Recensie | Jinxed, Amy McCulloch

Laceys grote droom is om later bij moncha te werken, het enorme technologiebedrijf dat de baku heeft uitgevonden, een digitaal huisdier waarmee je honderd keer meer kunt doen dan met een smartphone en die bovendien een echte vriend kan worden.

Om haar doel te bereiken wil Lacey naar Profectus, een eliteschool waar alles draait om hightech. Wanneer ze wordt afgewezen, omdat ze zich geen geavanceerde baku kan veroorloven – maar alleen een simpel insect: de Nokia onder de baku's – valt haar droom in duigen.

Dan vindt ze onder een struik de kapotte resten van een level 3 baku. Met engelengeduld weet ze het ding te repareren, en dan staat er een adembenemend mooie kat voor haar, die ze Jinx noemt. Tot haar vreugde krijgt ze met Jinx alsnog toegang tot Profectus. Maar dan beginnen de problemen. Jinx is anders. Hij lijkt soms wel... echt. En waarom is haar gezworen vijand Carter zo bovenmatig in hem geïnteresseerd?

Recensie | Jinxed, Amy McCullochJinxed geschreven door: Amy McCulloch
Meer van deze auteur: Bevrijd
Serie: Jinxed #1
Uitgeverij: Harper Collins | 15 January 2019
Genre: Young Adult
Bladzijden: 320
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

De cover had me meteen! Niet door de afbeeldingen maar door de tekst!

Niet alleen de titel Jinxed was meteen catchy, ook de tekst ‘Robot huisdieren’ want dat is namelijk wel echt jeugdsentiment!

Tamagotchi iemand? Ik moest het meteen kopen!

jinxed

Toen ik de synopsis van Jinxed las verwachtte ik al dat ik echt van dit boek zou genieten. Wat ik niet had verwacht was dat ik van dit boek zou houden! Het is wel één van mijn favorieten in 2019!

Ik heb zelfs mijn nieuwe kitten Jinx genoemd!

In een wereld bijna gelijk aan de onze heeft iedereen een Baku – deels huisdier en deels smartphone.

Vergeet de Tamagutchi van vroeger! Een Baku biedt je het beste! Het gezelschap van een dier en handige gadget in een!

Monica Chan heeft de Baku ontworpen en is met haar bedrijf toonaangevend op het gebied van technologie! Als je een baan bij MonCha wilt krijgen is de Profectus school de place to be!

En dat is dus waar onze hoofdpersoon koste wat het kost naar toe wilt! Helaas heeft ze niet de financiële middelen om tot deze elite school te worden toegelaten. Maar wanneer zij per toeval een hoopje Baku schroot aan de praat krijgt in de vorm van Jinx word zij alsnog toegelaten tot Profectus.

Maar wat is Jinx eigenlijk?

Zijn capaciteiten overtreffen alles wat een Baku zou moeten kunnen. Hij lijkt meer te zijn dan alleen een robot huisdier. Hij lijkt… echt!

Moet ze dit aan iemand vertellen? Maar wat zouden daar de gevolgen van zijn?

Dit alles en meer lees je in Jinxed ♥

Er waren zoveel dingen die ik leuk vond aan dit boek. Lacey is een fantastische hoofdpersonage. Ze is een sterke, hardwerkende meid! Vastbesloten om haar droombaan te bereiken.

Ik hield van de technische aspecten, de hele technologie van de Baku’s (ik wil een baku). Maar ook de wereldopbouw! Een hele stad opgebouwd en beheerd door een enkel bedrijf, ik zag het gewoon voor me!

Het verhaal grijpt je meteen vanaf het begin vast omdat het onderwerp echt iets van nu is! Iedereen, jong en oud, is verslaafd aan zijn mobieltje! (Niet ontkennen, hij zit nog net niet vastgegroeid aan je hand!)

Over het algemeen is Jinxed een geweldige mix van actie en schooldrama!

Niet gek dus dat ik dit verhaal in één ruk uitlas en aan iedereen van 10 jaar en ouder kan aanraden!

Ik wil NU het vervolg dat in augustus in het Engels zal verschijnen! Duimen dat de uitgever het snel vertaald!

[bol_product_links block_id=”bol_5cffa47856a63_selected-products” products=”9200000095274460,9200000095679499,9200000080379898,9200000089410955″ name=”jinxed” sub_id=”” link_color=”F4907C” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”F4907C” deliverytime_color=”F4907C” background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”792″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments