Recensie | Het Poppenhuis, K.R. Alexander

Recensie | Het Poppenhuis, K.R. Alexander

Josie verhuist samen met haar moeder en zusje Anna naar haar oma, die aan de rand van een bos woont. Oma Jeannie houdt er wel een paar rare regels op na. Laat nooit de ramen openstaan als het donker is. Neem geen poppen mee het huis in. En ga nooit, maar dan ook nooit, naar het huis in het bos. Maar wat als Josies nieuwe beste vriendin Vanessa precies in dat ene huis in het bos blijkt te wonen? Wat volgt is een bloedstollend verhaal over vriendschap, zwarte magie en heel veel angstaanjagende poppen.

four-stars
Het Poppenhuis geschreven door: K.R. Alexander
Bladzijden: 224
Serie: The Collector #1
Uitgeverij: Kluitman | juni 2021
Genre: Jeugd
Vertaald door: Linda Broeder
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads

Wat vind ik van de cover

Heerlijk griezelig! Poppen en dan vooral met deze porseleinen gezichtjes zijn zo ontzettend creepy! Deze cover bracht me meteen naar die aflevering van Pretty Little Liars met die poppen… Yep, scary modus staat meteen aan met zo’n cover.

Voor het lezen

Door het zien van de foto’s van dit boek bij Kluitmans Instagram raakte ik geïntrigeerd. Het zag er meteen zo goed uit al en de auteur van dit boek geeft ook zo’n goede vibe af met de foto die ze van hem deelde. Ik ben er helemaal enthousiast over en hoop zo dat het mijn Kippenvel liefhebbende jeugdige hartje tevreden zal stellen!

Na het lezen

Dit is toch wel zo genieten!

Er word precies genoeg spanning opgebouwd om toch net dat benauwde gevoel te krijgen waar je als (jeugdige) horror liefhebber zo van houdt.

Het Poppenhuis heeft een echt horror verhaal begin! Een gezin moet verhuizen naar een andere stad, meestal op een plek die je al meteen de kriebels over je lijf geeft.  En in dit boek belanden Josie en Anna dus met hun moeder in het huis van hun Oma Jeannie. Een huis in een dichtbegroeid bos.

De juiste toon word gezet wanneer Oma’s rare regels duidelijk worden gemaakt en ze onheilspellend spreekt over Beryl!

‘Er zijn drie regels waaraan jullie je hier moeten houden. Eén: laat nooit je raam openstaan als het donker is, ook niet bij warm weer. Twee: geen poppen in huis. En drie: ga nooit, maar dan ook echt nooit naar het huis in het bos. Daar woont Beryl.’

Het duurt niet lang voor de zusjes geen oog meer dicht doen! Wanneer ze een van de regels overtreden begint de nachtmerrie pas echt!

Aan het einde mis ik een beetje verdere uitweiding maar nonetheless (klinkt zoveel lekkerder dan desondanks) heb ik ontzettend genoten en ben ik helemaal klaar voor de rest van deze heerlijke reeks boeken!

Conclusie

Het Poppenhuis is perfect geschikt voor de tijd van het jaar die er aan komen gaat! Herfst met zijn donkere avonden en kaarslicht zijn de perfecte setting om griezelig goed te genieten van dit boek gevuld met zwarte magie! Jong of oud, als je van een beetje kippenvel over je ruggengraat houdt mag je deze niet missen!

Hoewel zeker erg spannend is het heus echt geschikt voor kids vanaf een jaar of 10! De Kippenvel boeken zijn denk ik niet meer heel erg actueel maar als je kind deze leest of tegen Coraline kan dan zijn deze boeken ook geschikt voor een avondje met een nachtlampje slapen!

Het Poppenhuis ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.