Recensie | Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek

Recensie | Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek

Heeft een vlieg gevoelens? Moet je altijd eerlijk zijn?Kun je verliefd worden op een robot?Waar was je voor je geboorte?

Dit zijn allemaal vragen waar filosofen over nadenken.Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek staat er vol mee.Ga zelf aan de slag met ingewikkelde breinbrekers en spannende gedachte-experimenten. Leer alles over de grootste genieën die niet altijd begrepen werden. Wist je dat de Griekse filosoof Socrates de gifbeker moest drinken omdat hij zulke moeilijke vragen stelde?

Goed voor urenlang vermaak, op vakantie of lekker thuis.Maar pas op dat je hersenen niet ontploffen!

8-88 jaar

four-stars
Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek geschreven door: Red.
Bladzijden: 100
Uitgeverij: Filosofie Magazine | 19 juni 2018
Genre: Non-books & Overige
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Dat filosofen veel nadenken is allang bekend. Maar wist je dat je filosofie ook kunt doen? In het Onwijs Grote Filosofie Doeboek kunnen kinderen op een speelse manier kennis maken met filosofie. Aan de hand van puzzels en spelletjes gaan ze aan de slag met uitdagende vragen. Moet je eigenlijk altijd eerlijk zijn?

Kinderen leren graag spelenderwijs, maar kan dit ook bij filosofie? Lianne Tijhaar, redacteur Filosofie Magazine, denkt van wel: “Het leuke van filosofie is dat er geen juiste antwoorden bestaan. Met het doeboek maken we daar één groot spel van. We stimuleren kinderen met gedachte-experimenten en creatieve opdrachten om steeds iets verder door te denken. Is dat wel zo? Zou het niet ook anders kunnen zijn?”

Stoute opdrachten
In het boek vind je naast spelletjes en vragen ook stoute opdrachten die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Bijvoorbeeld: ‘Maak je eigen gifbeker’. Kinderen krijgen de opdracht om met groente en fruit een groene ‘gifshake’ te maken voor iemand die vaak moeilijke vragen stelt. Socrates werd namelijk veroordeeld tot de gifbeker omdat hij de jeugd zou bederven met zijn lastige vragen. Tijhaar: “Ondanks dat het voor Socrates slecht afliep, blijven wij het belangrijk vinden dat moeilijke vragen worden gesteld. Met dit doeboek helpen wij kinderen op weg dit te leren.”

Primeur in Nederland
Het is voor het eerst dat er een filosofisch doeboek in Nederland verschijnt. “We zien dat er steeds meer kinderen met filosofie bezig zijn. Er verschijnen daarom regelmatig kinderfilosofieboeken”, stelt Tijhaar. “Wat nog ontbrak was een praktisch boek waar kinderen in hun eentje mee aan de slag kunnen.”

Het boek telt 100 pagina’s en ligt vanaf 19 juni voor € 12,50 in de winkel.

Ik mocht van de uitgever een exemplaar ontvangen om aandacht te besteden aan dit leuke doeboek!

Met 100 bladzijden waar je rebussen, woordzoekers, doolhoven, testjes en experimenten vind naast alle vraagstellingen heb je een erg leuk boekje voor jong en oud!

Naast entertainment biedt het ook stof tot nadenken en ik ga me deze vakantie zeker met mijn kind samen vermaken met alle stellingen!

Sommige zijn best moeilijk! En door sommige ga je heel eg twijfelen, ben je egoïstisch als je bijvoorbeeld je eigen kind red? Wat is een goede keuze?

Heerlijk voer voor uren met elkaar discussiëren!

[bol_product_links block_id=”bol_5b3a15dd900a0_selected-products” products=”9200000091493960″ name=”Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek 2018″ sub_id=”” link_color=”FF7777″ subtitle_color=”FF7777″ pricetype_color=”FF7777″ price_color=”FF7777″ deliverytime_color=”FF7777″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

    1. Ja ik hou ook wel van heerlijk discussiëren! Zo heb ik nu dus al een hele discussie met mijn kind! Die zou namelijk de andere kinderen van het vlot redden zegt ze ipv alleen je eigen kind!