Recensie | Het meisje met de zwavelstokjes, Hee Jeong Yoon

Het klassieke sprookje van het meisje, dat in de bittere winterkou zwavelstokjes moet verkopen omdat er thuis niets te eten is, blijft mensen wereldwijd raken. Komt het door de eenvoud van het verhaal? Door de combinatie van vreugde en verdriet? Door de kracht van verbeelding? De dood, die het meisje herenigt met haar grootmoeder, is voor haar een bevrijding.Deze uitgave van het beroemde verhaal van Hans Christian Andersen is een Koreaanse bewerking. De bijzondere illustraties in waterverf roepen een sfeer op als van een droomwereld, die goed bij het sprookje past. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

five-stars
Het meisje met de zwavelstokjes geschreven door: Hee Jeong Yoon
Uitgeverij: Clavis | september 2017
Genre: Prentenboek, Jeugd
Uitgave: Hardcover
Illustraties: Hyewon Yang
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Het meisje met de zwavelstokjes | De cover

het meisje met de zwavelstokjes

Wat een prachtige, dromerige watercolor cover! De voorkant oogt zowel heel mooi als ook heel emotioneel door de verdrietige uitdrukking op het gezicht van het meisje.

Het meisje met de zwavelstokjes | De binnenkant

Ik weet niet of je het prachtige sprookje van Hans Christian Andersen al kende. Ik merk dat in mijn omgeving vrij weinig mensen/kinderen dit prachtige sprookje kennen.

Ikzelf had als kind al een prachtig prentenboek met dit mooie verhaal. Ook in de Efteling sta ik altijd te luisteren naar het mooie, maar zeer verdrietige sprookje.

Toen ik in de aanbieding deze nieuwe uitvoering zag staan was ik er dan ook zeer benieuwd naar.

Dit prachtige prentenboek heeft grote liggende bladzijden gevuld met prachtige waterverf illustraties waar je heerlijk bij kunt wegdromen. Ook voor de kleinste onder ons word dit verhaal, door de prachtige kleuren die gebruikt zijn voor de illustraties, aantrekkelijk om naar te kijken terwijl ze aandachtig luisteren naar het mooie verhaal.

Dit prachtige verhaal hoort bij iedereen in zijn kast te staan, of je nu moeder, tante of oma bent geef dit prachtige verhaal door aan de volgende generatie! Het is een verhaal om nooit te vergeten.

[bol_product_links block_id=”bol_59b16ab8d4d59_selected-products” products=”9200000079830111″ name=”Het meisje met de zwavelstokjes” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment