Recensie | Hazels spreuk (Heksenspiegel, #2), Marte Jongbloed

Recensie | Hazels spreuk (Heksenspiegel, #2), Marte Jongbloed

Een verslavende serie over de moderne wereld van de hekserij.

Hazels spreuk van Marte Jongbloed is het tweede deel van de Heksenspiegel-trilogie, waarin een jonge vrouw alles op alles moet zetten om niet in de handen te vallen van een groep zwarte heksen.

Hazel woont weer bij haar oom en volgt een vooropleiding voor de kunstacademie. Ze voelt zich nu helemaal thuis bij haar coven, een heksengroep. Inmiddels kan ze zich weer alles herinneren van wat ze van haar ouders, twee invloedrijke heksen, heeft geleerd. Ze mist haar vader en moeder nu meer dan ooit. Ze zitten ondergedoken omdat ze een strijd voeren met heksen die zwarte magie beoefenen en uit zijn op meer macht. Dan krijgt Hazel een teken van leven van haar ouders: ze willen haar in het geheim ontmoeten. Zonder haar coven in te lichten gaat Hazel naar de afgesproken plek. Maar dan gaat alles mis…

five-stars
Hazels spreuk geschreven door: Marte Jongbloed
Bladzijden: 240
Serie: Heksenspiegel #2
Meer van deze auteur: Hazels pentakel
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | 24 October 2019
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Met de komst van Hazels Spreuk is er ook een nieuw jasje toegevoegd! Zo zijn beide delen nu uitgevoerd in onderstaande edities en ik kan verklappen dat ik ze echt heel magisch vind!

Enige puntje is dat ze nu op de rug heel erg lijken op de Caraval boeken die Luitingh Sijthoff ook uitbracht!

Marte neemt ons mee verder de wereld van hekserij in en dat word in dit tweede deel van de Heksenspiegel serie duisterder en grimmiger.

Hazels ouders zijn nog steeds ondergedoken en zij probeert haar draai te vinden in het ‘normale’ leven bij haar oom en haar opleiding. Daarnaast heeft ze natuurlijk ook haar leven als heks in een coven. Het word haar echter niet makkelijk gemaakt wanneer blijkt dat de groep zwarte heksen nog steeds achter Hazel aanzit om zo te proberen haar ouders te lokken.

In een verhaal vol spanning probeert Hazel contact te krijgen met haar ouders maar al gauw blijkt dat Hazel nergens veilig is. Ze voelt zich continue in de gaten gehouden en langzamerhand weet ze ook niet meer wie er nog wel te vertrouwen zijn.

Hazels spreuk is een grimmiger vervolg met een fijne lijn tussen witte en duistere zwarte magie!

Voor Hazels coven word de lijn tussen witte en zwarte magie steeds dunner en het gevaar van de zwarte heksen lijkt steeds groter te worden.

Waar Hazel eerst nog maar vreesde voor een kleine groep zwarte heksen en hun zwarte magie wordt in Hazels Spreuk duidelijk dat de zwarte heksen niet snel terugdeinzen en niks hun te ver gaat in hun zoektocht naar Hazels ouders en hun boek der schaduwen. En die kleine groep is ook zo klein niet meer!

Marte weet in Hazels Spreuk de spanning goed op te bouwen en eindigt met een killer van een cliffhanger!

Als er iets is wat Marte goed kan dan is het de spanning door het hele verhaal goed opbouwen! Daarnaast heeft ze de gave je te laten zitten met een killer van een cliffhanger waardoor je enkel nog zou wensen dat je zelf met hekserij voor elkaar kon krijgen dat het derde deel al snel verschijnt.

Auteur van deze boeken,

tot u wend ik mij,

ik vraag u met diepe boekenliefde,

breng deel 3 zo snel mogelijk naar mij,

Zo zal het zijn

Wie niet waagt wie niet wint 😉

[bol_product_links block_id=”bol_5dc2927bee1c1_selected-products” products=”9200000084848517,9200000114043451,9200000100728220,9200000114043272″ name=”hazels ” sub_id=”” link_color=”000205″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FF0D0D” deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”799″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.