Recensie | Leven als prinses in Texas, Deborah Elisabeth & Lizzie van den Ham

Een prinses. Een cowboy. Een onwaarschijnlijke liefde.

Samantha de Vriesch heeft het perfecte leventje: rijke ouders, een groepje populaire meiden om zich heen op school en de knapste jongen als vriendje. Tot haar moeder roet in het eten gooit. Sams ouders gaan scheiden en mevrouw de Vriesch heeft een huis gekocht in the middle of nowhere in Robstown, Texas, om daar een bed and breakfast te beginnen. En Sam moet natuurlijk mee, want meneer de Vriesch heeft het te druk met zijn nieuwe vriendin... Om van de nood een deugd te maken, besluit Sam om ook in Texas de ongeslagen prinses van Robstown High te worden. Ze heeft haar zinnen gezet op de knapste jock van de school, maar eigenlijk laat de klusjesman die haar moeder helpt met het opknappen van het huis haar hart veel sneller slaan. Scott is een arme jongen met een verleden en volgens Sam een totaal kansloze cowboy. Daar mag ze niet mee gezien worden... maar hoe kan ze zijn verleidelijke glimlach en lieve woorden weerstaan?

Soms heeft je hart gelijk, niet je verstand.

two-half-stars
Leven als prinses in Texas geschreven door: Debora Elisabeth, Lizzie van den Ham
Bladzijden: 232
Meer van deze auteur: Wonderland
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | August 15th 2017
Genre: New Adult
Uitgave: Paperback, E-book
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit e-boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Leven als prinses in Texas | De coverleven als prinses in texas

Ahum… hoewel het wel het hele Texas/cowboy plaatje geeft, door het paard en de cowboy, en ik het geweldig vind hoe Texas er lekker uitspringt in een speels gouden font moet ik ook even een groot minpuntje noemen.

De pose van het stel op de cover doet voor mij compleet af aan het verhaal en de indruk die het wekt lijkt me ook niet helemaal de bedoeling.

Het komt op mij over als een heel goedkope dame (ahum sloerie), die wellicht een carrière als stripper heeft (damn those stripperheels) en verliefd word op deze cowboy die misschien wel geld te veel heeft waardoor zij als prinses in Texas kan leven?

Ook is door de manier waarop zij ietwat bedrukt naar beneden kijkt, haar houding en de plaatsing van zijn hand het net of ze hele andere dingen aan het doen zijn bovenop dat arme paard!

Leven als prinses in Texas | De binnenkant

In het begin van het verhaal is de hoofdpersoon Samantha (Sammie, Sam) een erg naar personage. Ontzettend verwend en zeg maar gerust een onbeschoft kreng!

Door de scheiding van paps en mams moet ze noodgedwongen verhuizen naar Texas met haar moeder!

En laat deze prinses daar nou terecht komen in een bouwval!

Een vlot (wellicht te vlot) verhaal voor tussendoor!

Hoewel Samantha wel echt als een klein verwend prinsesje is opgevoed door haar stinkend rijke pappie proef ik wel dat haar mama van flink doorpakken houdt en naarmate ze verder in het boek veranderd dankzij Scott ben ik blij dat haar karakter toch veranderd.

Een heel boek vol met arrogant diva gedrag word niemand blij van! Soms voelde het boek ook een beetje als de film Clueless, daardoor las ik het boek wel in één ruk uit. Want hoewel je je irriteert aan de hoofdpersoon wil je toch weten hoe het afloopt!

Toch had ik bij dit boek ook een aantal over the top, ongeloofwaardige minpuntjes die toch mijn leesbelevenis omlaag haalde.

Ook waren sommige dingen gewoon een beetje vreemd?

Wanneer Sam een volwassen man snel inpalmt geeft haar moeder haar haar met een grote grijns het compliment: “Ik ben blij dat je je trucjes nog niet verleerd bent.”

Ik zou niet zo onder de ‘indruk’ zijn als mijn dochter me zou zeggen dat ze het met haar trucjes voor elkaar kreeg dat een vreemde volwassen man al zijn dingen laat vallen en meteen iets voor haar doet. Ik zou me eerder afvragen wat dit voor pedofiel is?

De rest van mijn bedenkingen bij dit boek zijn spoilers dus plaats ik ze in blur, enkel op klikken wanneer je het boek al uit hebt.
(helaas word in blur de tekst in één alinea gepropt, het is niet anders!)

Samantha is maagd… Maar besluit al wel heel snel om seks te hebben met de jongen die ze net kent. Dat is natuurlijk prima maar er word echt 1 x over een condoom gesproken… de keren erna word er nergens meer een vermelding gemaakt . Voordat ze seks hebben vraagt hij haar of het haar 1e keer is. Ze antwoord bevestigend en vraagt of dat erg is waarop hij antwoord: “Het is niet erg, de meeste nette meisjes hier in Texas wachten tot ze gtrouwd zijn! Ik ben blij dat jij Nederlands bent.”Excuse moi????? Dus ze is niet netjes? Wij Nederlandse meisjes zijn snelle snollen? Mama’s reactie is ook easy peasy: ‘Oh ik ben zó blij voor jullie!’ Je bent blij dat je dochter binnen no time is ontmaagd door wellicht een crimineel met een enkelband? Nou gelukkig heeft ze geen al te hoge verwachtingen! Alex…. Dat hij haar red van een bijna aanrijding prima… hoe hij daarna doet is toch gewoon eng te noemen? Voor mij klinkt zulke overmatige bezorgdheid bij een verdrietig jong meisje eerder eng! Wanneer we dan aan het einde van het boek lezen dat Scott niet weet hoe hij Alex moet bedanken en Alex reageert met: ‘Zorg goed voor haar, dat is voor mij genoeg.’ sta ik echt te klapperen met mijn ogen. Hoe snel word in dit boek wel niet een familiaire band gesmeed? Wanneer Alex belooft dat Hunter de komende jaren niet meer vrijkomt vraag ik me toch echt af op welke CSI aflevering dat gebaseerd is? Wellicht ben ik te nuchter maar 1 google opdracht geeft me al dit inzicht: Wat legt de rechter meestal op (LOVS-richtlijnen)? geen wapen gebruikt – 3 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf kopstoten, trappen of schoppen tegen het hoofd – 6 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf wapen gebruikt, geen vuurwapen – 7 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf zeer zwaar letsel, geen wapen gebruikt – 8 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf zeer zwaar letsel met een wapen (geen vuurwapen) – 12 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf Maar in dit boek zit je jaren achter slot en grendel!!!

Als het boek 2x zo dik was geweest en het tijdsbestek wat uitgestrekter hadden deze puntjes toch wat geloofwaardiger en minder uit de lucht gegrepen gevoeld.

Al met al een leuk boekje voor tussendoor waar je geen diep verhaal van moet verwachten! Ik heb begrepen dat er nog een deel komt en ik ben heel benieuwd wat ik daar van ga vinden!

[bol_product_links block_id=”bol_59a535f1735d6_selected-products” products=”9200000079992375,9200000081071701″ name=”leven als prinses in texas” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments

  1. Ik kan me helemaal vinden in je recensie. Voor mijn gevoel was er teveel verhaal gepropt in een te kort boek. Bovendien zou ik inderdaad ook niet blij zijn als mijn dochters zulke trucjes zouden kennen……ook dat andere ben ik mee eens in de geblurde tekst. Jouw recensie verwoord het perfect!
    Annabel onlangs geplaatst…Writers CommunityMy Profile