Recensie | Neverworld Wake, Marisha Pessl

Recensie | Neverworld Wake, Marisha Pessl

Beatrice heeft haar vrienden al een jaar niet meer gezien. Ooit waren ze een hechte groep en heel populair op school, tot de onverwachte dood van een van hen alles veranderde. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor een besloten feestje met de oude groep besluit ze te gaan, in de hoop meer te weten te komen over de dood van Jim. Ze vermoedt dat de anderen meer weten dan ze beweren.

In de loop van de avond merkt ze dat alles zo is veranderd tussen hen, dat ze de hoop opgeeft nog ergens achter te kunnen komen. Ze denkt dat dit de laatste keer is dat ze hen ziet en dat ze nooit zal weten wat er met Jim gebeurd is.

Dan wordt het ochtend. Het stormt hard, en er klopt een mysterieuze man aan. Hij vertelt heel nonchalant iets wat niet waar kan zijn: de vijf vrienden zitten vast in de tijd, een probleem dat alleen kan worden opgelost als ze een gruwelijke beslissing nemen. Het is voor Beatrice de laatste kans om achter de waarheid te komen en haar enige kans om te kunnen overleven. En zo begint de Neverworld Wake.

two-half-stars
Neverworld Wake geschreven door: Marisha Pessl
Bladzijden: 256
Uitgeverij: Uitgeverij Q | 3 July 2018
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Met die besneeuwde kale bomen en dat gebroken glas ziet het er heel duister uit. Ook door de tekst die op de cover staat raak je heel erg nieuwsgierig!

Een goede cover dus om je te doen overhalen voor een cover buy!

Het is een jaar nadat Beatrice, of Bee, en vier van haar beste vrienden afstudeerden. Ze waren eerst met zijn zessen maar Jim de vriend van Bee is plots overleden. Bee heeft sindsdien haar vrienden niet meer gesproken maar besluit na een jaar terug te gaan naar Wincroft, het landgoed waar haar vriendin Whitley woont, waar ze is uitgenodigd voor een verjaardag.

Ze wil weten wat er gebeurd is met Jim maar na een avondje weg komen ze vast te zitten in een soort tijd lus. Hierin zullen ze blijven zitten tot ze allemaal unaniem stemmen over wie van hen mag blijven leven. Dit komt al heel anders over voor mij dan de synopsis waar opeens een mysterieuze man aan de deur staat in de ochtend tijdens een heftige storm.

De liefde tussen Bee en Jim… in het begin van het boek kreeg je echt het idee dat dit een super romantisch paar was maar verder op snap je niet waarom ze überhaupt samen waren…

Ik geloofde echt niet in de grote romance tussen Jim en Beatrice. Waarom waren ze zo verliefd? Ik zou het je niet kunnen vertellen.

Ditzelfde gaat op voor de vriendengroep!  Dit boek zou dus moeten draaien om vriendschap… al heb ik nergens kunnen begrijpen waarom deze groep bevriend was?

Ik denk dat dit boek een stuk beter was geweest als het verhaal eerder was begonnen. Wanneer we een achtergrond verhaal hadden waarbij alle vrienden nog samen waren. Bee verliefd werd op Jim en we konden zien hoe hun vriendschappen echt waren.

Nog een puntje van irritatie in dit boek waren de dingen die deze tieners zeiden.

Om bijvoorbeeld weer terug te komen op die liefde:

“Hij was mijn eerste liefde, al kan die uitdrukking helemaal niet beschrijven wat hij voor me betekende.” Maan. Stem in mijn hoofd. Bloed.

Ik weet niet precies hoe ik dit moet uitleggen maar het klinkt gewoon raar?

Goed, ze zaten op een kakkerige en prestigieuze kostschool maar ik had eerder het idee alsof ik soms een ouderwetse detective aan het lezen was in plaats van een young adult.

Zo was er ook één van de vrienden, Kipling, hij komt in het begin van het boek over als een hysterische, roze pruik dragende homo uit de zuidelijke staten. Hij noemde zijn vrienden echt in bijna elke zin kind… ontzettend frustrerend! Vooral omdat het gezien mijn gevoel van een detective steeds vreemdere dialecten in mijn hoofd aannam en ik Kipling dus op een gegeven moment echt voor me zag met een bolhoed en een pijp in de hoek van zijn mond.

Nadat ik het had uitgelezen wist ik niet echt hoe ik dit boek moest beoordelen. Ik kan niet zeggen dat het een slecht boek is, het is enkel duidelijk niet my cup of tea! Voor mij begon het goed en was de synopsis erg tof maar nadat ik het uitlas ben ik compleet de draad kwijt. Daarom ben ik maar voor de helft gegaan met 2,5 ster!

[bol_product_links block_id=”bol_5b856d8162e7a_selected-products” products=”9200000091698726″ name=”neverworld wake” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.