Recensie | Nooit meer, Colleen Hoover

Recensie | Nooit meer, Colleen Hoover

‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met ‘Nooit meer’ een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.

five-stars
Nooit meer geschreven door: Colleen Hoover
Bladzijden: 400
Meer van deze auteur: Mijn belofte aan jou, Uitzonderlijk, Too late, De waarheid, Misschien nu
Uitgeverij: Zomer & Keuning | 20 March 2018
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

De foto doet hem absoluut geen recht! Ik vind het een hele mooie cover die prima past bij hoofdpersonage Lily Bloom ♥ Wat je op de foto niet ziet is dat de achtergrond een houten ondergrond is en dat de titel en auteursnaam in glanzend reliëf zijn gedrukt. Ook op de rug zijn deze voelbaar net als de auteursfoto op de achtergrond.

Zomer & Keuning. Eigenlijk hoef je niet meer te twijfelen als je ziet dat zij een nieuw boek uitbrengen moet je het gewoon direct aan je reserveringen toevoegen. Er is niet één boek dat in hun foldertje staat, dat ik bij dit boek kreeg, dat me niet overrompelde en waar ik van ben gaan houden.

Voor dit boek werd ik gewaarschuwd door mijn Engelstalige lezers. Het zou me in tranen gaan brengen.

Gewapend met een box tissues ging ik er klaar voor zitten. De tekst ‘Soms is degene die van je houdt degene die je het meest pijn doet’ prijkt boven aan het boek en hoewel de synopsis niet veel weg geeft over welke problemen er in dit boek gaan verschijnen was het door deze quote meteen pijnlijk herkenbaar en ben ik zo blij met hoe Colleen dit boek heeft ingevuld.

Inhoudelijk wil ik niet op het onderwerp ingaan, dit moet voor jou net zo’n verassing zijn als voor mij. Zo beleef je het allemaal intenser.

Het besproken onderwerp heeft nogal een groot taboe, en mensen wijzen altijd gauw met hun vingertjes en hebben hun mening snel klaar staan. Ik vind het dan ook heel mooi om te zien hoe er in dit boek getoond word dat het allemaal niet zo makkelijk is als het lijkt wanneer je zelf in zo’n situatie zit.

‘Slechte mensen bestaan niet. We zijn allemaal alleen maar mensen die soms verkeerde dingen doen.’

Ik ben zo trots op de keuze die Lily maakt! Elke vrouw in deze situatie zou ‘als ze later groot is’ een sterke versie van Lily moeten zijn. En het einde? Ik baalde zo dat ik het uit had! Ik wil veel meer, kom maar door met een deel twee ♥

Naakte waarheid? Ik heb troost geput uit dit boek en het heeft voor mij wat dingen op zijn plek gezet. Colleen heeft echt een prachtig, rauw boek geschreven met Nooit meer ♥ ‘Hier stopt het. Met mij en met jou. Tot ons en niet verder.’

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.