Recensie | Het huis zonder einde, Daniëlle Bakhuis

'Wat kijk je bang,' zegt het meisje. 'Je ziet eruit alsof je een geest ziet.'Voor de derde keer vraag ik het en nu zonder te stotteren.'Wie ben jij?'Ik kijk in haar donkere, lege oogkassen. Ze houdt haar hoofd schuin en schenkt me een lieve glimlach.'Je weet wie ik ben,' zegt het meisje. Haar stem is slepend, alsof de woorden aan elkaar plakken.'Je hebt me drie keer opgeroepen.'
Iedereen in Westerdam weet het: het Woud van Westerdam moet je mijden zodra het donker is. ’s Nachts schijnen er vreemde, onverklaarbare dingen te gebeuren. Maar wanneer Samira en haar vrienden met Halloween de unieke kans krijgen om in het verlaten landhuis te kijken, wint de nieuwsgierigheid het van de angst. Ze zijn gewaarschuwd: wie te lang in het huis blijft, begint dingen te zien die er niet zijn…
Van de auteur van De eliminatie, De executie en Clownsnacht:

four-stars
Recensie | Het huis zonder einde, Daniëlle BakhuisHet huis zonder einde geschreven door: Daniëlle Bakhuis
Bladzijden: 136
Meer van deze auteur: Zes Seconden, De Eliminatie, De executie, Clownsnacht
Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum | 13 October 2020
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Illustraties: Saskia Janssen
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Zo ontzettend lekker griezelig! Een betonstuc achtige achtergrond, een spiegel rechtstreeks uit je favo horrorfilm en daarin een schaduw van een meisje. Ook het lettertype van ‘Het huis zonder einde’ is echt perfect gekozen.

Wat vind ik van het verhaal

Waar moet je toch eens beginnen?

Urban Legends zijn zo ontzettend verrukkelijk! Ik hou echt ontzettend van griezelige verhalen en van mezelf flink schijterig maken met enge films, enge boeken en enge Fright Nights!

Nu waren er deze Halloween door corona geen Fright Nights, geen bioscoop bezoeken, geen horror houses in de stad en geen spooktochten door de wijk…

Maar gelukkig was daar Danielle Bakhuis!

En dus op een heerlijke donkere avond waar ik alleen thuis was kroop ik in dit boek! Klaar om als een stoere grote meid dit jeugdboek eens uit te gaan lezen!

En naar verwachting zou ik dat zo uit hebben, het is immers geen heel dik boekje!

Maar angsthaas die ik ben! Ik belandde op bladzijde 49, en als beelddenker die ik ben kon ik gewoon niet meer door! De grote diepe donkerte in de tuin begon me naar de keel te grijpen en overal leek wel geluid vandaan te komen. Mooi bewaard voor de volgende dag, lekker in het licht verder gaan 😉

In Danielle haar jeugd horror verhalen is duidelijk te merken dat ze dezelfde vreemde voorliefde voor angst heeft en wat is dat toch onwijs smullen!

Nu laat je je misschien op het verkeerde been zetten door het woordje ‘jeugd’ en denk jij misschien: ‘Wat kan er nu zo eng zijn aan een jeugd boekje?’

Nou dan heb jij nog geen kennis gemaakt met de pen van Danielle, ze tovert scenes op papier die je doen rillen van gruwelend griezel genot!

Ken je dat moment tijdens het kijken van een enge film, de muziek word spannender en de toon voor een jumpscare word gezet?

Moet je je eens voorstellen dat iemand je die vibe kan geven enkel vanaf papier!

Dan heb je wel talent in het schrijven van heerlijke griezelboeken hoor!

Conclusie

Ik hoop dat Danielle elk jaar een heerlijk griezelverhaal gaat schrijven dat rond Halloween verschijnt. En van mij mogen ze stukken dikker worden!

‘Het huis zonder einde’ ook lezen?

Zeg zelf, voor het geld hoef je het niet te laten!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.