Recensie | Het probleem met voor altijd, Jennifer L. Armentrout

Recensie | Het probleem met voor altijd, Jennifer L. Armentrout

Mallory heeft zichzelf in haar jeugd aangeleerd zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Hoewel haar leven inmiddels veel beter is geworden, wordt ze alsnog geleid door angsten. Dan loopt ze Rider weer tegen het lijf. Ze kent hem van vroeger, uit dat andere leven. Hij beschermde haar destijds en doet dat nu weer. Maar gaat het met Rider zelf wel zo goed?

Jennifer L. Armentrout beschrijft in ‘Het probleem met voor altijd’ prachtig de ontwikkeling van een jonge vrouw die haar schulp kruipt.

three-stars
Het probleem met voor altijd geschreven door: Jennifer L. Armentrout
Bladzijden: 430
Meer van deze auteur: Bitterzoet (The Dark Elements, #0.5), Witheet (The Dark Elements, #1), Wacht op mij (Wait for you #1), Ga voor mij , Blijf bij mij
Uitgeverij: Zomer & Keuning | 20 April 2018
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Op het eerste gezicht was ik niet zo weg van de cover. Waarom de watercolor hype dacht ik! Maar na het lezen van het boek past het artistieke er op zich wel bij! De canvas ondergrond waarop deze watercolor gedaan is dan weer niet. Dit had om echt te passen een cover met graffiti moeten zijn. Een graffiti afbeelding van een klein jongetje!

Jennifer L. Armentrout is een van mijn favoriete auteurs! Haar vorige boeken vond ik zo geweldig en de mannen in haar boeken zijn altijd zo fantastisch! Maar toch kon dit boek me niet helemaal grijpen!

Dit verhaal begint met Mallory, in een vroeger pleeggezin waar ze opgroeide met Rider was haar leven zacht gezegd traumatisch. Mishandeling en uithongeren is in het afschuwelijke pleeggezin een ding waar ze als jonge kinderen mee moeten leven. Nadat ze in een nieuw pleeggezin is terecht gekomen en daar jaren is thuis geschoold besluit ze om toch naar een openbare middelbare school te gaan.

Door haar verleden praat Mallory niet graag en dit is natuurlijk een dingetje als je naar een openbare school gaat en daar meteen een bespreking voor de klas moet doen. En dan blijkt Rider ook nog eens op dezelfde school te zitten.

Vanaf dat moment had ik hoge verwachtingen. Ik verwachte meer te lezen over hun verleden, dieper in te gaan op alles wat er gebeurd was.

Helaas kreeg ik dat niet!

Mini spoiler: Wat ik eigenlijk kreeg was een soort van insta liefde? En dit had ik juist niet verwacht. Rider was voor mij niet een hotty die ze eindelijk na jaren weer tegenkwam. Voor mij was hij meer de beschermende grotere broer. Of zoals Mallory zegt: ‘Hij had een heldencomplex dat neigt naar kamikazeproporties.’

Ja er waren problematische gebeurtenissen maar het boek leek meer te draaien om liefde?

Eerlijk gezegd vond ik de liefde in dit boek saai? Ik ben bijna bang om het toe te geven want ik hou van Jennifers andere boeken en de mannen die ze daar in neerzette maar bij alle mannen in dit boek heb ik een meh gevoel.

Buiten de romantische dingen om vond ik dat het hele boek bijna alleen maar draaide om een stille muis die haar stem weer terug vind. En hoewel ik het echt wel tof vind dat ze steeds zelfverzekerder werd en Rider de mooiste quotes in het rond slingerde kreeg ik toch geen klik met ze.  Degene met wie ik wel een klik had stonden een beetje op een zijspoor! Ik had meer over Hector en Jayden willen lezen, meer hun achtergrondverhaal erbij willen hebben en ook Ainsley haar verhaal wat meer betrokken willen zien in dit boek.

‘Mensen kunnen wel van alles zeggen. En ze kunnen van alles denken. Maar jij bepaalt hoe je je erover voelt.’ – Rider

Ik weet het niet, misschien is het voor iemand die met een mooie jeugd opgroeit wel heel schokkend om te lezen maar voor mij voelde het niet uitgewerkt genoeg? Er was een mini glimp in de problematieke jeugd en daarna voornamelijk liefdesperikelen? Nooit gedacht dit te zeggen maar dit was de eerste keer dat Armentrout een beetje teleurstelde!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.