Recensie | Heks van vuur en oorlog (Heks van vuur en oorlog, #1), S. Christina

Recensie | Heks van vuur en oorlog (Heks van vuur en oorlog, #1), S. Christina

In een land waar magie verboden is, probeert de zestienjarige Lara met alle macht haar krachten te onderdrukken. Maar dan wordt ze getest op hekserij, en staat haar wereld op zijn kop. Het heksenteken wordt in haar nek getatoeëerd en langzaam maar zeker wordt ze afgesloten van de rest van de wereld.
Ze leert haar lotgenoten kennen; David, Noah, Philip en Alex, en samen starten ze een verzet tegen de onderdrukking. Maar net als alles op zijn plek lijkt te vallen, ontdekt Lara een duister familiegeheim. Magie is niet zonder reden verboden, en die reden is dichterbij dan ze denkt…

four-half-stars
Heks van vuur en oorlog geschreven door: S. Christina
Bladzijden: 276
Serie: Heks van vuur en oorlog #1
Meer van deze auteur: Leger van Schaduw en Storm (Lara Polaris, #2)
Uitgeverij: Rebel Books | 11 November 2020
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

De cover van ‘Heks van vuur en oorlog’ doet niet heel veel voor mij. De kleuren zijn voor mij net iets te flets. En het silhouetje van een hoofd heeft voor mij echt geen toegevoegde waarde.

Bij dit boek gaat de term ‘don’t judge a book by it’s cover’ zeker op!

Wat vind ik van het verhaal

Een poos geleden kreeg ik een e-mailtje van Rebel Books dat ze graag met mij zouden samenwerken. Er zou namelijk een titel gaan verschijnen genaamd ‘Heks van vuur en oorlog’. Een Young Adult Fantasy boek met een magisch tintje. Ze vermoedde dat dit boek helemaal in mijn straatje zou liggen!

De cover trok me zoals eerder gezegd niet echt maar de synopsis sprak me dan wel weer aan!

Tragisch laat reageerde ik op het e-mailtje en kreeg ik alsnog een leuk pakketje thuis gestuurd!

Door Corona lag het leestempo helaas kritiek laag en dus lag het boek een tijdje op mij te wachten.

En dat is toch zo zonde!

Normaal heb ik mijn telefoon tijdens het lezen erbij liggen voor al mijn hersenspinsels en gedachten. Bijna altijd raak ik dan weer afgeleid van het lezen als ik daar een notificatie op het scherm zie. Bij ‘Heks van vuur en oorlog’ heb ik niet één keer mijn telefoon opgepikt!

Gewoon in een ruk door lezen!

Ik ben aan alle kanten zo enthousiast over dit boek dat ik niet weet waar ik moet beginnen en wat ik kan zeggen zonder eventuele spoilers!

Het is een soort Salem tijdens de heksenjacht maar dan hedendaags in een fictieve wereld!

Je uit je krachten immers niet, deze houdt je verborgen! Soms ben je je er niet eens van bewust dat je een heks bent! Maar wat als iedereen getest word en je krachten zich tonen tijdens deze test? Jij vervolgens een groot teken in je nek getatoeëerd krijgt dat je niet mag verbergen?

Dan behandeld iedereen jou en je soortgenoten als een paria!

Zo verloopt dus het leven van Lara en haar lotgenoten. Ze gaan echter niet helemaal stilletjes mee in het verbod op gebruik van de krachten die zij hebben. Ze besluiten om in het geheim hun krachten te gaan ontdekken en verbeteren. (hallo serieuze Geheime kamer HP/Darkest minds vibes!)

Maar wat als er blijkt dat het tatoeëren van hun nekken en hun in aparte groepjes te laten zitten slechts een topje van de ijsberg is? Wat als er gruwelijke dingen gebeuren met heksen?

En dan ontdek je ook nog eens serieuze familie geheimen!

Ja, dat alles en nog veel meer heerlijks lees je dus in dit eerste deel uit een zeer veelbelovende serie van debuterend auteur Sanne Christina Duivenvoorden. Het einde van ‘Heks van vuur en oorlog’ doet je verlangen naar een vervolg!

De schrijfstijl van Sanne is erg prettig te lezen. Eerlijk is eerlijk, sommige stukjes waren zo goed beschreven dat ik ze al voor me zag als spannende scenes op groot doek!

Conclusie

‘Heks van vuur en oorlog’ is precies waar ik al tijden op wacht! Het is een soort Salem tijdens de heksenjacht maar dan hedendaags in een fictieve wereld!

Een magische combinatie van dingen waar ik van hou in een boek en een eerste deel in een serie waardoor ik nu al uitkijk naar de rest!

Als je van ‘The Darkest Mind’ en ‘Het schaduwjaar’ hebt genoten ligt ‘Heks van vuur en oorlog’ ook zeker in jouw straatje!

‘Heks van vuur en oorlog’ ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.