Recensie | Midnight Sun, Trish Cook

Recensie | Midnight Sun, Trish Cook

De 17-jarige Katie Price heeft een levensbedreigende overgevoeligheid voor zonlicht, zelfs het kleinste zonnestraaltje kan door deze zeldzame ziekte haar doodvonnis betekenen.

Overdag is ze aan huis gekluisterd, met alleen het gezelschap van haar vader Jack en haar sarcastische beste vriend Morgan. Pas wanneer het donker wordt opent Katies wereld zich, en speelt ze op haar gitaar voor reizigers bij het plaatselijke treinstation. Op een van deze avonden heeft ze een toevallige ontmoeting met Charlie, die ze in het geheim al jaren bewondert. Ze houdt haar toestand geheim voor hem en samen beginnen ze een heftige romance. Katie is bereid om alles te riskeren voor een romantische zomer.

Gebaseerd op de gelijknamige film met in de hoofdrollen Bella Thorne en Patrick Schwarzenegger.

four-half-stars
Midnight Sun geschreven door: Trish Cook
Bladzijden: 200
Uitgeverij: Best of Ya | maart 2018
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Gezichten….. Dit is een filmeditie dus zijn dit natuurlijk de auteurs uit de film. Als ik zonder de film zou moeten kiezen voor een cover dan koos ik de rechter editie gezien ik niet van ‘echte’ mensen op de cover hou!

   

Veel gehoorde opmerking/vraag: ‘Lijkt dit niet heel erg op Everything, Everything?’

Als je kijkt dat beide dames door een zeldzame ziekte hun huis niet mogen verlaten? Bijna. Worden ze allebei verliefd op een jongen die hun wereld veranderd? Ja ongeveer. Maar verder vind ik het een verschil van dag en nacht, haha pun intended!

Ik wil Everything, Everything niet spoilen, voor het geval je het nog niet las/keek, maar daar heb ik me geërgerd aan meerdere puntjes terwijl ik Midnight Sun in één ruk verslonden heb. Verder wil ik hier geen Everything, Everything vs. Midnight Sun recensie van maken maar ik wil wel duidelijk hebben dat ik dit geen knock-off van vind.

Over naar de recensie van Midnight Sun

In Midnight Sun krijgt Katie in groep 3 na een schoolreisje de diagnose Xeroderma Pigmentosum, doordat haar ouders een gemuteerd recessief gen hebben doorgegeven heeft zij nu een aandoening waardoor zij geen uv straling kan verdragen. Ze zal echt sterven als ze zich blootstelt aan de zon en leeft daardoor in omgekeerde volgorde.

Op school werd ze meteen tot Vampira gebombardeerd door de pestkop uit de klas maar er is één jongen die voor haar opkomt, Charlie.

Daarna gaat ze niet meer naar school maar slaapt ze overdag en wanneer de zon ondergaat doet ze een thuisstudie, kijkt ze films met haar vader en beste vriendin of speelt ze muziek. Muziek is een belangrijk iets in haar leven doordat het ook een grote liefde was van haar overleden moeder.

Maar voordat ze gaat slapen en wanneer ze ontwaakt doet ze nog iets! Charlie loopt dan namelijk langs haar raam en ze is al die tijd al verliefd op hem.

Wanneer ze er avonds een keer uitgaat om als straatmuzikant in het station te gaan spelen loopt ze hem opeens tegen het lijf en die ontmoeting waar ze altijd al over fantaseerde loopt heel anders dan in haar dromen. Katie proeft van het echte leven en ze wil meer!

Vanaf hier gaat alles heel snel en had het boek van mij tien keer zo dik mogen zijn!

Het beste deel van het hele boek? De relatie tussen Katie en haar vader ♥ hij heeft zijn vrouw al verloren en zijn enige kind heeft een levensbedreigende ziekte. Logisch dus dat hij behoorlijk overbezorgd is. Naast alle toffe dingen die hij doet vond ik het zo mooi om te lezen hoe hij moest proberen om de teugels een beetje te laten vieren.

De beste vriendin ♥ ook echt geweldig. Ik vond het wel jammer dat zij een beetje verdween toen Charlie in beeld kwam. Ik denk dat als dit boek ietsje meer uitgebreid had kunnen zijn…. een langere tijdlijn…. nee dat zijn gewoon mijn wensen…. dit boek is zoals het is en dat is ook waarom het een stukje van mijn hart brak! Op het einde ging ik gewoon een beetje dood aan feels!

Ja, het was cliché, en ook ontzettend cheesy…. Maar ik vond het geweldig. Ik raad je dit boek van harte aan als je ook een gevoelige hartje hebt.

[bol_product_links block_id=”bol_5ac5fb78a9e95_selected-products” products=”9200000079007036″ name=”midnight sun” sub_id=”” link_color=”FF7777″ subtitle_color=”FF7777″ pricetype_color=”FF7777″ price_color=”FF7777″ deliverytime_color=”FF7777″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 comments

  1. Mijn moeder was ook erg over dit boek te spreken! Het staat dan ook zeker op mijn lijstje om snel te gaan lezen! Ik ben heel benieuwd!