Recensie | Oog om oog, Buddy Tegenbosch

Al vanaf de basisschool hoort Jaap-Jan er niet bij. Hij weet wat daarvan de reden is en die reden heeft een naam: Ivar. Door de sadistische spelletjes van Ivar leeft Jaap-Jan elke dag in angst.Bang voor wat zou kunnen gebeuren.
Maar wanneer hij achttien is, neemt hij een besluit: vanaf nu gaat alles anders. Hij verhuist, gaat op kamers en begint aan een studie psychologie. Tot zijn verbazing maakt hij snel vrienden, komthij op een fantastische plek te wonen en wordt hij aangenomen als barman in de grootste club van de stad. Jaap-Jan, inmiddels JJ voor zijn vrienden, heeft het prima naar zijn zin.Totdat op een avond een oude bekende de club binnenkomt: Ivar.Voor de tweede keer neemt JJ een besluit, een besluit met verstrekkende gevolgen.

four-stars
Oog om oog geschreven door: Buddy Tegenbosch
Bladzijden: 304
Meer van deze auteur: Pokerface, Livestream
Uitgeverij: Van Goor | februari 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Oog om oog | De coveroog om oog

Een nieuwe cover voor Oog om oog! Een industrieel terrein en een jongen in plaats van een oog op de cover en een blauwe snede!

Lastig zeggen welke ik mooier vind! Allebei zetten ze een duister sfeertje neer dus beide zijn in ieder geval geslaagd!

Oog om oog | De binnenkant

Pesten! Ik denk dat menig een er weleens mee in aanraking is gekomen! Of jij nu iemand hebt gepest of zelf gepest bent!

Door de flaptekst wil ik dit boek echt dolgraag lezen want wat zijn die verstrekkende gevolgen!

Zodra ik begin met lezen kan ik me meteen inleven in Jaap-Jan ofwel JJ. Net als hij ben ik ook verhuisd en werd ik op mijn nieuwe school heel erg gepest.

De reden dat JJ gepest word lijk je na een tijdje lezen te weten! Niks is minder waar, er zit een heel ander verhaal achter en naarmate je meer stukjes uit het heden en verleden leest denk je dat je het kunt uitvogelen. Je zit continue in spanning want wat is er gebeurd in het verleden waardoor JJ is hoe hij nu is?

De sadistische Ivar met zijn beangstigende nare fratsen lijk je op een gegeven moment in te kunnen schatten als een nare pestkop, en dan komt deel twee van het boek en word je gewoonweg overrompeld! Het verhaal neemt zo’n spannende twist en de sfeer word ontzettend grimmig.

Vanaf bladzijde 1 een pageturner omdat je op een gegeven moment net als JJ ontzettend achterdochtig word en je bij elk personage dat je leert kennen je twijfels hebt. Eenmaal aanbeland in deel 2 is het gewoon echt een thriller!

Huiverend sla ik de bladzijden om tot ik dit boek in één ruk met een diepe zucht uitlees!

De frustratie en angst die je hebt als je gepest word is door de schrijfwijze van Buddy gewoon weer voelbaar.

Dit boek mag iedere scholier wel lezen want helaas is pesten vandaag de dag nog steeds niet opgehouden!

Boeken zoals deze van Buddy verplicht maken op de middelbare school doet kinderen misschien inzien hoe je iemands leven kapot kan maken door slechts een paar nare treiterijen! Een aanrader voor iedere middelbare scholier en ouder!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments