Recensie | Langs de lijn, Karin de Graaff

Recensie | Langs de lijn, Karin de Graaff

Op zaterdagochtend speelt er meer dan voetbal alleen…
Hoe pak je de draad op als de liefde van je leven je is ontnomen? Voetbalmoeder Anouk weet niet wat haar overkomt als ze de nieuwe voetbaltrainer van haar zoontje ontmoet. Zes jaar na het overlijden van haar man bezorgt Ruud haar gevoelens waarvan ze dacht dat die waren verdwenen. Al die vlinders brengen Anouk volop in verwarring. En waarom valt ze nou net voor een getrouwde man? Wat ze niet weet is dat Ruud worstelt met zijn nogal wispelturige ex.
Bij dezelfde dorpsclub duikt voetbalhater Kim op die haar broertje komt ophalen. Ze valt als een blok voor Branco. Hij is een profvoetballer. Die waarheid houdt hij vanwege Kims hartgrondige voetbalafkeer nog even voor zich. Maar hoe lang kan hij dat spel blijven spelen?
Heerlijke feelgood over opnieuw beginnen, vertrouwen en de liefde toelaten tegen het herkenbare decor van vers gemaaid gras en voetballertjes-op-een-kluitje.

four-half-stars
Langs de lijn geschreven door: Karin de Graaff
Bladzijden: 320
Uitgeverij: Countless Pages Publishers | 27 September 2019
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Ik werd benaderd door Karin met de vraag of ik haar boek Langs de Lijn zou willen recenseren! Door de tekst op de cover was ik al geïnteresseerd, na het lezen van de synopsis was ik om.

Niet al te lang daarna lag dit boek op de deurmat en ik las het al vrij snel uit!

De cover past mooi bij het verhaal en heeft de roman vibes die je vaker ziet bij de Nederlandse uitgaves van sport romances. Ik ben blij met de schaduw silhouetten en geen echte personages.

De vlinders in combinatie met de schaduw en tekst geven je net dat extra zetje om het boek op te pakken om de synopsis te lezen. Door de voetbalcover zou je immers kunnen missen dat het om een roman gaat.

Het enige niet geslaagde vind ik de roze bloemetjes op de titel lijn, dat geeft mij een cheesy gevoel en dat is dit boek zeker niet!

Je kunt ze door de overbelichting (lang leve sombere winterdagen) niet heel goed zien maar de bloemetjes lopen door over de hele lijn.

 

Allesomvattend! Dat is het eerste waar ik aan denk als ik begin deze recensie te typen.

Karin weet je in de proloog al in te pakken. In twee en een halve bladzijde is duidelijk dat haar schrijfstijl me bevalt.

Er zitten zoveel verschillende personages in dit niet al te dikke boek en ik vond het zo geweldig dat veel van die personages een eigen verhaallijn hebben in dit verhaal. Je wisselt in de hoofdstukken tussen Anouk, Kim, Ruud, Branco en Ineke.

Nu denk je wellicht dat dit een beetje verwarrend word, 5 verhaallijnen in maar 316 bladzijden, maar het voelt absoluut compleet.

Alle hoofdpersonen wonen of werken in hetzelfde dorpje maar kenden elkaar allemaal niet persoonlijk.

Anouk en Kim zijn eigenlijk met hun verhalen de twee hoofdpersonages. Zij komen beide terecht bij HEVO, de lokale voetbalclub waar Anouk haar zoontje gaat trainen en Kim’s broertje traint. Ruud is trainer van deze jonge pupillen en heeft een zoontje Rom waar Anouks zoontje graag mee optrekt. Branco is een veelbelovend voetballer bij PEC Zwolle maar hij begon bij hetzelfde HEVO waar Ineke de duizendpoot van de club is!

Volg je hem nog 😉

Al deze levens raken met elkaar verwikkeld in een heerlijk hoog tempo verhaal waarbij onze twee hoofdpersonen ook nog eens geconfronteerd worden met een drietal musketiers die goed passen in de film ‘Mean Girls.’

En als kers op de taart krijgt Karin je aan het eind van het boek ook nog zo ver om met kippenvel op je armen hardop te roepen “Oh god, het zal toch niet he!”

Langs de lijn is een allesomvattend roman debuut dat je niet mag missen en smaakt absoluut naar meer!

Deze recensie klinkt nu misschien een beetje als een overdaad aan voetbal maar ik beloof je, als heuse Oranje supporter (die dus enkel voor de gezelligheid en een lekker drankje met een bittergarnituurtje kijkt), dat dit echt nergens zo voelt.

Ergens kreeg ik best zin om ook langs de lijn te gaan staan!

Ik ben benieuwd naar meer van deze auteur want dit boek smaakt naar meer!

Hou dan de website in de gaten! Binnenkort komt er namelijk ook nog een interview met Karin en een win actie van dit boek online!

Kun je niet wachten? Dan is hij natuurlijk ook gewoon via onderstaande link te bestellen.

[bol_product_links block_id=”bol_5e107c123c641_selected-products” products=”9200000118461315,9200000123904012″ name=”langs de lijn” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”800″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments