Recensie | Her Royal Highness (Royals, #2), Rachel Hawkins

Recensie | Her Royal Highness (Royals, #2), Rachel Hawkins

Millie Quint is er kapot van als haar vriendin met een ander zoent. Omdat ze de gedachte om elke dag met haar ex geconfronteerd te worden niet kan verdragen, besluit Millie om beurzen aan te vragen voor prestigieuze scholen. Hoe verder van Houston, hoe beter. Millie kan haar geluk niet op als ze wordt toegelaten tot een van de meest exclusieve scholen ter wereld in de Schotse Hooglanden. Alles aan Schotland is anders: het landschap is mistig en groen, de school is prachtig en de studenten vinden haar Amerikaanse accent superschattig. Er is alleen één probleem: Millies kamergenoot Flora gedraagt zich als een echte prinses. Ze ís ook een echte prinses. Van Schotland. De twee kunnen elkaar niet uitstaan, maar voordat Millie het doorheeft, heeft ze wéér een vriendin. Prinses Flora zou een nieuw hoofdstuk in haar liefdesleven kunnen zijn, maar Millie weet dat de kans op een happily ever after klein is. Het echte leven is tenslotte geen sprookje… Of toch wel?

Her Royal Highness is het vervolg op Royals, maar met nieuwe personages!

four-stars
Her Royal Highness geschreven door: Rachel Hawkins
Bladzijden: 272
Serie: Royals #2
Meer van deze auteur: Royals
Uitgeverij: Best of Ya | 28 June 2019
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Op het eerste gezicht snap ik echt niks van deze cover! Door de ondertitel snap ik dat er iets is met een roze steen maar wat doen die andere stenen er dan? Ook de hak en gymp geven niet echt iets weg. Her Royal Highness vind ik qua cover iets minder geslaagd!

Aaahhh…. Na het lezen van de synopsis ben ik bang dat ik geen ‘vervolg’ ga krijgen op Royals. Andere personages en een andere setting. En dit verhaal is LGBTQ! Ik ben heel benieuwd of ik het net zo zoetjes ga vinden als zijn voorganger.

De setting van Her Royal Highness is echt heerlijk! Je krijgt een beetje een Zweinstein vibe maar dan in het oude Schotland met een chauffeur die het een beetje historisch laat voelen! Ik wil door dit verhaal ook naar Schotland om daar te genieten van de omgeving met een Irn-Bru met kauwgom smaak.

Ik hield meteen van de hoofdpersoon Millie en haar familie! Net als in Royals is hier de band tussen vader en dochter erg sterk, hij steunt haar door dik en dun en komt echt heel erg lief over.

Ze wou dolgraag naar een kostschool in Schotland maar deed geen aanvraag door een zomerliefde met haar beste vriendin. Maar wanneer dat anders loopt dan verwacht pakt ze toch haar spullen!

De reden dat ze graag naar Schotland wou is vanwege de geologie! Ze is dol op stenen en heeft ook haar eigen collectie bij zich! Eenmaal aangekomen op de kostschool blijkt ze een kamer te delen met Flora en dat gaat niet echt van een leien dakje!

Flora is een meisje waar je vrijwel direct de haren van overeind gaan staan! Je vraagt je dus ook echt af hoe die synopsis ooit heeft kunnen bedenken dat ze een soort van bijna-vriendin worden!

Dit zorgt er voor dat je met een vliegende vaart door het boek heen gaat.

Ik vind ‘enemy to lovers’ boeken altijd erg leuk en dat werd in dit verhaal echt goed neergezet! Er word veel spanning gecreëerd en door alle personages om Millie en Flora heen word het een heerlijk compleet verhaal.

Wederom fluffy en zoetjes maar nu wel met twee personages die elk een heerlijke persoonlijkheid hebben! Als je toe bent aan iets luchtigs voor tussendoor kan ik je Her Royal Highness zeker aanraden.

Kleine ps. je kunt dit verhaal ook prima als standalone lezen!

En potverdorie!!!! Nog steeds niet de bruiloft! En ik zie op GR nog geen deel 3 staan! Hier was ik in de Royals al een beetje teleurgesteld om maar nu weer! Hoe kan de auteur ons dit toch aandoen!

[bol_product_links block_id=”bol_5d4183554d1ef_selected-products” products=”9200000107853676,9200000108699835″ name=”her royal highness” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”792″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.