Recensie | Mijn berichtje aan jou, Luanne Rice

Recensie | Mijn berichtje aan jou, Luanne Rice

Iedereen weet dat je niet moet appen terwijl je achter het stuur zit. Maar mijn zusje wacht op me. Mijn duim vliegt over het scherm en ik druk op VERZENDEN. Dan kijk ik op en schreeuw.
Tess krijgt een ernstig auto-ongeluk wanneer ze tijdens het rijden een appje van haar zusje beantwoordt. Iedereen denkt dat ze in coma ligt, maar ze heeft het locked-in syndroom: ze kan alles om zich zien heen zien en horen, maar niemand heeft het in de gaten. Behalve misschien Evi, haar zusje en beste vriendin?

four-stars
Mijn berichtje aan jou geschreven door: Luanne Rice
Bladzijden: 304
Uitgeverij: Young & Awesome | 4 November 2020
Genre: Young Adult
Vertaald door: Ans van der Graaff
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Mijn berichtje aan jou’ schreeuwt niet echt YA. Door de cover zou ik dit boek niet snel hebben opgepakt, gelukkig kreeg ik er een persbericht van waar ik na het lezen van de synopsis wel meteen interesse had.

Wat vind ik van het verhaal

Tess en Evi zijn zussen met een hechte band. Nadat hun vader een tijdje terug overleed aan een hartaanval is hun leven flink veranderd.

Tess is veel bezig met haar liefde voor fotografie en het maken van haar portfolio voor een fotowedstrijd. Deze is extreem belangrijk voor haar omdat ze hiermee vervroegd kan worden toegelaten op de school van haar vader. Daarnaast heeft ze ook al jaren een relatie met Newton maar hierover is ze niet helemaal zeker meer.

Wanneer Tess op pad is om wat mooie foto’s te maken verliest ze de tijd wat uit het oog en moet ze zich haasten om Evi op te halen. Deze is haar ondertussen ontzettend ongeduldig aan het appen.

Tess weet dat ze niet zou moeten antwoorden maar Evi is zo ongeduldig dat ze toch even snel reageert.

En in dat kleine momentje slaat het noodlot toe.

Tess probeert nog uit de berm te komen maar raakt hierbij nog net de hond van een wandelaar.

Hoewel Tess in eerste instantie er goed van af lijkt te komen krijgt ze in het ziekenhuis een aanval en belandt ze in een coma-achtige toestand. Artsen denken dat ze helemaal weg is maar Tess hoort en ziet alles wat er om haar heen gebeurt. Ze kan echter niet praten of bewegen en dus denkt iedereen dat ze in een coma ligt en waarschijnlijk hersenletsel heeft opgelopen.

Men denkt dat Tess wellicht weggleed over een glad stukje maar de waarheid ligt heel anders.

Evi gaat hierdoor van binnen kapot aan haar schuldgevoel maar weet niet wat ze er mee aan moet. Ze is altijd al voor haar gevoel de mindere van de 2 zussen en zit ontzettend met zichzelf in de knoop.

Wanneer de waarheid naar boven komt en ze hierdoor door iedereen anders word aangekeken vormt Evi een nieuwe hechte band met Newton en Martha, de bazin van de hond.

De hoofdstukken wisselen tussen beide zussen en zo krijg je van beide kanten een goed beeld van wat een puinhoop het leven voor zowel Tess als Evi is geworden sinds de dood van hun vader en het ongeluk van Tess en hoe hun levens vanaf nu verder gaan.

Conclusie

‘Mijn berichtje aan jou’ is een boek met veel verdriet maar ook zeker een boek dat gaat over vergeving en liefde! Een soms wat langdradig verhaal maar zeker boeiend tot het eind!

‘Mijn berichtje aan jou’ ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment