Recensie | Kwade Trouw, Marion van de Coolwijk

Recensie | Kwade Trouw, Marion van de Coolwijk

De alleenstaande moeder Vera werkt al jaren tot ieders tevredenheid in een verpleeghuis. Maar dan nadert ze haar veertigste verjaardag. Het blijkt een allesomvattende datum als ze zich realiseert dat de erfenis van haar ouders definitief aan haar voorbij gaat als zij niet voor die tijd is getrouwd. Maar die kans lijkt klein. Vera is eenzaam en moet alle zeilen bijzetten om voor zichzelf en haar verslaafde zoon te zorgen. Als haar zoon voor de zoveelste keer in de problemen zit en de rekeningen zich opstapelen, knapt er iets.

four-stars
Kwade Trouw geschreven door: Marion van de Coolwijk
Bladzijden: 287
Meer van deze auteur: Mannenjacht
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V. | 28 August 2019
Genre: Thrillers & Suspense
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Niet veel over te zeggen. Hij past met de sluier goed bij de titel Kwade Trouw en ook bij de inhoud maar het is geen echte cover buy voor mij.

Dit boek kreeg ik als verassing op de mat eind augustus en zoals ook vermeld op mijn blog krijgen die verhalen geen voorrang op mijn tbr.

Ik las Mannenjacht van Marion al eerder en dat vond ik echt een goed boek. Ik was dus wel heel benieuwd naar deze thriller.

Nu de dagen weer korter zijn en het lekker donker is in de avond vond ik het dan ook de hoogste tijd om deze thriller op te pakken!

Kwade trouw gaat over Vera, bijna veertig jaar en tienermoeder van Jonas.

Door zo vroeg moeder te worden werd zij door haar ouders uit hun leven geweerd en dus is Vera al van jongs af aan op zichzelf aangewezen.

Geen tijd of geld om een goede opleiding af te maken en dus is het ploeteren wat zij al jaren doet. Helaas is haar zoon opgegroeid en op het verkeerde pad terecht gekomen. Een junkie, dat is wat er van hem terecht is gekomen. Het kleine beetje geld dat ze heeft om steeds een gat mee te dichten word vaak nog door Jonas gestolen en eigenlijk ziet ze het allemaal niet meer zitten.

Enig kind en dus niemand om haar te helpen. Al wil ze ook niet dat mensen weten dat Jonas verslaafd is. Bij haar ouders kan ze niet meer terecht. Zij zijn al even overleden en er is wel een erfenis. Maar ook een clausule! Ze moet voor haar veertigste getrouwd zijn! Zo niet gaat de hele erfenis naar de kerk.

Maar Vera heeft geen idee waar ze in de komende tijd nog een man vandaan moet toveren! Tot er op een dag een nieuwe patient in het verpleeghuis waar zij werkt komt te wonen. De komst van de demente mevrouw Kanter brengt ook het overlijden van diens man met zich mee. Voordat Vera het weet zit ze gevangen in een situatie waar ze niet meer uit kan, of uiteindelijk zelfs uit wil.

Koud en berekenend! Kwade Trouw laat zien hoe mensen zichzelf verlagen voor geld! Ik kan na het dichtslaan alleen maar blij zijn dat karma toch uiteindelijk op ieders pad komt!

Ik ging op razend tempo door het boek heen omdat je gewoon haast niet kunt geloven wat er gebeurd en wat de plannen van ieder in dit boek zijn.

[bol_product_links block_id=”bol_5db96e521eb87_selected-products” products=”9200000122938805,9200000119422198,9200000101843879″ name=”kwade trouw” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”792″ cols=”3″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.