Recensie | Het Koninkrijk, Jess Rothenberg

Recensie | Het Koninkrijk, Jess Rothenberg


Welkom in het Koninkrijk... waar 'Happily ever after' niet alleen een belofte is, maar een wet.

Het Koninkrijk is een fantasy-pretpark waar gasten worden ondergedompeld in een wereld vol virtuele draken, gigantische kastelen en hightech wezens.

Ana is een van de zeven Fantasisten, wondermooie android-prinsessen die ontworpen zijn om dromen waar te maken. Dan ontmoet ze Owen, die in het park werkt, en Ana krijgt voor het eerst gevoelens die verder gaan dan haar programmering... Ze is verliefd.

Maar het sprookje verandert in een nachtmerrie als Ana beschuldigd wordt van de moord op Owen. Het is het begin van de rechtszaak van de eeuw. Door getuigenissen in de rechtbank, interviews en Ana's herinneringen ontstaat een verhaal van liefde, leugens en wreedheid - en wat het écht betekent om mens te zijn.

four-stars
Het Koninkrijk geschreven door: Jess Rothenberg
Bladzijden: 319
Uitgeverij: Uitgeverij Moon | 28 August 2019
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Alles in de cover van Het Koninkrijk spreekt me aan! Van het kasteel dat me meteen doet denken aan Maleficent tot aan het gebruik van kleuren. Zoete, meisjesachtige tinten en een sprookjeskasteel!  En dan een duister kasteel! Wie kan dit boek nu weerstaan? Ik zeker niet!

De synopsis klinkt echt zo goed! Wie houdt er nu niet van sprookjes? En dat Happily ever After een wet is klinkt helemaal boeiend! Ik ben heel benieuwd naar dit pretpark!

Dit was een van mijn ‘most wanted’ boeken van dit jaar! Ik vond Het Rampzalige Verhaal van Jou en Mij echt een geweldig boek en toen ik zag dat er een nieuw boek van Jess Rothenberg ging verschijnen was ik meteen enthousiast!

We lezen het verhaal vanuit Ana. Ana is een fantasist, een van de zeven ontworpen prinsessen in het koninkrijk. Ze is een soort hybride van mens en robot. Gemaakt om parkbezoekers een gelukkige tijd te bezorgen maar plots beschuldigd van het vermoorden van een parkmedewerker.

Hoewel Ana geen echte gevoelens zou moeten hebben zien we door dit boek heen dat ze toch steeds meer menselijk lijkt te worden! Alsof de hybrides evolueren! Ze geniet van bepaalde delen van het park en tijd doorbrengen met haar zussen. Maar sommige zussen gedragen zich plots anders. Ze lijken minder gelukkig en Ana wil weten waar dit door komt. Ana probeert te begrijpen wat er aan de hand is en voor een ‘robot’ toont ze ons dat ze instaat is om liefde te voelen. Ze houdt van haar zussen maar ook van de hybride dieren in het park. Dieren waar ik nog veel meer van had willen lezen!

De indeling van dit boek maakt dat je er als een sneltrein door heen gaat. Het boek bevat rechtbank verslagen, interviews van Ana, advertenties in het Koninkrijk, sms’jes, camerabeelden, foto’s en zelfs een beoordelingspagina van de Mijn Koninkrijk App™ en het eigenlijke verhaal. Want is een Fantasist in staat tot het hebben van gevoelens? En zou een Fantasist kunnen moorden? Daar kom je achter in dit boek dat meer een soort dossier is!

Het Koninkrijk hield mijn aandacht goed vast omdat ik wilde weten hoe Ana op het punt kwam waar ze van moord wordt beschuldigd! En of ze het gedaan heeft natuurlijk!

Tot op de laatste bladzijden blijft dit een spannend verhaal met een heerlijke plottwist!

Het Koninkrijk is een Fantasistisch maar duister Disneyland!

Ik vond Het Koninkrijk ongelooflijk fascinerend! Een waanzinnig interactief pretpark opgedeeld in meerdere landen waar ik nog meer over had willen lezen. Een plek waar dromen uitkomen maar achter het mooie plaatje iets heel duisters schuilt!

Ik hoop echt dat Jess Rothenberg in de toekomst meer boeken schrijft.

Dit echt niet lezen als je het boek zelf niet las!

Ergens vind ik het een beetje lastig dat dit boek hint naar verkrachting van de Fantasisten? Het staat er niet zwart op wit maar wat die Mr. Casey of het FTP allemaal uitspookt met de Fantasisten is maar een raadsel natuurlijk omdat hun geheugen gewist kan worden. Voor mij voelde het echter alsof de Fantasisten misbruikt worden. Gezien het FTP nog steeds niet van tafel is en er een ruimte is vol met de nieuwe generatie hybrides verwacht ik wel een tweede boek. Ik bedoel, de andere zussen zijn er ook nog en het park gaat gewoon door met Moeder? Over een vervolg is echter nog niks bekend en dat maakt het voor mij weer een beetje jammer. Want er gaat dan of veel tijd weer tussen zitten of dit was een standalone dat je met een diep gat overlaat… Mijn reden dus om het boek vier sterren te geven in plaats van vijf.

[bol_product_links block_id=”bol_5d68d8192d81d_selected-products” products=”9200000110543600,9200000112290425″ name=”het koninkrijk rothenberg” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”792″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.