Recensie | Malorie (Bird Box, #2), Josh Malerman

Recensie | Malorie (Bird Box, #2), Josh Malerman

Malorie is het bloedstollende vervolg op de Netflixhit Bird Box.
Twaalf jaar nadat Malorie en haar kinderen de rivier op voeren op zoek naar veiligheid, zijn blinddoeken nog steeds het enige wat de mensheid kan behoeden voor een gruwelijk einde.
Eén blik op de wezens die de wereld bevolken zal iemand immers tot onuitsprekelijk geweld drijven. Er is nog steeds geen verklaring voor deze gebeurtenissen. En geen oplossing.
Dan krijgt Malorie verbijsterend nieuws. Voor het eerst in jaren is er een sprankje hoop. Iemand van wie ze heel veel houdt is misschien nog in leven.
Malorie staat voor een onmenselijke keuze: blijft ze in haar veilige, beschermde omgeving? Of begeeft ze zich in de duisternis, op weg naar een hoopvollere toekomst?

four-stars
Malorie geschreven door: Josh Malerman
Bladzijden: 320
Serie: Bird Box #2
Uitgeverij: A.W. Bruna | 19 November 2020
Genre: Thrillers & Suspense
Vertaald door: Erik de Vries
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

De cover van Malorie doet je direct denken aan de filmposter, zelf ben ik voor op boeken altijd meer fan van een cover zonder gezichten of duidelijke film aspecten. Desondanks ben ik natuurlijk wel weer meteen helemaal in to het verhaal door die blinddoek!

Wat vind ik van het verhaal

Vooraf moet ik misschien zeggen dat ik het eerste boek niet las maar wel de film keek. Ik was echt helemaal fan van de film en een vervolg was iets waar ik echt op heb gehoopt. In deze ronde nu dus eerst het boek en hopelijk komt de verfilming ook snel uit!

Het beeld dat ik in mijn hoofd heb is natuurlijk dat van Sandra Bullock, een moeder die alles zal doen wat ze kan om haar kinderen te beschermen.

Malorie speelt zich jaren af na de gebeurtenissen van Bird Box. We volgen Malorie en de kinderen nadat ze ontsnapten uit de school voor blinden,

Malorie gelooft nu dat de monsters mensen gek kunnen maken via oogcontact en aanraking. De kinderen volgden tot nu toe haar strenge regels goed op maar nu de tienerjaren aanbreken beginnen ze toch wat rebelser te worden.

Het tempo in deze verhaallijn is echt perfect en het bouwt allemaal op tot een geweldig einde. Ik wil natuurlijk zo min mogelijk spoilen en dus denk ik dat je deze boeken zelf moet gaan lezen zodat je met je eigen verbeelding dit verhaal kan ontdekken!

Conclusie

Na slechts een paar pagina’s in dit boek wou ik het boek al bijna niet meer neerleggen en dat is altijd een goed teken!

De wezens zijn griezeliger dan ooit, de zorgen nog steeds aanwezig. Spookachtig en zenuwslopend, maar ook zo verrukkelijk. Kippenvel en rillingen van de spanning, Malorie is een heerlijk vervolg op Bird Box.

Malorie ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.