Recensie | Klik, Rainbow Rowell

Beth en Jennifer weten dat het niet toegestaan is om hun werkmail te gebruiken voor persoonlijke berichten. Ze proberen zich daaraan te houden, maar ze zijn beste vriendinnen, dus dat lukt niet al te best. Hun mailwisselingen staan vol met persoonlijke verhalen en goede grappen.Als IT-medewerker Lincoln de mailwisselingen van Beth en Jennifer tegenkomt, moet hij ze eigenlijk een officiële waarschuwing sturen. Maar hun mailtjes zijn zo grappig en zijn baan is zo saai… Hij blijft de berichten van Beth en Jennifer lang meelezen. Wanneer tot hem doordringt dat hij verliefd aan het worden is op Beth, leest hij al zo lang mee dat hij haar eigenlijk niet meer onder ogen durft te komen. Kan hij de situatie nog redden?

four-half-stars
Klik geschreven door: Rainbow Rowell
Bladzijden: 384
Uitgeverij: Uitgeverij Q | February 7th 2017
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Klik | De coverklik

Geen beauty maar hij valt wel lekker op! Ik heb liever een cover als deze dan een cover met echte mensen erop! Dat dit over de hoofdpersonen gaat is wel meteen duidelijk.

Voor het lezen plaatste ik deze foto met de begeleidende tekst:

Binnenkort zullen jullie zien of er een klik is tussen dit boek en mij!

De klik was er zeker! Alleen vond ik de titel achteraf niet echt passen bij dit boek!

De oorspronkelijke titel van het boek is Attachments en door het gebruik van de paperclip op die cover was er wel duidelijk wat er bedoeld werd.

In het Nederlands denk ik echter dat Bijlage geen goede titel zou zijn geweest. Lastige keuze voor de uitgever dus!

Klik | De binnenkant

Het is 1999! Vlak voor de millenniumbug angst 🙂

Kun jij het je nog heugen? Als je een baan had waarbij je vaak achter de computer zat dan was er grote paniek! Op 31-12-1999 om middernacht wanneer het jaar van 1999 naar 2000 zou gaan zou alles er mee ophouden. Doordat ik me dit kan heugen als de dag van gisteren zat ik meteen heerlijk in het verhaal.

Lincoln werkt als een soort office shark! Hij moet er voor zorgen dat mensen op het kantoor waar hij werkt hun internet niet gebruikte voor eigen belang.

Zo waren er vroeger dus ook e-mailfilters met steekwoorden. Als zo’n woord in je mail stond kreeg je mail een vlaggetje en werd hij dus gelezen door Lincoln.

In de late diensten was dat dus het enige wat Lincoln deed. E-mails van andere mensen controleren en wanneer er inderdaad ongepaste inhoud was moest hij diegene waarschuwen.

Zo komt hij op een dag de e-mailwisseling tussen Beth en Jennifer tegen, in plaats van een waarschuwing sturen raakt hij verslaafd aan het lezen van hun e-mails. En niet alleen hij raakt verslaafd aan hun e-mailtjes! Ook ikzelf kan niet ophouden met het lezen van hun grappige e-mails.

Pluspunt!

Het boek bestaat dus uit stukken vanuit Lincoln zijn pov maar ook uit de e-mails.

Ik vind het erg leuk wanneer boeken zoiets toevoegen en vlieg dan ook door het boek heen!

Binnen no time ben ik net zo nieuwsgierig naar de e-mailtjes als Lincoln is.

Af en toe is het ook een beetje cheesy maar Lincoln wint je hartje wel hoor! Als bijna dertiger die thuis woont bij zijn moeder nadat zijn leven niet liep zoals hij het gepland had heeft hij van tijd tot tijd echt een moeilijk leven.

Meeleven met hem doe je dus al heel gauw en je gunt hem zo graag alles wat hij wil.

Wat hij op een gegeven moment wil is Beth, maar die heeft haar eigen problemen in het leven die ze via e-mail deelt met de hilarische en sarcastische Jennifer!

Door het boek heen worden we heen en weer geslingerd in de levens van Lincoln, Beth en Jennifer. We zitten tussen veel gevoelens die alle kanten opschieten! Echt een vrolijke pageturner vol heerlijke humor!

Aan het eind van dit boek voelen de karakters als je vrienden en ik zou een vervolg op dit leuke boek zeker niet erg hebben gevonden!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Wat een heerlijk uitgebreide recensie! Ik denk inderdaad wel dat de uitgever langer had kunnen nadenken over de titel.. Ik vind ‘klik’ even slecht klinken als ‘bijlage’.. Jammer dat ze zo inspiratieloos met de titel zijn omgesprongen. Daar hadden ze, door iets langer na te denken, best iets leuks van kunnen maken.
    Aniek onlangs geplaatst…Review: Divide / Ed SheeranMy Profile

    1. Dank je wel voor je complimentje! Ja ikzelf vond de titel ook niet zo, de uitgever had zelf gedacht aan de klik tussen de personages en de klik van je muis 🙂 wellicht als de hand van de vrouw op de cover dan op de muis had gelegen dat het wat passender was geweest 🙂