Recensie | Met een beetje geluk, Tamara Haagmans

Recensie | Met een beetje geluk, Tamara Haagmans

Wanneer haar tante overlijdt, erft Nicole een klein pretpark. Hoewel het in een verschrikkelijke staat verkeert en haar tante hoge schulden had, is Nicole vastbesloten om het park nieuw leven in te blazen. Maar Marc, de manager van het pretpark, probeert Nicole te overtuigen het park aan hem te verkopen. En elke keer als hij in de buurt is, lijkt er van alles mis te gaan: de wallaby’s ontsnappen, een bestelling voor de brasserie gaat fout, en Nicole krijgt een flinke boete. Gelukkig komt daar hulp van Nicoles vriendin Daniëlla, die met een fantastisch idee komt om het park te redden.
Voor Tamara Haagmans is schrijven net als ademen: ze doet het al haar hele leven. Haar onverbeterlijke romantische inslag zie je altijd terug in haar verhalen. Met haar debuut. De mooiste dag van je leven veroverde ze de harten van menig feelgoodlezer.

three-stars
Met een beetje geluk geschreven door: Tamara Haagmans
Bladzijden: 256
Meer van deze auteur: Verblind door hem, Sprong in het diepe, Plankenkoorts
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | 29 June 2021
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Ik denk dat de meeste mensen die mijn recensies lezen wel weten wat ik nu ga zeggen. De personen op de cover doen het gewoon weer niet voor mij. Als ik lees over een dame die kilo’s aan koekjes heeft weggewerkt en hierdoor grotere kleding nodig heeft en corrigerend ondergoed dan past deze slanke dame niet echt in dat beeld.

Een stel aardbeien met een kroontje op of wallaby’s onder deze lichtjes waren voor mij nog beter geweest.

En dan de titel, de werktitel van dit boek was Down Under en dat past naar mijn mening echt perfect. Met een beetje geluk voelt voor mij zelfs na het dichtslaan van het boek niet helemaal passend.

Wat vind ik van het verhaal

Een verhaal over Nicole wiens leven eigenlijk een beetje een rommeltje is. Haar baan in het ziekenhuis kon ze niet meer aan en dus stopte ze daar mee om iets te gaan doen waar haar hart bij ligt zonder het risico om dat steeds opnieuw te breken en bezeren.

En dan overlijdt haar tante die ze al jaren niet meer gezien heeft en ontvangt ze een wel heel aparte erfenis.

Ze word halsoverkop in een nieuw avontuur gepusht en of ze daar wel klaar voor is weet niemand zeker!

Wat volgt is een vermakelijk verhaal over een dame met een voorliefde voor het vieren van themafeestjes en daar nu haar eigen park voor heeft. Niet alle werknemers zijn even blij met haar en de financiën zijn ook een zooitje maar of het Nicole allemaal gaat lukken lees je in dit verhaal!

De liefde in het boek is een beetje van de hak op de tak en van minimaal naar over the top. Het hele verhaal heeft (naar mijn mening) niet echt een duidelijk tijdsbestek maar er gebeurt zoveel wat voor mij eigenlijk als te veel in te korte tijd voelt. Vriendschap aan het einde van het boek was voor mij geloofwaardiger geweest dan liefde. Spoiler momentje :
Hoe ga je van iemand verdenken dat hij je park probeert te ruïneren naar verliefd zijn en in sexy lingerie klaarliggen voor hem?
Ook vind ik sommige dingetjes gewoon een beetje onvolwassen aangepakt door Marc en vind ik hoe er met die betreffende situatie word omgegaan een tikje ongeloofwaardig voor 2 volwassen mensen. Als ook meneer Hamilton en zijn actie en hoe daar verder niks mee gedaan word. Of lopen op één pump en één ballerina zonder dit in de gaten te hebben enkel en alleen omdat Marc opeens te vroeg aan de deur staat.

De toevoeging van een werkneemster met down en een deel van het einde van het boek dat hier ook weer iets mee van doen heeft vind ik dan wel weer heel mooi!

Ik weet niet, het is gewoon echt Tamara zal ik maar zeggen.

Hoe zij is op haar Instagram en in haar leven, dat zij met ons deelt op social media, zie je ook dat ze graag grapt en grolt en dat zij en haar partner niet vaak serieus zijn!

Voor mij had het boek ook gewoon ‘Het heerlijk maffe leven van Tamara‘ kunnen heten.

©TamaraHaagmans

Wanneer je Tamara al jaren volgt als auteur op haar Instagram dan zul je weten dat heel veel in dit boek eigenlijk stukjes en beetjes uit Tamara haar leven zijn. En hoewel het verhaal lekker weg leest en zeker een hoog level aan feelgood bevat is het voor iemand die haar volgt misschien net alsof ze het allemaal al kennen. Wanneer je dan over Quija en halloweentochten leest of Olaf voorbij ziet komen dan denk je alleen maar, dit heb ik al ergens gezien? Diezelfde Tamara lees je dus eigenlijk een beetje in dit boek als personage Nicole en komt zelfs voor in het boek.

Ik zwaai naar Tamara, verkleed als waarzegster met een kristallen bol en een vreselijk bloederig gezicht dat voor de helft verdwenen is

Conclusie

Tamara schrijft boeken met een geheel eigen stijl. Ze legt er echt een stuk van zichzelf in en dat maakt enerzijds dat het boeken zijn met veel humor en liefde maar anderzijds ook dat wanneer je haar volgt een boek meer verhalende non-fictie lijkt.

Desalniettemin leest het wel weer makkelijk weg en is het aan te raden leesvoer voor op het strand!

Met een beetje geluk ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.