Recensie | Pokerface, Buddy Tegenbosch

Sem de Wit, zestien jaar, vijf vwo, speelt al heel zijn leven ijshockey. Als hij gevraagd wordt voor het eerste team, bedenkt hij zich geen moment en grijpt zijn kans. Hij krijgt twee weken de tijd om zich te bewijzen, maar merkt al snel dat het niet meevalt. Gelukkig is er een speler die vriendschap met hem sluit. Dave helpt Sem een hoger niveau te bereiken op het ijs, en hij introduceert hem in de wereld van het pokeren. Sem lijkt aanleg te hebben en neemt steeds grotere risico’s in het spel. Totdat het op een avond gruwelijk uit de hand loopt…

four-stars
Pokerface geschreven door: Buddy Tegenbosch
Bladzijden: 253
Meer van deze auteur: Oog om oog, Livestream
Uitgeverij: Best of Ya | februari 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Pokerface | De coverpokerface

Ik zelf heb de nieuwe uitgave (rechterfoto) ontvangen van Pokerface en op dit boek zie je enkel de ijshockeyschaatsen op een ijsbaan met de symbolen van pokerkaarten.

Op de oude cover zie je een jongen (Sem) tegen een muur aanzitten met een hockeystick en een auto op de achtergrond. Ook staat op deze cover de tekst “Ik steel, lieg en bedrieg.”

Ik zelf vind de nieuwe cover veel mooier. Sowieso ben ik niet weg van mensen op de cover omdat dat mijn eigen fantasie in de weg staat. Op de tweede cover vind ik echter dat het ijshockey meer naar voren word gebracht, op de oude cover zou die hockeystick ook gebruikt kunnen worden om mee te bedreigen wanneer hij bijvoorbeeld steelt! Pokerface zou dan op zijn stalen gezicht kunnen slaan wanneer hij liegt.

De nieuwe cover is voor mij dus veel passender bij het verhaal!

Pokerface | De binnenkant

Buddy zijn debuut! Nadat ik Oog om Oog las was ik heel erg benieuwd naar Pokerface, zou zijn eerste boek net zo spannend zijn als het tweede?

Vol hoge verwachtingen begon ik aan dit boek!

Pokerface draait om de 16 jarige Sem die op het moment een niet al te makkelijk leven heeft. Zijn ouders hebben wat problemen en waar ze hem eerder boven op de huid zaten door een gebeurtenis in het verleden lijken ze nu niet meer naar hem om te kijken.

Wanneer Sem in het eerste hockeyteam een proeftijd mag gaan spelen voelt hij zich natuurlijk ontzettend trots. Maar Sem stresst ook! Zijn maatje uit het andere team, Sander, lijkt voor hem meer kans te maken op een plekje in het eerste. Voor Sem lijkt het alsof alles wat hij wil buiten handbereik ligt.

Wanneer één van de jongens uit het eerste zich om Sem lijkt te bekommeren en hem wat tips geeft neem Sem die dan ook graag aan. Zo raakt Sem steeds meer bevriend met de jongens uit het eerste team en raakt vervreemd van zijn eigen vrienden.

Wanneer ze naar wedstrijden reizen spelen ze voor de afleiding onderweg een potje toepen. Dit kleine potje toepen word een uitnodiging van Dave om in ‘Het Hok’ een potje te komen pokeren! Vanaf dit spelletje loopt het leven van Sem langzaamaan steeds meer in de knoei!

Hij gaat stappen met de verkeerde mensen, raakt de goede mensen kwijt! Hij komt terecht in een wereld van drugs, drank en poker! En wanneer je denkt dat het echt niet erger kan? Vanaf dat moment brengt dit boek je in een wervelwind van gebeurtenissen en af en toe valt mijn snuut los van alle consequenties die Sems acties voortbrengen!

Ontzettend geloofwaardig en helemaal van deze tijd!

De boeken van Buddy zijn ontzettende pageturners! Ik heb beide boeken in één ruk uitgelezen en kijk al vol verwachting uit naar een eventueel derde schrijven!

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment