Recensie | Phobos⁴ (Phobos, #4), Victor Dixen

Recensie | Phobos⁴ (Phobos, #4), Victor Dixen

Lancering van de onlinekanalen van de pioniers over 3 seconden... 2 seconden… 1 seconde… Ze hebben moeite om hun weg opnieuw te vinden. Ze zijn de laatste overlevenden van het Genesisprogramma. Nadat ze een woestijn vol eenzaamheid doorkruisten, worden ze nu overspoeld door een wervelvind aan media-aandacht. Zij heeft moeite om op adem te komen. In de ban van vragen zonder antwoord weigert Léonor elke vorm van lof en negeert ze alle camera’s. Is het gevaar op de blauwe planeet echt voorgoed geweken? Zijn de geheimen die hen achtervolgden op de rode planeet begraven? Wat als alles nu eens opnieuw veranderde in het hele zonnestelsel? Hun angst laat hen balanceren op het randje van verstikking; het blijft te vroeg om opgelucht adem te halen. Victor Dixen, die al twee keer de ‘Grand Prix de l’Imaginaire’ won, is terug met het laatste deel in deze internationale bestsellersaga die je de adem beneemt.

four-stars
Phobos⁴ geschreven door: Victor Dixen
Bladzijden: 450
Serie: Phobos, #4, #4
Meer van deze auteur: Phobos, Phobos², Phobos³ (Phobos, #3)
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | 5 juli 2021
Genre: Young Adult
Vertaald door: Jamy Simons
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Wat vind ik van de cover

Zoals jullie misschien wel weten werd dit vierde deel maar niet uitgegeven door de vorige uitgeverij. Nu heeft Dutch Venture Publishing dit deel alsnog voor ons weten te regelen en ik ben zo blij dat de covers nog steeds matchen en het boek ook qua grootte perfect past bij de rest. Een uitgever die onze veeleisende boekenhartjes begrijpt ❤️

Enige minpuntje?

Als ik hem in de kast naast de rest zet is de rug andersom gedrukt 🙈maar goed als ik ze liggend neerleg is dat ook weer opgelost!

Wat vind ik van het verhaal

De Phobos-serie was een ongelooflijk goed in elkaar gezet verhaal!

In een van mijn vorige recensies schreef ik: “De Cliffhanger ruimtekoning heeft me weer weten betoveren! Ik zweef in de ruimte en wil meer!”

En dat stuk meer kreeg ik, na jaren wachten eindelijk, dankzij Dutch Venture Publishing!

Deze boeken gaan over zes jonge vrouwen en zes jonge mannen op een enkele reis naar Mars. Ze hebben allemaal een zwaar leven gehad en eigenlijk houdt niets ze tegen om dit avontuur aan te gaan en aarde te verlaten.

Een tikkeltje speeddating, een niet verwacht slecht personage. Slechts twee kleine puntjes om deze dystopie te omschrijven die stiekem alleen maar draait om geld en macht!

In de eerdere delen werd er al op een manier geschreven waar ik van hou!

Niet alleen maar hoofdstukken vol letters maar omschreven alsof we er zelf deel van uitmaakten. Ook extra’s zoals reclameblokken (die ik iets minder vond, maar wie houdt er nu wel van reclame?), backstage verhalen en technische stukjes maakten dit een verhaal waar je niet anders kan dan van genieten!

In dit vierde boek is er nog een stukje toegevoegd! Social media en opmerkingen van de volgers van onze pioniers!

In dit vierde deel lezen we over de terugkeer van de pioniers naar de aarde!

Bij hun aankomst in een baan om de aarde begint ons verhaal wederom vanuit Léonor. Ze staan nog niet met hun voeten op aarde of er draven alweer diverse sponsors op met aanbiedingen voor op hun eigen Social media kanalen. Maar niet iedereen aan boord wil dat hun privacy weer verdwijnt. Er zijn immers dingen waarvan ze niet willen dat het publiek dat weet.

Ik wil geen spoilers weggeven, maar in dit deel begint het publiek zich ook tegen onze pioniers te keren wanneer er bepaalde geheimen aan het licht komen. Terwijl er steeds meer geopenbaard word over wat er nu precies echt gebeurt is op Mars maken onze pioniers wederom grote beproevingen mee.

Conclusie

Net zoals in de eerdere delen kun je ook in dit deel weer genieten van veel geheimen, veel plottwisten en kom je zelfs nog meer te weten over bepaalde personages dan je al dacht te weten.

Ik ben weg van Victor Dixen als auteur en hoop dan ook met heel mijn hart dat zijn nieuwe boek ook hier weer vertaald gaat worden. De stukjes die ik op zijn Instagram zie zijn alweer veelbelovend! Ik zal later deze week nog een post delen waarin ik meer vertel over dit nieuwe boek.

Phobos⁴ ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.