Recensie | Koningin van de Schaduw, Sarah J. Maas

Fans van epische fantasy moeten dit gewoon lezen!

Iedereen van wie Celaena Sardothien houdt is van haar weggenomen. Toch dwingen de omstandigheden haar terug te keren naar Adarlan. Niet alleen voor wraak, maar ook om haar eigen koninkrijk te redden en de schaduwen uit haar verleden het hoofd te bieden. Hiervoor heeft ze geaccepteerd dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen. Maar voordat ze de troon kan heroveren, moet ze vechten. Voor haar neef Aedion, een generaal die bereid is voor haar te sterven. Voor kroonprins Dorian, die vastzit in een onmenselijke gevangenis. En ze vecht voor haar volk, dat nu in slavernij leeft in dienst van een brute koning en wacht op de glorieuze terugkeer van hun koningin.

Het vierde deel in de populaire De glazen troon-serie neemt ons verder mee op Celaena’s epische reis en bouwt op naar een ontknoping die de wereld onder haar voeten vandaan zal slaan.

Recensie | Koningin van de Schaduw, Sarah J. MaasKoningin van de Schaduw (De Glazen troon, #4) geschreven door: Sarah J. Maas
Meer van deze auteur: Rijk van stormen (De glazen troon, #5), Toren van de dageraad (De glazen troon, #6), Huis van Aarde en Bloed
Serie: De Glazen troon #4
Uitgeverij: Boekerij | March 14th 2017
Genre: Fantasy
Bladzijden: 631
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Hoewel ik echt tienduizend keer liever de oorspronkelijke covers zou zien bij deze serie is het wel leuk nu ik bijna alle delen in de kast heb staan te zien hoe goed ze allemaal bij elkaar matchen.

Ik hoop alleen maar dat mensen niet denken dat het een bouquet romannetje is 🙂

Ik kreeg dit boek van een boekbuddy maar het belandde op mijn grote tbr omdat ik stiekem een beetje schrok van het volume! Toen ik van de uitgever deel 5 en 6 binnenkreeg begon ik een klein beetje te hyperventileren! Ik besloot maar gewoon te beginnen en in een mum van tijd was ik weer verloren in Sarahs gecreëerde wereld en ik heb weer zo genoten!

De koningin is teruggekeerd ♥ Iedereen waar Celaena van houdt is van haar afgepakt. Maar ze is terug en heeft haar identiteit omarmd als Aelin Galathynius, koningin van Terrasen. Maar voordat ze haar troon kan opeisen staat haar nog wat te wachten!

Ze was razernij, ze was verontwaardiging, ze was wraak.

Alle personages in dit boek zijn zo fantastisch!!! En dan heb ik het niet alleen over Aelin ♥ Er is ook weer een te geweldig stuk met Manon en Abraxos waardoor ik gewoon een apart boek over de Dertien zou wensen.

Abraxos staart bonsde op de grond; de ijzeren punten glinsterden. Een gigantische, levensgevaarlijke hond. Met vleugels.

Ik heb zo’n zwak voor Abraxos ♥ En de mannen? Normaal heb je in een boek 1 a 2 mannen waar je uiteindelijk weg van bent.

Sarah niet! Nee, die schrijft ze bomvol geweldige mannen! En dan komen er ook nog nieuwe personages in dit deel naar boven! Nesryn Faliq is wederom een kickass dame die samen met Chaol werkt en Lysandra, een prostituee die niet is wat ze lijkt te zijn.

Allemaal complexe personages waar je echt gewoon verslaafd aan gaat raken.

Deze serie wordt echt beter met elk volgende boek dat je leest en je kunt ze gewoon haast niet neerleggen. Er was geen moment waar mijn gedachten naar andere dingen afdwaalden. Sarahs schrijfstijl slokt je gewoon volledig op.

[bol_product_links block_id=”bol_5abb9c0236db1_selected-products” products=”9200000071380091″ name=”sarah j maas” sub_id=”” link_color=”FF7777″ subtitle_color=”FF7777″ pricetype_color=”FF7777″ price_color=”FF7777″ deliverytime_color=”FF7777″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment

  1. Ja hoor, 5 Mad Hatter Hoedjes. Ik had eigenlijk niets anders verwacht. Die serie blijft echt beter worden hé. Alleen zo jammer dat die nieuwe covers de serie op een stationsromannetje doen lijken terwijl de oorspronkelijke covers net even avontuurlijk en magisch zijn als het verhaal zelf.
    zwartraafje onlangs geplaatst…Bloed en Beenderen – Tomi AdeyemiMy Profile