Recensie | Rijk van stormen, Sarah J. Maas

Recensie | Rijk van stormen, Sarah J. Maas

Het vijfde deel in de populaire Glazen troon-serie neemt ons verder mee op Aelins epische reis en bouwt op naar een cliffhanger die iedereen zal doen smachten naar het vervolg.

In Rijk van stormen heeft Celaena allang haar rechtmatige rol van erfgename Aelin Galathynius ingenomen en heeft ze gezworen haar koninkrijk terug te krijgen. De Duistere Koning Erawan gebruikt Aelins verleden, haar vijanden en haar vrienden in een uiterste krachtvertoon om te voorkomen dat ze haar doel bereikt. Aelin heeft een krachtig hof dat ze leiding moet geven en heeft haar hart aan een Fae-prins gegeven. Nu moet ze bepalen wat – of wie – ze bereid is op te offeren om haar wereld te redden…

five-stars
Rijk van stormen (De glazen troon, #5) geschreven door: Sarah J. Maas
Bladzijden: 608
Serie: De glazen troon #5
Meer van deze auteur: Koningin van de Schaduw (De Glazen troon, #4), Toren van de dageraad (De glazen troon, #6), Huis van Aarde en Bloed
Uitgeverij: Boekerij | January 16th 2018
Genre: Fantasy
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Hoewel ik echt tienduizend keer liever de oorspronkelijke covers zou zien bij deze serie is het wel leuk nu ik bijna alle delen in de kast heb staan te zien hoe goed ze allemaal bij elkaar matchen.

Na het uitlezen van dit boek eindig ik in shock en kan ik niks anders neerpennen dan:

Is it even possible to love these series more and more?

Maar ook angst… hoewel Miss Maas nu bezig is met een zevende boek durf ik wellicht Toren van de Dageraad nog niet te openen!

Het einde van Rijk der Stormen en alles wat zich hierin heeft geopenbaard? Op het moment word er gesproken over een verfilming maar alleen dit deel zal al minsten drie uur moeten duren om alles er in te krijgen!

Goed, nu proberen een recensie te breien van alles wat er in mijn hoofd omgaat na het lezen van dit deel.

Avontuur, pijn, verlies, liefde, vriendschap.  Een achtbaan van emoties. Het was episch.

Ik heb gelachen, gehuild en ik ben er vrij zeker van dat mijn hart stierf. Duizend keer!

In dit deel groeien sommige personages nog dichter naar mijn hart. Mijn liefde voor Manon en Abraxos bereikt zijn hoogtepunt.

‘Jij en ik,’ beloofde ze hem. ‘Tot de Duisternis ons komt halen.’

Hoewel ik hem eerder wel kon wurgen ben ik ook blij verrast door Lorcan en stiekem krijgt ook hij een plekje in mijn hart. (Iets met reepjes stof voor de ingewijden!) 

En dan Lysandra! Lysandra is zo GE-WEL-DIG. Ik mag geen spoilers geven maar het is zo freaking awesome!!!!

Het einde is gewoon bruut en hoewel ik het liefst meteen door wou lezen in deel 6 toen ik dit boek dichtsloeg ben ik een klein beetje (zeg maar heel erg)doodsbang om erachter te komen hoe alles verder zal lopen.

De Troon van Glas serie heeft de perfecte combinatie van romantiek, actie en avontuur. Maar het heeft ook een verwoestend effect waardoor je als fan emotioneel door een dal gaat!

Rijk van Stormen raakt je als een Tsunami!Wensen jullie me sterkte met het laatste deel?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments

  1. Ik ben eigenlijk heel benieuwd wat je van Yrene in Tower of Dawn gaat vinden. Ik denk dat zij samen met Lysandra toch wel mijn favoriete personages in de reeks aan het worden zijn. En Manon…. Always Manon.

    Ik heb gisteren trouwens ontzettend zitten fangirlen over de titel onthulling van het laatste deel in de reeks.
    Silke onlangs geplaatst…Gelezen in maartMy Profile