Recensie | Livestream, Buddy Tegenbosch

Hey.Ik ben Rick en ik heb echt de meest bizarre dag achter de rug.In New York. Met Kris.Of eigenlijk: zonder Kris, want ik had haar nog maar net ontmoet of ze was alweer verdwenen. En dan bedoel ik ook echt verdwenen. Vanished.Ik ging haar zoeken.Het werd een absurde zoektocht, een rollercoaster-ride van twintig uur door Manhattan, met een basejump, een drag queen, een camera, een ontvoering, een explosie, een kopstoot, een goksite, nog meer camera’s, en vooral… met Kris.Want het was Kris die me meesleurde in haar vrije val en ik heb het gevoel dat we de grond nog steeds niet geraakt hebben. En dat is great (en spectacular en insane en niet echt slim, maar… lees mijn verhaal, dan snap je wat ik bedoel).

four-stars
Livestream geschreven door: Buddy Tegenbosch
Bladzijden: 190
Meer van deze auteur: Oog om oog, Pokerface
Uitgeverij: Best of Ya | September 11th 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

[bol_product_links block_id=”bol_59c231ae1c1ae_selected-products” products=”9200000075752666″ name=”livestream” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Livestream | De coverlivestream

De cover geeft niet veel weg, een jongen in een hoodie met op de achtergrond veel hoge gebouwen.

Livestream | De binnenkant

Na het lezen van het persbericht ben ik zeer benieuwd naar dit nieuwe boek van Buddy Tegenbosch. Zijn eerder verschenen boeken, Oog om oog en Pokerface, bevielen me heel goed en dus begon ik meteen vol hoge verwachtingen aan Livestream toen hij op de mat viel!

Bij het openen van het boek valt meteen op dat de binnenkant van de flap, zowel aan de voor als achterkant, een kaart is van New York. Erg mooi gedaan, op deze kaarten zijn de plaatsen waar dit boek zich afspeelt omcirkelt.

Het boek begint met Rick, hij is blijven zitten in zijn vierde jaar op school en heeft geen zin om zijn kerstvakantie werkend in het restaurant van zijn ouders door te brengen. Hij komt op het idee om naar New York te gaan, The city that never sleeps! Zijn moeder, die van origine ook gedeeltelijk Amerikaanse is, is meteen enthousiast! Ze neemt contact op met familie die Rick nog nooit gezien heeft en zijn reis is gepland!

Na zijn allereerste vliegtuigvlucht ooit komt hij aan in Amerika! En dat is overweldigend! In de metro komt hij Kris tegen, zij is van oorsprong ook Nederlandse en wanneer Rick zijn nummer aan haar geeft en van haar een visitekaartje terug krijgt weet hij niet dat zijn leven vanaf dat moment zal veranderen in complete waanzin!

Livestream is een snel kat en muis spel waarbij je van de ene in de andere theorie valt. De praktijk blijkt heel anders te zijn dan je ooit had verwacht!

Het einde vond ik wel wat abrupt…. ik had veel meer verwacht na het gaan van de deurbel op MacDougal street, wat ik echter op de volgende bladzijde las was weer het tegenovergestelde van wat ik verwacht had. Het boek liet me daarom met wat vragen achter!

Livestream | Minpuntjes?

Bij sommige dialogen begint Rick of degene met wie hij praat in het Engels om na een paar zinnen over te gaan in het Nederlands. En een paar zinnen later begint Rick zijn zin dan weer met een Engels woord en vervolgens weer Nederlands.

Bij een Engels sprekende barman bijvoorbeeld word er door Rick gezegd: “Look at me, ik ben hier niet voor mijn lol! De barman antwoord echter weer in het Engels. De Amerikaanse Jim begint zijn gesprek in het Engels en zegt vervolgens “Wat doe je hier, voor God’s sake?” Dit komt soms erg raar over, spreekt degene met wie hij praat nu wel of geen Nederlands? Het boek speelt zich af in New York dus de plaatsen en wegen in het Engels zijn logisch. De gesprekken hadden van mij op bepaalde uitdrukkingen na gewoon in het Nederlands gemogen.


Livestream | Boektrailer

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments