Recensie | Hazels Pentakel (Heksenspiegel, #1), Marte Jongbloed

Hazels pentakel van Marte Jongbloed is het eerste deel van de Heksenspiegel-trilogie waarin een jonge vrouw alles op alles moet zetten om niet in de handen te vallen van een groep zwarte heksen. Sinds haar ouders om onduidelijke redenen zijn vertrokken, woont de 17-jarige Hazel in bij haar oom. Wanneer hij haar een keer in een dronken bui aanvalt, vlucht ze naar het bos net buiten de stad. Daar wordt ze opgevangen door een groep mensen, die witte heksen blijken te zijn. Een van hen ontdekt dat Hazels geheugen is behekst. Dat verklaart ook waarom ze zich zo weinig van vroeger herinnert. Maar wie heeft haar behekst? En waarom? Als ze tijdens een tarotlegging de ‘doodkaart’ trekt, voelt ze zich allesbehalve veilig... Voor De Heksenspiegel-trilogie heeft Marte Jongbloed veel research gepleegd, coven-workshops gevolgd en rituelen met echte heksen uitgevoerd. In 2017 won ze een Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre (8+). Hazels pentakel is voor 13 jaar en ouder.

five-stars
Recensie | Hazels Pentakel (Heksenspiegel, #1), Marte JongbloedHazels pentakel geschreven door: Marte Jongbloed
Bladzijden: 216
Serie: Heksenspiegel #1
Meer van deze auteur: Hazels spreuk
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | 19 March 2018
Genre: Young Adult Fiction, Fantasy, Wizards & Witches
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Zodra ik het pentakel zag werd ik al heel enthousiast! De kleuren op de cover vind ik ook echt heel mooi passen bij de sfeer van het boek.Hazels Pentakel

Wellicht heb je het al her en der op deze blog gezien? Ik ben echt weg van boeken met magie! Zo las ik al heel wat jaren terug de Wicca reeks van Cate Tiernan.

Ik heb deze 15 delige serie echt verslonden en al zo vaak herlezen dat ze van ellende uit elkaar vallen. En al die jaren heb ik gehoopt op een boek dat zich hieraan kon meten. Helaas voor mij en vele andere bleef een soortgelijk verslavende serie uit, tot nu!

Ik kende Marte Jongbloed nog niet maar ben na het lezen van Hazels Pentakel heel enthousiast over haar schrijfstijl.

Hazel heeft een verwarrende periode achter de rug. Ze is samen met haar ouder verongelukt en zij zijn overleden. Hazel woont nu bij haar oom maar kan zich niets heugen over het ongeluk of haar leven daarvoor.

Wanneer haar oom zich steeds naarder gaat gedragen en Hazel op de vlucht slaat komt zij terecht bij een coven. Wanneer ze denkt dat haar leven nu een betere kant op gaat heeft ze het bij het verkeerde eind!

Witte magie en zwarte magie, covens, edelstenen die gereinigd moeten worden, tarot… Alles klinkt zo vreemd voor Hazel maar toch voelt ze zich soms ook vreemd op haar gemak. Wanneer ze ontdekt dat haar geheugen ontoegankelijk is door een magische blokkade krijgt haar leven een ommezwaai vol gevaren!

Echt super spannend en verslavend! In één ruk lees ik Hazels Pentakel uit en verlang ik naar meer!

Dit boek is veel te dun! En ik moet veel te lang wachten op de rest! Eindelijk iets in de sferen van de Wicca serie 💕 hier heb ik lang op gewacht!

[bol_product_links block_id=”bol_5ad07602ce1d3_selected-products” products=”9200000084827664″ name=”hazels pentakel” sub_id=”” link_color=”FF7777″ subtitle_color=”FF7777″ pricetype_color=”FF7777″ price_color=”FF7777″ deliverytime_color=”FF7777″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 comments