Recensie | Griezelbus 1, Paul van Loon

Tijdens de Kinderboekenweek nodigt een bekend schrijver een leraar met zijn klas uit voor een speciale tocht met zijn griezelbus. Tijdens de rit zal de schrijver griezelverhalen voorlezen uit zijn nieuwe boek. Hierbij gebruikt hij een aantal voorwerpen die hij in de bus heeft uitgestald. Maar naarmate de tocht vordert, blijkt dat iemand in de bus een akelig geheim heeft. Of zijn er meer die iets verbergen?

five-stars
De griezelbus 1 geschreven door: Paul van Loon
Bladzijden: 176
Uitgeverij: Leopold | oktober 2016
Genre: Jeugd
Uitgave: Hardcover
Illustraties: Caren Limpens, Ien van Lanen
Voeg toe op: Goodreads

[bol_product_links block_id=”bol_59c6279b3193b_selected-products” products=”9200000059720504″ name=”Griezelbus 1″ sub_id=”” link_color=”000308″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Griezelbus 1 | De covergriezelbus

Echt een prachtig griezelig plaatje!De gekozen kleuren geven het echt een griezelig maar magisch effect! Ook het spooky lettertype past perfect en maakt dit een echte cover buy!

De Griezelbus boeken bestaan dit jaar al 26 jaar! Er zijn al verschillende variaties van uitgebracht (zie onderin recensie) en ik moet zeggen dat ik dit tot nu toe echt de mooiste vind! De cover lijkt bijna te leven! De, haast 3D, omslag van Ien van Lanen is voor mij echt een topper!

Griezelbus 1 | De binnenkant

De Griezelbus is denk ik voor iedereen, die zichzelf geen kind meer voelt, jeugdsentiment!

De wijze waarop de verhalen zijn geschreven is heel beeldend. Een groepje schoolkinderen gaat mee op een speciale griezel rit! Tijdens de rit in deze griezelige bus zal de schrijver Onnoval hun een paar van zijn enge verhalen voorlezen.

In een omgeving die al geheel tot je fantasie spreekt door de schrijfwijze van Paul van Loon en de prachtige illustraties van Caren Limpens onthult Onnoval diverse objecten op een tafel, elk object staat voor een verhaal. De schrijver zal 10 verhalen gaan vertellen, voor dat laatste is er echter geen object?

Tussen alle verhalen die hij verteld wordt er een glimp gegeven van de meester en de kinderen in de bus, zo beleef je het avontuur echt mee!

Niet alleen als je het zelf leest is het super spannend (ongeacht je leeftijd) maar ook om voor te lezen is dit boek ontzettend geschikt! Stel je eens voor dat je in de klas rond Halloween elke ochtend een griezelig verhaal vertelt, of elke avond een stukje aan je kind/kleinkind/neefje of nichtje!© Limburgs Museum

De verhalen worden aangeraden voor 10+, ik raad aan om vooral te kijken naar het kind specifiek. Niet elk kind kan tegen griezelverhalen maar sommige kinderen smullen er al van op hun 8e!

De Griezelbus is perfect voor al wat jongere kids doordat de verhalen niet te lang zijn, goed aflopen en ze een junior griezelgehalte hebben!

Griezelbus | Leuk om te weten

De Griezelbus is tot leven gekomen! Al voorin het boek vind je een uitnodiging en ik ben dus meteen gaan kijken!

Op deze website vind je alle informatie!

Oudere, verschillende uitgaves van de Griezelbus

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment