Recensie | Lessen in de liefde (Lotus House #1), Audrey Carlan

Recensie | Lessen in de liefde (Lotus House #1), Audrey Carlan

Yoga-instructeur Genevieve Harper is een blonde schoonheid met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Na een tragisch ongeval waarbij haar ouders omkwamen, doet ze haar uiterste best om haar broertje en zusje op te vangen, groot te brengen en geld voor hen te verdienen. Ze is vierentwintig, maar de liefde moet nog maar even wachten, want tijd voor mannen heeft ze niet.

Trent Fox staat bekend als een player, zowel op het basketbalveld als daarbuiten. Helaas dreigt zijn carrière als topsporter in gevaar te komen door een blessure. Hij hoopt dat yoga hem kan helpen en meldt zich aan bij yogacentrum Lotus House. Daar ontmoet hij een kleine blondine met prachtige donkere ogen, volle rondingen en lippen gemaakt om te zoenen. Hij weet haar te strikken voor dagelijkse privélessen, maar hoe sensueel hot yoga ook kan zijn, ze blijft professioneel… Of is dat maar schijn?

one-star
Lessen in de liefde geschreven door: Audrey Carlan
Bladzijden: 229
Serie: Lotus House #1
Meer van deze auteur: Nooit Verliefd Worden (Calendar Girl #1), Alles heeft een prijs - april/mei/juni (Calendar Girl #2), Echte schoonheid zit van binnen (Calendar Girl #3), Lang en gelukkig - oktober/november/december (Calendar Girl #4), Wachten op de ware (Lotus House #2)
Uitgeverij: Boekerij | October 3rd 2017
Genre: Love & Romance, Erotica
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Pas op !!! Deze recensie bevat spoilers!

Wat vind ik van de cover

Rozenblaadjes bij de Calendar Girl serie en lotusbloemen op de Yoga Girl serie die in de oorspronkelijke taal Lotus House serie heet. Bijpassend en herkenbaar als een Audrey Carlan boek.

De vervolgdelen hebben dus net als de andere serie ook steeds een lotusbloem maar dan in andere kleuren. Misschien lijken ze wel iets teveel op elkaar?

Wat vind ik van het verhaal

Trent is een man die eigenlijk zeg maar zijn gevalletje achterna loopt. Hij is een bekende honkbalspeler die helaas geblesseerd is geraakt. Na een operatie en een moeilijke start van het herstel was hij drukker met zijn verdriet verdrinken en veel verschillende vrouwen nemen. Wanneer hij van zijn manager hoort dat hij een flinke deal kan sluiten als hij geneest is dat voor hem het moment om toch serieus te gaan werken aan zijn herstel. Zijn manager raad hem yoga aan en die lessen krijgt hij van Geneviève.

Geneviève, of Vivvie, is een jonge vrouw die haar broer en zus opvoedt na de dood van hun ouders. Ze zat in haar laatste jaar op de kappersopleiding maar heeft die moeten stoppen om voor haar broertje en zusje te zorgen. Om de rekeningen te kunnen betalen geeft ze yoga lessen en knipt ze in de garage van hun huis.

Ik heb dit boek slechts 1,5 hoedje gegeven wat staat voor een 3 ofwel Down the Rabbithole… Deze lage rating omdat het echt geen pageturner was zoals haar andere serie! Die heb ik echt verslonden en ik kon niet wachten op het volgende deel. Dit boek was op sommige stukken erg voorspelbaar en soms ook een beetje dommig. En helaas kan ik weinig positief zeggen over dit boek!

Of ik deel twee ga lezen? Ja, omdat ik gewoon moet weten of de Calendar Girl serie gewoon een toevallige hit was of dat dit eerste Yoga Girl deel gewoon een eenmalige tegenvaller is!

 

Oké hebben jullie even?

Het boek begint met een opmerking voor de lezer. Dit boek is gebaseerd op haar persoonlijke jarenlange ervaring met yoga, ze heeft een officiele opleiding gevolgd en het lijkt of ze even heel duidelijk wilt maken hoe veel verstand ze er wel niet van heeft! Dit dus omdat elk hoofstuk met een pose begint die naar mijn inziens iedere non yoga ook gewoon kan opzoeken op het wereldwijde web. Ze sluit af met Liefde en licht, Audrey. En daar raakt ze mij een beetje kwijt. Dit is me te zweverig voor een vrouw die een serie schreef over een hot en steamy escort service?

Met een zweempje twijfel begin ik aan dit boek en helaas kon het me niet echt bekoren!

Laat ik beginnen met het complete gebrek aan voorbehoedsmiddelen met betrekking tot orale seks, dat doet dit boek lijken op een middeleeuws verhaal. Trent is een player maar pijpen en beffen kan a la minute zonder bescherming! Doe je toch bij iedereen die je net kent!

Als ik toch al over de seks begin dan wil ik het ook even hebben over de muskusachtige geur die opsteeg vanuit Vivvie haar paradijs (Trents woorden).

En laat me je dan zeggen wat muskus is!

Muskus is een sterk ruikende afscheiding uit een klier van het muskushert. De naam wordt ook gebruikt voor de geur van muskus en soortgelijke geuren van andere dieren, synthetische stoffen en sommige planten.

De natuurlijke (gedroogde) geur van musk is misschien nog het beste te vergelijken met een sterk dierlijk, naar urine en ammoniak ruikend aroma. In eerste instantie niet echt aantrekkelijk dus! Een zwakkere concentratie (met minder dierlijk componenten) laat een hele rijke geur tevoorschijn komen. Het is best lastig om deze geur goed te omschrijven, maar het doet denken aan een warme, ietwat zoete, poederige, leerachtig, nattige aardse geur met houtachtige accenten.

Ik zou persoonlijk dus niet kiezen voor een muskus geur die opstijgt vanuit haar paradijs! Zelfs bewerkt ruikt het naar natte aarde, hout en leer? Niet echt hoe wij willen dat onze foef ruikt toch? Maar gelukkig voor Trent smaakt Vivvie als een kruidige kaneel donut?!?!?!? En een tijdje later heeft ze ook een muskus smaak…. Gelukkig voor Vivvie eindigt ze het boek met een naar honing, zoete snoep smakende foef… Een toverfoef die van smaak veranderd, de droom van elke vrouw!

Verder word in dit boek zo ontzettend geprezen hoe slank Vivvie wel niet is en hoe ontzettend platina blond en hoe groot haar borsten wel niet zijn en ze weegt bijna niets…. (Dat vinden wij vrouwen zo geweldig om te lezen natuurlijk, zo’n heerlijk stereotype droomvrouw die zeg maar bijna niet bestaat?)

Trent is daarentegen natuurlijk mega man, een ware befninja vol testosteron en zijn gevaarte (zijn woorden) is zo hard dat het een gat in staal kan rammen, Vivvie komt bijna klaar door hem te mogen pijpen… (ARE YOU FREAKING KIDDING ME? Dus ik als vrouw zijnde moet geloven dat een vrouw dit neerpent? Een vrouw die bijna klaarkomt omdat ze een man pijpt?) Maar Vivvie vind hem een Seksgod insert facepalm

Na de seks kan ik me alleen nog maar afvragen of de auteur wel heeft nagedacht over het gevaarte van Trent, een grote pik is natuurlijk een optie maar zo lang als hij moet zijn in het volgende stukje?

Nu we allebei waren klaargekomen zakte Genevieve tegen mijn borst in elkaar. Ik speelde met haar haar, streelde haar over haar hoofd en liefkoosde haar totdat ze in slaap viel. Op mijn borst. Met mijn pik nog steeds in haar.

De neanderthaler in mij vond het fijn om een vrouw door middel van meervoudige orgasmes zo uit te putten. Zonder me al te veel te bewegen schoof ik onder haar uit totdat we allebei plat op het bed lagen. Ze werd niet eens wakker. Nu lag ik met mijn meisje half over me heen, in een wirwar van bezwete blote ledematen, met mijn lul nog altijd begraven in haar warme poes. Ik sloeg mijn armen om haar heen en viel zo, met haar stevig tegen me aan, in slaap.

Hij schuift onder haar uit tot ze allebei plat op bed liggen, daarna ligt ze half over hem heen en die lul zit nog steeds begraven in haar warme poes….. keeps facepalming

Trent zijn koosnaampjes zijn echt om misselijk van te worden….

‘Til me op, dan kan ik op mijn armen steunen. Dan kan ik je beter pijpen. O god, Trent, alsjeblieft. Nu.’

Trent: ‘Graag, suikerhartje.’

Dat suikerhartje lees je echt om de paar zinnen en ik kan Trent echt niet uitstaan. Trent is een achterlijke holbewoner die zelfs op een gegeven moment mijn woede over zich heen haalt.

Wanneer Vivvie en Trent hebben afgesproken met Row en hij ook Mary bij zich blijkt te hebben heeft Vivvie een kort gesprek over waarom Mary mee is, terwijl zij met hun praat staat Trent achter het stel te wachten. Wanneer Vivvie zich omdraait en eindelijk (gezien het gesprek dat gaande was, maximaal 2 minuutjes) ziet dat hij er staat denkt Trent het volgende:

‘Ik wilde haar voor deze ene keer haar onoplettendheid wel vergeven, maar alleen omdat ik niet precies wist hoe de situatie in hun gezin was.’

PARDON????? Haar onoplettendheid omdat je niet a la minute aanbeden en voorgesteld word?

Even later krijgt Trent vreemde gevoelens voor Vivvie en dus rijd hij naar zijn mammie zodat hij kan leren dat het niet raar is om zulke gevoelens te hebben…. Hij is bijna 28… en zou niet weten of het normaal is om een vrouw niet alleen als een wandelende sperma dumpplek te zien??? Sorry voor mijn taalgebruik maar ik kon me de haren wel uit de kop trekken!

Uhm ja, schreef een vrouw dit boek of een man die in de verre geschiedenis is blijven hangen? De hete, explosieve, verslavende scenes uit Calendar Girl lijken door een heel andere persoon te zijn geschreven.

Dan zijn er zelfs nog meer storende puntjes…

Ze hebben namelijk flinke schulden! 2 jaar aan achterstallige onroerendezaakbelasting en nodige andere rekeningen voor het huis… maar er staat wel een Mustang van 50.000 dollar op de stoep. Ik snap dat die auto van paps was maar kom op? Liever diep in de schulden met een dikke auto of liever alles geregeld met de mooie herinneringen aan je vader?

Ze is ook niet aan de pil en oepsie shit, hij kwam klaar in haar…. hij vergat het condoom! Nou nee, jullie vergaten het! En oepsie, in die week vergaten ze het ondanks de melodramatische uitbarsting van Vivvie weer!

Gelukkig leven we in de middeleeuwen en zijn er geen morning after pilletjes en moet ze wel wachten tot ze een week overtijd is! Er bestaan ook geen zwangerschapstesten die je dan al had kunnen gebruiken! Gelukkig werd ze ongesteld…. Maar dan rond de tweede menstruatie (gewoon weer 4 weken daarna dus) wanneer ze eindelijk een afspraak heeft voor de pil komt de gynaecoloog erachter dat ze zwanger is….

En weet je dat kan toch gebeuren joh gekkies…. al helemaal volgens bff Amber… Nou volgens mij kan je anno 2017 er best voor zorgen dat je niet ‘per ongeluk’ zwanger wordt!

‘Lieverd, ik zou je nooit veroordelen. Ik ben zelf weliswaar nog maagd, maar ik heb er helemaal geen problemen mee als een ander seks heeft. En ik veroordeel je zeker niet omdat je zwanger bent. Dat soort dingen gebeuren nu eenmaal, soms let je wat minder goed op. Dat snap ik best. Ik maak me gewoon zorgen om je.’

Ik stop mijn rant…. en hoop van harte dat deel twee me wel gaat bekoren!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments