Recensie | Het EOS-project, Mirjam Mous

Als Mink de hond uitlaat, ziet hij een lichaam in de rivier drijven.

Het blijkt Henk van Romondt te zijn. Hij is verslaggever bij de Limbode én de oom van Jools - Minks vriendin en goochelassistente. Volgens de politie is Henk per ongeluk te water geraakt toen hij ging plassen. Jools gelooft er niets van. Waar komen die bloeduitstortingen op zijn hoofd dan vandaan? Ze vindt het sowieso raar dat haar oom bij de Blauwe Bosjes was, want hij had helemaal niets met natuur. En dan werkte hij ook nog aan een belangrijk artikel dat zou inslaan als een bom. Jools raakt er steeds meer van overtuigd dat haar oom is vermoord. Mink twijfelt eerst nog, tot ze ontdekken dat er iemand in Henks appartement is geweest. Mink besluit Jools te helpen en gaat op onderzoek uit. Vanaf dat moment verandert zijn leven in een nachtmerrie.

four-stars
Het Eos-project geschreven door: Mirjam Mous
Bladzijden: 304
Meer van deze auteur: Virus
Uitgeverij: Best of Ya | August 8th 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Het EOS-project | De cover

Het EOS-project

Ik ben fan van zwarte covers en al helemaal hardcovers!

Normaal maak je mij niet blij met gezichten op covers, maar deze jongen en de uitdrukking op zijn gezicht passen goed bij hoe ik me de hoofdpersoon voorstel.

Ik had alleen de titel liever wat groter gezien en de auteursnaam wat kleiner. zowel op de voorkant als op de rug springt de rode naam van de auteur groter in zicht dan de witte titel van het boek.

(Als je denkt waarom zoveel boekenleggers? Ik sta er op met een quote ♥)

Het EOS-project | De binnenkant

Op de eerste bladzijde begint de spanning meteen op te lopen wanneer je leest vanuit Mink die duidelijk voor iets op de vlucht is. Er word duidelijk dat er iets ergs aan de hand is met een jong meisje en je begint je af te vragen of Mink daar iets mee te maken heeft.

Op dat moment draait het boek naar het verleden en begint de speurtocht naar wat er gebeurd is!

Wisselend tussen het heden en het verleden en diverse personages begin je zo zelf een theorie te bedenken en dat is wat ik het heerlijkste vind aan thrillers. De zoektocht naar wat er is gebeurd en de verschillende kanten die je gedachten opgaan door wat je leest. Om er dan vervolgens op het einde achter te komen dat er veel meer speelt of iets compleet anders dan wat je had verwacht.

Vooral het wisselen tussen de verschillende personages geeft je zo elke keer een klein tipje van de sluier. Het is net of je een spel Cluedo speelt en moet uitzoeken wie van de personages de dader is en met welk motief!

Het EOS Project is een YA thriller waarbij de hoofdpersonen zich in een speurtocht van corruptie en gevaar bevinden! Wisselend tussen heden en verleden en verschillende personages ontdek je steeds meer puzzelstukjes waardoor je dit nieuwste boek van Mirjam Mous in een ruk uitleest!

Het EOS-project | Minpuntjes?

De hoofdstukken krijgen ook allemaal een titel en een quote mee en bij eigenlijk elk hoofdstuk haal ik er wel uit waarom het zo genoemd is.

Behalve in hoofdstuk 2 genaamd Pamela Anderson. In dit hoofdstuk komt echt op het einde de zin “Lijkt ze wel een beetje op Pamela Anderson?” voor, verwijzend naar haar ‘enorme joekels van borsten’…

Mij lijkt Pamela Anderson niet echt meer de droom van een 16 jarige jongen van nu. Deze dame met haar ‘joekels’ was immers bekend als Baywatch Babe in de begin jaren negentig en is inmiddels 50 jaar oud?

(Ook de term joekels en eerder in het boek het vreemd gespelde scheldwoord “Fok” voelen een beetje te ouderwets om bij 16 jarige van nu te passen.)

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.