Recensie | Onvindbaar, Kathy Tailor

Recensie | Onvindbaar, Kathy Tailor

Wat is er gebeurd met het meisje dat spoorloos verdween?
Freya begint het nieuwe schooljaar op een kostschool in de bossen. Haar moeder is een halfjaar geleden overleden en haar vader verwerkt zijn verdriet door zich volledig op zijn baan te storten. Hij heeft dan ook besloten dat Freya beter af is op een kostschool.Al na een paar dagen verdwijnt haar klasgenoot Maria. De meesten zoeken er niets achter, het zal wel aandachttrekkerij zijn. Maar Freya heeft het gevoel dat er iets niet klopt. Samen met haar nieuwe vriendin Terri gaat ze op onderzoek uit. Wat kan er gebeurd zijn? Weet Maria’s ex-vriend meer? En waarom had ze contact met een drugsdealer?Freya raakt steeds dieper verwikkeld in de intriges en geheimen rond de verdwijning van Maria. Niet iedereen is even blij met haar bemoeienis. Gelukkig heeft ze de knappe Leo nog, alleen jammer dat hij haar docent is…
Must-read voor de fans van Gone Girl, Karen McManus en Sarah Pinborough.

three-stars
Onvindbaar geschreven door: Kathy Tailor
Bladzijden: 301
Uitgeverij: Van Goor | 18 September 2020
Genre: Young Adult
Vertaald door: Merel Leene
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Wat vind ik de van de cover

Toen ik de cover van ‘Onvindbaar’ zag was ik direct geïntrigeerd. De bijbehorende synopsis deed me dit boek aanvragen als recensie exemplaar.

Deze tijd van het jaar ben ik all in voor who dunnit boeken en mysterieuze zaken. Deze cover haakte precies in op wat ik zoek!

Wat vind ik van het verhaal

Wat is het soms toch moeilijk om precies te benoemen wat je nu van een boek vind.

Mijn eerste gevoel was er een van medeleven met Freya. Het is niet makkelijk om je eigen omgeving achter te laten en op een internaat te moeten gaan wonen waar je niemand kent. Al helemaal niet wanneer je nog geen half jaar terug je moeder hebt verloren.

Gelukkig voor haar leert ze direct buitenbeentje ‘Terri’ of wel Theresia kennen. Het is vrij snel duidelijk dat het groepje ‘mean girls’ op het internaat Terri niet mag maar voor Freya blijft onduidelijk waarom.

Wanneer 1 van de mean girls genaamd Maria verdwijnt wakkert dat een soort detective oergevoel aan in Freya, enerzijds begrijpelijk want dan heeft ze iets om haar aandacht van haar eigen problemen af te leiden. Maar aan de andere kant is het nogal bevreemdend hoe ze zich vastbijt in iets wat haar eigenlijk niks aangaat en waar zij met haar paar dagen internaat eigenlijk geheel buiten staat.

Veel klasgenoten hebben geheimen en sommige worden tijdens het lezen door Freya ontmaskerd, bij één daarvan schoot ik toch wel even hard in de lach!

Laat ik zeggen dat ik die ‘fruitige actie’ even niet zag aankomen in een ya!

Tot zover moet ik zeggen dat ik deze verhaallijn absoluut interessant vind.

Maar aan de andere kant hoor je bij een who dunnit niet al op dit punt te weten wie je verdenkt.

Hoewel het einde van dit boek toch weer een plottwist voor ons in petto heeft blijf je tot aan die betreffende bladzijdes een beetje geërgerd door de voorspelbaarheid en de uitermate domme Freya.

Freya is gewoon na een tijdje niet meer het meisje waar je medeleven voor voelde. Je gaat je ontzettend ergeren aan haar naïeve instelling en soms zelf het onvermogen voor logisch nadenken dat ze heeft.

En dan de leerkracht(en) op dit internaat.

Waar zijn zij allemaal bij de huidige gebeurtenissen?

En een ander puntje van kritiek is dat een bepaalde leerkracht toch wel heel snel overstag gaat, dit lijkt me gezien de consequenties niet heel geloofwaardig. Een bepaalde vorm van macht is toch wel nodig om dwang op een situatie te kunnen zetten wanneer blijkt dat een leerling niet openstaat voor de manier van handelen.

Desalniettemin leest het als een trein door, je legt je eigen idee naast je neer en gaat in sneltrein vaart door het boek om dat je wilt lezen dat je het bij het juiste eind had!

Conclusie

‘Onvindbaar’ is een jeugdthriller die me, ondanks mijn puntjes van kritiek, toch op bepaalde stukken vermaakt heeft.

‘Onvindbaar’ ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.