Recensie | Hocus pocus, A.W. Jantha

Recensie | Hocus pocus, A.W. Jantha

Hocus Pocus is beloved by Halloween enthusiasts all over the world. Diving once more into the world of witches, this electrifying two-part young adult novel, released on the twenty-fifth anniversary of the 1993 film, marks a new era of Hocus Pocus. Fans will be spellbound by a fresh retelling of the original film, followed by the all-new sequel that continues the story with the next generation of Salem teens.

Shortly after moving from California to Salem, Massachusetts, Max Dennison finds himself in hot water when he accidentally releases a coven of witches, the Sanderson sisters, from the afterlife. Max, his sister, and his new friends (human and otherwise) must find a way to stop the witches from carrying out their evil plan and remaining on earth to torment Salem for all eternity.

Twenty-five years later, Max and Allison's seventeen-year-old daughter, Poppy, finds herself face-to-face with the Sanderson sisters in all their sinister glory. When Halloween celebrations don't quite go as planned, it's a race against time as Poppy and her friends fight to save her family and all of Salem from the witches' latest death-defying scheme.

five-stars
Hocus Pocus & The All New Sequel geschreven door: A.W. Jantha
Bladzijden: 521
Uitgeverij: Freeform | 10 July 2018
Genre: Jeugd, Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads

Awesomeness!!! Ik hou er van hoe alleen hun specifieke kenmerken op deze cover zijn gedrukt!

Dat werkt gewoon zo goed ♥ en de kleuren vind ik ook fantastisch bij elkaar passen!

Ik kwam dit boek in juli tegen op instagram en was meteen verliefd! Hocus Pocus is één van mijn favoriete films ooit en terwijl ik druk bezig was met de opzet van een Halloween swap kwam ik dit juweeltje tegen… het was het lot!

En toen las ik de synopsis pas! Mijn favoriete verhaal ging verder! Het is inmiddels 25 jaar geleden dat deze film uitkwam en nu is er gewoon een vervolg ♥

Meteen gekocht en besloten dit boek te bewaren voor de Spook-a-Thon… wat een inschattingsfout was dat zeg! Het lag echt al die tijd beneden op me te wachten en waar Winnifred in de film om haar boek riep, zo riep het boek mij al deze maanden!

En toen was het eindelijk zo ver! 13 oktober brak aan!!!!

Het kon me weinig schelen dat het weekend is en ik had voor niks en niemand tijd behalve voor dit boek! Mijn smurf had genoeg om zichzelf mee te vermaken en mijn man kreeg hele duidelijke instructies om me vooral niet te storen tot het boek uit was!

Hier keek ik immers al maanden naar uit!!!

En toen las ik het boek echt in één ruk uit!

Het begint bij het oorspronkelijke verhaal dat ik vorig weekend nog heerlijk op dvd heb gekeken!

Ik hou dit kort omdat ik aanneem dat bijna iedereen de film heeft gezien. De boekversie is precies zoals de film. Hierin draait het voornamelijk om Max. Hij is een tiener jongen uit Californië die samen met zijn gezin verhuist naar Salem.

Als coole gozer gelooft hij helemaal niet in Halloween of de geschiedenis van Salem. Maar in zijn nieuwe woonplaats is 300 jaar eerder een noodlottige gebeurtenis voorgevallen met de Sanderson zussen.

Wanneer Max op Halloween indruk probeert te maken op een meisje loopt dit immens mis! Hij brengt de Sanderson zussen terug tot leven met alle nare gevolgen van dien.

In het tweede deel zijn we dus 25 jaar later en heeft Max een dochter gekregen met Allison. De zeventienjarige Poppy is niet echt normaal opgegroeid. Haar ouders en haar tante hebben altijd een angst gehad voor Halloween en hoewel Poppy de verhalen kent gelooft ze er helemaal niks van.

Poppy is een typisch gevalletje ‘de appel valt niet ver van de boom’ want net als haar vader probeert ze op Halloween indruk te maken op een meisje waar ze tot over haar oren verliefd op is.

Wat volgt is misschien nog wel knotsgekker dan het eerste deel!

Ze brengt namelijk niet net als haar vader de heksen terug, ze stuurt per ongeluk haar ouders en tante naar de hel!

Het is zo duidelijk dat de auteur net zo van de film heeft gehouden als ik want het is precies goed geschreven! De personages die nieuw zijn in dit boek passen zo goed bij wat ik al ken uit het eerdere deel! En het is zo leuk om te zien hoe er ook eerdere personages nog in dit vervolg zitten.

Het was echt een uniek en een zeer passend vervolg op Hocus Pocus.

Ik kan echt niks anders zeggen dan LEES DIT BOEK…. en VERFILM DIT VERVOLG!!!!
HET MOET HET MOET HET MOET!!!!

Sidenote…. dit boek kan geen commentaar krijgen want hij is zelfs LGBT en interraciaal in het tweede gedeelte!

Ik had hem veel te snel uit! Ik wil meer van dit soort boeken en films…. Vroegah was alles beter……..

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments

  1. Wil dit boek zeker gaan lezen en ik ben die ene persoon. Die de film nog niet heeft gezien is er ook een deel 1 van dit boek?

  2. Oh, nu wil ik hem nog liever lezen. Ik had het boek op mijn Halloween-wenslijstje staan maar heb braaf gewacht tot na de unboxing (kwestie van zeker te zijn) en ga hem nu zelf bestellen. Moest de hele tijd glimlachen door die gif-jes. 🙂