Recensie | Het geheugenboek, Lara Avery

Ze zeggen dat ik alles zal vergeten. Dus schrijf ik om te herinneren…

De ambitieuze Sammie McCoy weet precies wat ze wil: met de hoogste cijfers haar eindexamen halen en dan het kleine plaatsje waar ze woont voorgoed de rug toekeren. Niets zal haar van haar plannen afbrengen. Dus ook niet de diagnose dat ze een zeldzame ziekte heeft die haar herinneringen van haar zal stelen. En zo wordt het geheugenboek geboren. Sammie schrijft aan haar toekomstige zelf: over waar ze haar studieboeken opbergt, op wie ze verliefd is, wie haar hart heeft gebroken en over Cooper, een oude vriend van vroeger die er alles aan doet haar aan het lachen te maken, en haar tot het einde toe te steunen...

five-stars
Het geheugenboek geschreven door: Lara Avery
Bladzijden: 381
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | april 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads

Het geheugenboek | De coverhet geheugenboek

Erg mooie hardcover! Het hoofdpersonage op de achtergrond met al die bladzijden er overheen gedrukt!

Het geheugenboek | De binnenkant

Wanneer je dit leest, vraag je je waarschijnlijk af wie je bent. Ik zal je drie tips geven.

Die eerste zin hakt er meteen in!

Sammie is een echte streber! Ze wil koste wat het kost het kleine gat waar ze woont verlaten en doet daarvoor extreem goed haar best op school. Ze volgt alles wat ze volgen kan en heeft zich met behulp van een lerares aangemeld voor elke beurs die er is!

Maar dan komt de dag waarop ze te horen krijgt dat ze de zeldzame ziekte Niemann-Pick Type c heeft.

Een soort dementie met dodelijke afloop.

Samantha, ofwel Sammie, schrijft aan zichzelf een geheugenboek zodat ze met die ziekte waarmee ze te kampen heeft zich toch nog dingen kan heugen! Ze schrijft aan haar toekomstige Sam, de Sam die ze wil zijn. Een sam die geen gebrek aan sociaal geaccepteerd gedrag heeft.

In dit geheugenboek leven we mee in haar gedachten wereld en lezen we over haar vriendschappen, liefde en nog veel meer.

Op sommige bladzijden zul je net als ik moeten lachen om de heerlijke persoonlijkheid die Sammie is, of om de mensen in haar leven.

Maar geloof me dat je op sommige bladzijden één grote treurige bende zult zijn met een snotneus en dikke ogen!

Want wanneer je wakker word en even niet meer weet wie je bent en je moet lezen hoe je steeds verder achteruit glipt en nog zo’n prachtig mooi mens kunt zijn als Sammie is echt tranen trekkend!

Ik heb na het dicht slaan van dit boek, en vooral die laatste bladzijden, met zoveel gevoelens voor me uit zitten staren! Allerlei emoties kwamen voorbij en als je dat als auteur voor elkaar krijgt schrijf je sterke verhalen!

Wees niet bang om dit boek te lezen! Ja, het is af en toe ontzettend zielig maar geloof me dat je er het leven nog meer door gaat waarderen!

 

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments