Recensie | Je hebt één nieuwe volger, Chinouk Thijssen

Recensie | Je hebt één nieuwe volger, Chinouk Thijssen

Vlogger Sterre vertrekt samen met drie andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet in de haak is. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.

three-half-stars
Je hebt één nieuwe volger geschreven door: Chinouk Thijssen
Bladzijden: 208
Meer van deze auteur: Hij is van mij, Blindelings, Wonderland, Fataal spel, Truth or Dance
Uitgeverij: Clavis | 28 October 2020
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads

Wat vind ik van de cover

Ik hou van deze cover! Ik krijg er echt zo’n ‘blackhood Riverdale personage’ gevoel van en die kleur! Ik was direct verkocht in combinatie met de synopsis.

Wat vind ik van het verhaal

Ik heb al heel wat boeken van Chinouk gelezen en het ene boek vind ik geweldig en het andere weer niet zo maar ik vind het wel heel belangrijk om toch altijd mijn mening eerlijk te uiten. Al is het soms misschien niet zo leuk omdat de auteur natuurlijk ook van eigen bodem is!

Je hebt één nieuwe volger past perfect in de huidige tijd! Influencers en hun social media accounts lijken natuurlijk allemaal een geweldig leventje te leiden maar het heeft aan de andere kant van tijd tot tijd ook een naar randje.

Helemaal wanneer blijkt dat iemand je gewoon stalkt!

De gekozen setting in een afgelegen dorpje van Turkije en een niet perfecte start van de promoreis zetten meteen een heerlijke sfeer neer. Want wat als je op zo’n reis mag gaan en opeens niet op de perfecte plek terecht komt die je belooft is?

Een reis die begint in een vervallen huis in plaats van de prachtige plek waar ze foto’s van toegezonden kregen. En in plaats van een nieuwe hotspot promoten is het meer een soort van promo rescue trip!

Gelukkig voor Sterre is ze niet de enige influencer op deze promoreis. Het is voor haar namelijk de allereerste reis. Ze heeft zelfs nog nooit gevlogen!De zenuwen spelen haar dus flinke parten en die worden in Turkije alleen maar heftiger wanneer Sterre begint te vermoeden dat iemand hun in de gaten houdt.

De verhaallijn leest echt heerlijk weg, je raakt zo benieuwd naar wie de influencers in de gaten houdt en waarom dat je dit boek echt binnen no-time uithebt! Ook de zwarte bladzijdes vanuit de stalker geven dit boek een heerlijke extra aantrekkingskracht!

Ik vind het leuk wanneer een boek extra dingen bevat als appjes en mailtjes, of zoals in deze ook volgers aantallen. Dit houdt een boek actueel. Wel wordt er dan verwezen naar Final Destination waar ik me dan weer afvraag of de doelgroep (jeugdthriller) dit wel kennen. Deze film waar op gedoeld word is namelijk al 21 jaar oud…. Oh my wat voel ik me nu oud dan dat ik deze films gewoon op het grote scherm zag!

Om een verhaal actueel te houden denk ik wel dat bepaalde dingen die al wat ‘ouderwets’ zijn niet genoemd moeten worden.

Conclusie

Tot aan de ontknoping echt ontzettend spannend en steekt het als een heerlijke jeugdthriller goed in elkaar. Helaas was de plot voor mij niet wat ik had verwacht of had gehoopt. Maar op dat puntje na heb ik intens genoten.

Wil je ‘Je hebt één nieuwe volger’ ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment