| Recensie | Kerstmis vier je thuis, Tineke Beishuizen

Deze drie feelgood verhalen van Tineke Beishuizen geven glans aan de feestdagen. Perfect leesvoer voor wanneer het buiten schemert en de lichtjes in de kerstboom schitteren. Een moeder is bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Maar bij familiefeesten, zeker met drie volwassen kinderen en hun onwelwillende partners, gaan de dingen vaak niet zoals gepland. Lennie en Bob ontmoeten elkaar vlak voor Kerstmis in een boekhandel. Op weg naar hun eerste date raakt Lennie betrokken bij een ongeluk. Hoe moet ze die leuke man uit de boekwinkel, van wie ze alleen zijn voornaam weet, nu ooit terugvinden? Een man en zijn zwangere vrouw zijn op weg naar haar vader om kerstavond met hem door te brengen, maar ze komen vast te zitten in de sneeuw. Een ouder echtpaar maakt zich ondertussen op voor een saaie avond, kerst wordt dit jaar niet gevierd. De avond krijgt echter een heel ander verloop als plotseling de deurbel gaat.

| Recensie | Kerstmis vier je thuis, Tineke BeishuizenKerstmis vier je thuis geschreven door: Tineke Beishuizen
Meer van deze auteur: Hotel van verlangen
Uitgeverij: Loft Books | 26 November 2018
Genre: Feelgood
Bladzijden: 70
Uitgave: E-book
Voeg toe op: Goodreads

Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

De cover is simpel maar geeft toch het gewenste feelgood kerstgevoel. Vooral in deze tijd van het jaar doen zulke covers het goed bij mij.

In dit e-book bevinden zich drie korte verhalen.  Elk van deze zal ik kort apart bespreken.

Kerstmis vier je thuis

In dit eerste verhaal lezen we over de aanloop naar een kerstavond bij Magda thuis. Haar man is inmiddels overleden en haar kinderen en kleinkinderen zullen zoals altijd bij haar thuis kerst komen vieren. Elk jaar weer en ook elk jaar precies hetzelfde. Tot ergernis van sommige familieleden die eigenlijk wel toe zijn aan iets anders.

Haar zoon Reinier en schoolliefde Anja met hun kinderen. Zoon Alex en zijn nieuwe vriendin Moniek en dochter Elsbeth die een nogal problematisch liefdesleven heeft met Freek. Ze komen allemaal samen in haar knusse huisje in the middle of nowhere voor een kerst die op het eerste gezicht iedereen uit elkaar zal drijven maar toch heel wat anders verloopt dan gedacht!

Dit is echt een verhaal wat voor mij een duimdik boek had mogen zijn! Ik heb echt genoten van dit verhaal en had graag meer gelezen over dit gezin!


O denneboom

Dit verhaal gaat over de vrijgezelle Lennie die op een ijskoude dag, gekleed als Michelin poppetje een wel heel leuke man leert kennen in de boekhandel. Ze besluiten een date te plannen maar door omstandigheden kan deze niet doorgaan. Ze weet alleen nog maar zijn voornaam, Bob… Zal ze hem ooit nog terugvinden?

Dit verhaal was slechts 8 bladzijden en hoewel een tikkeltje voorspelbaar wel vermakelijk.


Het kerstkind

Dit laatste verhaal gaat over Jaap en Dorien. Twee senioren die meer dan 30 jaar lang kerst vierden met hun dochter Jozefien en uiteindelijk diens gezin.

Maar dit jaar gaat hun dochter met haar eigen gezin op wintersport. Dorien wil niet echt laten merken dat ze daar best verdrietig over is. Ze had graag wat dichterbij Jozefien gewoond zodat ze de kleinkinderen ook wat vaker zag of misschien zelfs kon oppassen. Maar nu gaat de kerst ook al niet door! Haar man Jaap lijkt helemaal de bokkenpruik op te hebben en heeft eigenlijk niet eens zin om een kerstboom te plaatsen of kerst te vieren.

Wat de twee niet weten is dat kerst voor hun wel heel anders gaat uitpakken dit jaar. Het neemt zelfs Bijbelse vormen aan!

Een kort maar vertederend verhaal!


Met 70 bladzijdes (zelfs maar 54 met mijn instellingen) voor drie verhalen waren mijn verwachtingen niet bijster hoog. Tot mijn grote verbazing en vreugde waren alle drie de verhalen ontzettend leuk en had ik graag gezien dat elk van deze het formaat hadden gehad van een voltallig boek.

Ik weet zeker dat de auteur, zonder enige moeite, een heerlijk verhaal van pak ‘m beet 300 pagina’s vol zou kunnen schrijven want zij heeft een erg prettige schrijfstijl die je volledig inpakt.

[bol_product_links block_id=”bol_5c067284664b9_selected-products” products=”9200000102594565″ name=”Kerstmis vier je thuis” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.