Recensie | Pijn, Mel Wallis de Vries

Recensie | Pijn, Mel Wallis de Vries

Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn... Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?

five-stars
Pijn geschreven door: Mel Wallis de Vries
Bladzijden: 232
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein | oktober 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

hot mess

Mag ik even jullie uiterste aandacht voor de foto hieronder!

Op deze foto zie je de waanzinnige hard roze zijkant van het boek! Complete liefde dus voor het uiterlijk van dit boek! Een prachtige zwarte hardcover met knallende kleuren! Ik hou er van!

Ook de tekst “Wat is je grootste angst?” deed het meteen goed! Ik was meteen nieuwsgierig naar de inhoud van deze jeugdthriller!

Normaal gesproken ben ik niet weg van ‘echte’ mensen op de cover maar met dit meisje werkt het! Na het lezen van het verhaal vind ik haar nog steeds passen!

Was ik net zo weg van de binnenkant? Lees gauw verder om daar achter te komen zou ik zeggen!

De hoofdpersoon in dit boek is Mandy, ze is een meisje dat door een moeilijke tijd gaat. Haar moeder is ernstig ziek en eigenlijk heeft ze niemand om mee te praten. Haar vader is druk met haar moeder, haar zus sluit zichzelf af, en haar vriendinnen? Tja, zijn dat eigenlijk wel echt vriendinnen? Ze lijken drukker met hun eigen problemen en met name Puck is een vriendin die je nog wel eens het bloed onder je nagels vandaan kan gaan halen!

In Pijn lees je vanuit verschillende meiden en ook verschillende vriendinnengroepjes van verschillend scholen en sportclubs uit Amsterdam. Uit alle vriendengroepjes komt een personage aan het woord.

Op een dag vind er een moord plaats, maar niet zomaar een moord! Het slachtoffer is gefilmd met haar eigen telefoon en de beelden zijn verspreid via Snapchat.

Een moordenaar die het voorzien heeft op jonge meisjes met een gruwelijke werkwijze! Maar wat is zijn motief? En wie is het volgende slachtoffer? De laatste momenten van de meisjes bezorgen je kippenvel!

Dit is echt een ijzingwekkende jeugdthriller! Van mij mag het stukje jeugd wel weggehaald worden want ik als ruim volwassene zat met angst in mijn lijf en gespitste oren te lezen!

Een dag later merk ik nog dat dit boek een flinke impact heeft gemaakt wanneer ik denk dat ik een deur dicht had gedaan en deze openstaat….. Heerlijk wanneer een boek je zo onder de huid kruipt!

[bol_product_links block_id=”bol_5a12eb6492cb2_selected-products” products=”9200000079578827″ name=”Pijn” sub_id=”” link_color=”000205″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”190600″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Pijn is een ijzingwekkend verhaal! Lezen met angst in je lijf en gespitste oren! Heerlijk wanneer een boek je zo onder de huid kruipt!

Absoluut 5 hoedjes waard! Maar wel 2 kleine puntjes!

Voor mij persoonlijk word het aantal Young Adults met zieke moeders een beetje te veel! Bijna elk boek dat je tegenwoordig openslaat is een moeder of overleden of lijdt aan kanker.

Pijn is naar mijn mening ook meer voor 16+ gezien de onderwerpen over seks en alcohol en niet zoals op Bol.com vermeld 13-15 jaar.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment