Recensie | Lief meisje, kwaad bloed (A Good Girl’s Guide to Murder #2), Holly Jackson

Recensie | Lief meisje, kwaad bloed (A Good Girl’s Guide to Murder #2), Holly Jackson

Pip Fitz-Amobi is geen detective meer. Met de hulp van Ravi Singh bracht ze een true crime-podcast uit over de moord die ze vorig jaar samen oplosten. De podcast ging viral, maar toch beweert Pip dat haar opsporingsdagen achter haar liggen.Die belofte moet ze doorbreken wanneer een kennis van Pip vermist raakt. Jamie Reynolds is verdwenen, maar de politie doetniets. En als zíj niet naar Jamie zoeken, doet Pip het wel. Tijdens de zoektocht onthult ze steeds meer duistere geheimen van haar stad… en deze keer luistert IEDEREEN via haar podcast mee. Maar zal ze Jamie vinden voor het te laat is

four-half-stars
Lief meisje, kwaad bloed geschreven door: Holly Jackson
Bladzijden: 429
Serie: A Good Girl's Guide to Murder #2
Meer van deze auteur: Moordgids voor lieve meisjes
Uitgeverij: Uitgeverij Volt | 2 March 2021
Genre: Young Adult
Vertaald door: H.C. Kaspersma
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Ze matchen zo heerlijk saampjes in de boekenkast! De een rood aan de voorkant en wit op zij en vice versa! Ik vind het een leuk setje zo en ook de voorkant van deze cover trok me aan om het boek te lezen.

Wat vind ik van het verhaal

Als je mijn recensie van ‘Moordgids voor lieve meisjes‘ al hebt gelezen, weet je hoe gaaf ik dat boek vond. Niet alleen het verhaal maar ook de schrijfstijl en alle extraatjes die Holly Jackson in dit boek stopte. Stiekem was ik een beetje bang voor dit vervolg, het tweede boek van een trilogie is vaak een beetje opvulling in between en voldoet vaak niet aan de verwachtingen.

Niet bij Holly Jackson!

Dit tweede verhaal is wederom zo ontzettend goed in elkaar gezet!

‘Lief meisje, kwaad bloed’ is een nieuwe zoektocht voor speurneus Pip.  Een zoektocht waar ze eigenlijk helemaal niet op zat te wachten!

Pip is gegroeid sinds het vorige boek en hoewel vele mensen het niet eens zijn met haar inzet voor deze nieuwe zoekactie pakt ze het deze keer beter aan! Samen met Ravi gaat ze niet alleen met deze nieuwe klus aan de slag, ze hebben ook nog te maken met de rechtszaak van hun vorige ‘dossier’.

Het mysterie in ‘ Lief meisje, kwaad bloed’ zelf was voor mij net zo boeiend als voor Pip zelf. Ook ik wou meteen mijn tanden in het verhaal zetten en kon niet stoppen met lezen tot ik wist wat er gebeurd was en wie er voor verantwoordelijk was.

Stiekem denk ik dat ik dit boek zelfs nog leuker vond dan het eerste. We zijn nu immers niet op zoek naar een moordenaar maar naar een vermist persoon van wie we hopen dat hij nog leeft!

En dan de verhaallijn!

ZO. VEEL. PLOTTWISTEN!

Ik hou er zo van wanneer je tijdens het lezen allerlei theorieën denkt te hebben. Je voelt jezelf dan zo’n smartass omdat de auteur jou niet voor de gek kan houden en dan blijkt aan het einde dat je er echt niet verder naast had kunnen zitten. Oké, je voelt je dan dom.. maar tegelijkertijd is het gevoel dat je dan krijgt zo heerlijk!

Ik kan natuurlijk niet veel meer zeggen, spoilers, maar geloof me, ze waren goed!

Er staan in het engels nog een derde deel en een novelle op de agenda en ik hoop dat deze ook snel vertaald worden naar het Nederlands want ik kan geen genoeg krijgen van Pip & Ravi!

Conclusie

Intrigerende personages en indrukwekkende plots afgewisseld tussen verhaal, transcripties van podcast interviews, afbeeldingen en WhatsApp-gesprekken maken dit boek ongelofelijk makkelijk te Bingen!

Als je deze boeken nog niet hebt gelezen kan ik ze je van harte aanraden. Als je van een beetje (murder)mysterie houdt dan zijn deze boeken perfect om een avond (no rest for the wicked) mee door te brengen!

Deze serie ook lezen


Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.