Recensie | Het Schaduwjaar, Kim Liggett

Recensie | Het Schaduwjaar, Kim Liggett

Niemand praat over het genadejaar. Het is verboden.

Meisjes krijgen hun hele leven te horen dat ze de kracht hebben om mannen te verleiden en andere vrouwen gek te maken van jaloezie. Men gelooft dat de huid van jonge vrouwen een krachtig extract afstoot. Daarom worden ze voordat ze zestien jaar worden verbannen naar de wildernis, zodat ze gezuiverd en klaar voor het huwelijk kunnen terugkeren. Maar niet iedereen zal het overleven.

Tierney James droomt van een beter leven: een samenleving die geen vrienden en vrouwen tegen elkaar opzet. Maar als haar eigen genadejaar dichterbij komt, realiseert ze zich al snel dat de extreme leefomstandigheden daar niet haar grootste probleem zullen zijn. Het zijn ook niet de stropers die zich in het bos schuilhouden; mannen die wachten op hun kans om een van de meisjes te vermoorden en zo hun fortuin te maken op de zwarte markt. De grootste bedreiging voor de genadejaarmeisjes zijn ze zelf.

five-stars
Het schaduwjaar geschreven door: Kim Liggett
Bladzijden: 397
Uitgeverij: Best of Ya | 19 September 2019
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Als je naar de kleur van Het Schaduwjaar kijkt ben je nietsvermoedend en verwacht je een zoet verhaal! Maar niets is minder waar! De vlecht met dat doorvlochten lint dat eindigt in de rode druppel bloed in combinatie met de tekst zijn allemaal intrigerend.

Ik denk dat dit mijn meest geanticipeerde boek van dit jaar is, je kunt gerust zeggen dat ik immens hoge verwachtingen heb van dit boek en ik hoop zo dat ik niet teleurgesteld ga raken!!!

Ik weet gewoon echt even niet waar ik moet beginnen met dit boek aan te prijzen!

Het Schaduwjaar is ontzettend intens, en zo fantastisch! Maar wees gewaarschuwd, ook erg heftig!

Je leest in de ik-vorm vanuit Tierney, zij is een 16 jarig meisje en leeft met haar ouders en zussen in Garner County. Het leven heeft hier voor vrouwen niet veel waarde. Zolang je jong bent draag je een wit lint in je gevlochten haar en vanaf je eerste ongesteldheid krijg je een rood lint ingevlochten. Mannen vinden dat we met een vlecht in ons haar niks voor ze kunnen verbergen.

Wanneer je een rood lint heb ga je je genadejaar in. Dit houdt in dat je een jaar lang samen met andere meisjes apart in de wildernis moet zien te overleven om van je magie af te komen. Mannen geloven namelijk dat we daar onze magie kwijt raken en terug kunnen keren om daarna met een zwart lint in onze vlecht brave echtgenotes en moeders kunnen worden.

In dit jaar waarin Tierney het genadejaar ingaat zijn er 12 mannen en 33 meisjes. Overige meisjes zullen andere taken toegewezen krijgen dus verwacht niet dat je er dan goed vanaf komt! Ook  als echtgenote is je leven geen luxe maar eerder een gouden kooi waarin je ook je plaats niet zeker bent.

“Ze heeft geen zonen gebaard. Haar baarmoeder is een kale, onvruchtbare plek. Ze heeft geen nut meer.”

Het genadejaar is een periode op een plaats als geen ander! Met wachters en stropers en een groep van 33 meisjes ben je geen seconde zeker van wat er gaat gebeuren. Maar de gebeurtenissen volgen mekaar snel en onverwacht op met de ene twist na de andere.

“De hemel is een jongen in een boomhut, met koude handen en een warm hart.”

En wat heb ik een brok gehad bij sommige gebeurtenissen en wat hoop ik dat er een vervolg komt! Ik vroeg het aan Kim en ze zei het volgende waardoor ik heel hard ga duimen!

Ik weet dat ik niet veel details geef maar je wilt hier echt blind in gaan! Wanneer je merkt dat je het boek weg wilt leggen omdat je niet wil dat hij uit is, dan is hij goed! Als je heel erg baalt dat hij uit is, was het fantastisch!

Ik durf wel te zeggen dat ik ‘Het Schaduwjaar’ so far het beste boek van dit jaar vind! Dit verhaal word moeilijk te overtreffen!

En nu heb ik dit geweldige boek uit zonder dat iemand in mijn kring hem las en heb ik dringend behoefte aan iemand om hierover te kunnen praten! Dus lees het! En vertel me wat jij vond!

Universal en Elizabeth Banks (Effie Trinket, Hunger Games) er al een optie op hebben gedaan!

Van mij mag het zeker een geweldige film worden, maar dan wel net zo goed verfilmd als The Hunger Games!

Als je nog maar geld in je budget hebt voor 1 boek, of twijfelt welk boek je als volgende lezen moet?

Niet doen! Dit is het boek dat je moet hebben!!! Reserveer hem gauw!

[bol_product_links block_id=”bol_5d74090c221d3_selected-products” products=”9200000114633982″ name=”het schaduwjaar” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”792″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 comments

  1. Ik ben er nu in bezig! Tot nu zeker blij dat ik hem gekocht heb. Ik begrijp wel waarom je er niet veel over kwijt kan in je recensie want er gebeurt ook zó veel en dit wil je echt als lezer zelf ontdekken.