Recensie | Moordgids voor lieve meisjes (A Good Girl’s Guide to Murder #1), Holly Jackson

Recensie | Moordgids voor lieve meisjes (A Good Girl’s Guide to Murder #1), Holly Jackson

ZAAK GESLOTEN
Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.
Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven?

five-stars
Moordgids voor lieve meisjes geschreven door: Holly Jackson
Bladzijden: 443
Serie: A Good Girl's Guide to Murder #1
Meer van deze auteur: Lief meisje, kwaad bloed
Uitgeverij: Uitgeverij Volt | 2 August 2020
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Eyecatcher ten top! Moordgids voor lieve meisjes is ook echt een hele slimme titel! Dit is een boek dat in de catalogus al van het papier springt, laat staan als je het in de winkel ziet staan!

Wat vond ik van het verhaal?

Echt ronduit geweldig!

Je leest dit boek vanuit Pip. Zij houdt zich 5 jaar na de moord/zelfmoord van 2 kinderen van haar school nog steeds bezig met wat er heeft plaatsgevonden. Het zit haar niet helemaal lekker hoe haar stadje maar klakkeloos aannam dat Sal Sing zijn vriendin Andie Bell vermoorde en daarna zichzelf van het leven beroofde. Zijzelf kan niet geloven dat Sal dit zou doen, ze heeft hiervoor haar eigen persoonlijke redenen en daarom besluit ze haar profielwerkstuk in te zetten om onderzoek te doen naar wat er nu echt is gebeurt 5 jaar geleden.

Dit boek is verdeeld in drie delen en zit boordevol met, zoals de cover verraadt, speurwerk!

Dus als je houdt van who dunnit boeken is dit boek echt een pure traktatie!

Pip interviewt verschillende mensen en ondanks de strikte melding van haar docent dat ze geen contact mag opnemen met de betrokken families graaft Pip toch steeds dieper.

Afwisselend tussen interviews, notities, telefoonberichten, transcripten en zelfs kaarten lees je Pips voortgang in haar onderzoek en wat dat met zich meebrengt.

Als personage is Pip echt een bijtertje! In haar dagelijkse schoolwerk is ze al een volhardende streber, bij haar profielwerkstuk bijt ze zich helemaal vast! Pip gaat voor wat ze denkt en is vastbesloten het onderste uit de kan te halen.

Maar naarmate Pip door blijft graven om de waarheid op tafel te krijgen beseft ze niet dat ze wellicht een gat voor zichzelf graaft.

Het verhaal neemt dan ook wendingen aan waarbij je zelf niet meer kan stoppen met lezen omdat je gewoon moet weten wie er achter alles wat zich afspeelt zit!

Conclusie

Kijk! Dit is waarom lezers blijven lezen! Boeken zoals deze! In enen oghenblicke verslavend van begin tot eind en niet neer te leggen! Als je houdt van who dunnit verhalen is deze moordgids voor lieve meisjes echt een pure traktatie!

Ongelofelijk dat dit een debuut was en wat ben ik blij te lezen dat dit een trilogie in wording is! Ik zeg meteen door met vertalen van het tweede deel want ik wil veel meer Pip!

Dit boek wil je zeker lezen!

En zeg nou zelf, dit is een spotprijsje voor 443 bladzijden vol vermaak!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.