent.

Verder in het boek krijg je een aantal plottwisten waar je U tegen zegt en dat maakt dit boek weer de stempel ‘rollercoaster’ waardig! Leg er gerust een pakje zakdoekjes naast!

Alles wat je kunt wensen zit in deze 288 bladzijdes!

Liefde, drama, seks, geweld en diversiteit verpakt in een geweldige new adult van Nederlandse bodem!

Ik kan niet wachten op het vervolg dat in februari verschijnt! De preview van Genadeloos vond ik al achterin het boek en ik wil meer!

[bol_product_links block_id=”bol_5b963be49ff13_selected-products” products=”9200000091493968,9200000092730285″ name=”grenzeloos” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Een boek dat de stempel ‘rollercoaster’ waardig is! Na 20 blz. niet meer neer te leggen!

Alles wat je kunt wensen zit in deze 288 bladzijdes! Liefde, drama, seks, geweld en diversiteit verpakt in een geweldige verfrissende new adult van Nederlandse bodem!

Ik kan niet wachten op het vervolg!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Ah, wat een fijne recensie! Naar aanleiding van jouw enthousiasme op Instagram heb ik het boek vanochtend meteen aangeschaft! Ik ben heel benieuwd <3