Recensie | Perfecte moeder, Aimee Molloy

Recensie | Perfecte moeder, Aimee Molloy

Een avondje weg. Een paar uurtjes maar. Wat zou er mis kunnen gaan?De angst van iedere moeder: je baby verdwijnt terwijl je er even niet bent

Een groep jonge moeders komt regelmatig samen om bij te kletsen. Als ze besluiten om een keer wat te gaan drinken zonder de kinderen, vindt iedereen dat een goed idee. Alleen Winnie, de enige alleenstaande moeder van de groep, staat niet te springen. Maar uiteindelijk halen ze haar over en de dames vermaken zich opperbest. Maar dan slaat het noodlot toe: Midas, het zoontje van Winnie, wordt uit zijn wiegje gestolen.

De politie lijkt er vanaf dag 1 een potje van te maken, dus de vrouwen nemen het heft zelf in handen: wat is er gebeurd en waar is de baby? Maar ook de media begint zich te bemoeien met het verdwenen kind en vooral met moeder Winnie.

De vragen stapelen zich op. Wie zijn de vrouwen van deze vriendinnenclub? Welke geheimen houden ze achter? Kennen ze elkaar eigenlijk wel goed genoeg? En is de moeder wel zo onschuldig?

five-stars
Perfecte Moeder geschreven door: Aimee Molloy
Bladzijden: 320
Uitgeverij: Boekerij | 1 August 2018
Genre: Thrillers & Suspense
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

De cover is perfect!

De tekst maakt je precies nieuwsgierig genoeg en die kinderwagen op een donkere achtergrond geeft je alvast een beetje een grimmige sfeer.

Voor mij een absolute cover buy.

Na een korte proloog begint het verhaal van de mei moeders, een groep vrouwen die in de maand mei allemaal hun eerste baby hebben gekregen. Samen waren ze eerst alleen online bevriend tot ze besloten om elkaar te ontmoeten in een park. Na een tijdje besluiten een paar van de moeders dat het de hoogste tijd is voor een uitje. Even de stress van het moederschap los laten en tijd voor ontspanning.

Wat als een heerlijke avond begint eindigt in de nachtmerrie van elke moeder als één van de baby’s uit zijn wiegje wordt ontvoerd.

Verteld vanuit de drie hoofdpersonen krijg je inzicht in hun levens terwijl ondertussen de zoektocht naar de vermiste baby doorgaat.

De perfecte moeder is een debuut en ik kan dat maar moeilijk geloven. Ik heb me zo verbonden gevoeld met de personages en de situaties waarin zij zich bevonden. Hoewel, na het uitlezen zul je begrijpen dat ik daarbij niet alle mei moeders bedoel.

Ik heb het hele boek door geen idee gehad wat er met de baby gebeurd was en heb meerdere verdenkingen gehad maar toen ik aan het einde van het boek belande kwam er een nooit verwachte plottwist! Deze blies me echt van mijn sokken en ik waardeer het boek daardoor des te meer!

Ik zie deze thriller nog wel verfilmd worden!

Als je van boeken zoals Grote, kleine leugens van Liane Moriarty houdt dan moet je deze ook echt lezen! Ik durf te zeggen dat ik deze nog beter vond!

[bol_product_links block_id=”bol_5bc067fc7ca0b_selected-products” products=”9200000091613959,9200000091781690″ name=”perfecte moeder” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.