Recensie | Het is ingewikkeld, Kaat de Kock

Recensie | Het is ingewikkeld, Kaat de Kock

Esther dumpte haar vriend omdat hij geen kinderen wilde en zijn ambities geen ruimte lieten voor haar carrière. Nu is het háár beurt om haar dromen na te jagen. Helaas blijken haar droomjob én haar droomman niet zomaar in haar schoot te vallen en zit ze vast in een saaie, uitzichtloze job en een piepklein flatje. Tot ze op een dag een aanbod krijgt dat ze niet kan weigeren. Vindt Esther op deze manier de liefde? En wat gebeurt er als ze per ongeluk met de foute man slaapt, wat weleens heel veel invloed zou kunnen hebben op haar carrière én haar leven?

four-half-stars
Het is ingewikkeld geschreven door: Kaat De Kock
Bladzijden: 288
Uitgeverij: Horizon | 27 September 2018
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Heerlijk roze! En dat ijsje er op maakt dat het meteen zomers aanvoelt! Misschien net een tikje te laat uitgekomen want dit boek had het qua looks denk ik heel goed gedaan in de zomer!

Het boek begint meteen in volle vaart! We maken kennis met Esther die in vol snotter ornaat het verhaal opent.

Ze heeft twee jaar terug haar acht jaar lange relatie met Dieter beëindigt omdat hij geen kinderen wou en bij haar toch echt de biologische klok begon te tikken. Ze koos voor zichzelf door op zoek te gaan naar een parttime baan zodat ze zich kon richten op haar droomcarrière van journaliste.

Niet alleen is de relatiemarkt op niks geëindigd! Ook haar droomcarrière lijkt niks te worden. En bovenop dit alles komt ze er achter dat Dieter met zijn nieuwe vriendin Sjoertje (die zij Sloerietje noemt) een baby krijgt!

Wanneer ze haar hart uitstort bij beste vriendin Lena loopt ze daar toch wat weerstand op. Lena en Sjoertje zijn bevriende collega’s. Lena besluit Esther mee te nemen naar een feest van haar bazin waar Dieter en Sjoertje ook aanwezig zullen zijn. Zo kan Esther erachter komen of deze baby wel gepland was en waarom hij  nu opeens wel een kind zou willen. Het feest word een waar fiasco waar ze van tranen met tuiten in een heel andere situatie beland.

Wanneer ze na het feest dankzij de bazin van Lena plots een aanbod krijgt om een artikel te schrijven waar andere journalistes voor bedanken grijpt ze deze kans met beide handen aan.

Voor ons is dat het begin van heel veel lachen.

Esther is zo’n heerlijk down to earth personage met een geweldig gevoel voor humor en dramatiek. Gewoon een heerlijk normale vrouw die van eten houdt en met een maatje meer daar ook niet mee ophoudt. Zoals ze zelf zegt ze heeft een bikini en een body dus een bikinibody. ♥ Ze heeft wel eens yoga geprobeerd maar liet er een vliegen tijdens de downward facing dog en dus durfde ze daar ook niet meer terug.

Echt een feelgood boek eerste klas! Dit boek voelt echt als je next best friend met heerlijke personages. Samen met Esther beleef je haar knotsgekke avonturen die je vliegensvlug uitleest!

Ongelofelijk dat dit haar eerste chicklit roman is! Ik wil meer!

Waarom geen 5 sterren? Soms wist ik echt even niet wat er met een uitdrukking bedoeld werd. Het is voor een Nederlandse lezer soms even een raadsel wat er precies staat.

Voorbeeld: ‘Dat is er volgens mij nochtans bóénk op.’

Ik heb echt geen idee wat dat betekent haha!


[bol_product_links block_id=”bol_5bbb29f3c8a15_selected-products” products=”9200000097708114″ name=”het is ingewikkeld” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Ok nu moet ik dit boek lezen! EN net doordat je aanhaalt dat er uitdrukking instaan doe je niet begrijpt.
    Ik ben dol op echte Vlaamse boeken. Ik lees nooit in het Nederlands, behalve als ze echt typische Vlaamse woorden bevatten. Dus ik ga nu een exemplaar bestellen!!!!

    Ow en er boenk op… wil zeggen dat iets echt raak is.