Recensie | Roedi (Twiceborn #1), Alison Woods

Recensie | Roedi (Twiceborn #1), Alison Woods

Vijf vrienden, een broeierige zomer en een dorpje dat heel wat geheimen te verbergen heeft. Wanneer Ellie zich samen met haar vrienden wil aansluiten bij een groep in haar geboortedorp die aan moderne hekserij doet, wordt ze als enige niet geaccepteerd. De sekte blijkt duistere geheimen te hebben die verstrengeld zijn met haar familieverleden. Geheimen die ze kost wat kost willen beschermen...
Misschien kan Eric, een onweerstaanbaar mysterieuze jongen met een duister karakter, haar wel helpen om de waarheid te achterhalen? Samen met haar vrienden raakt ze verwikkeld in netelige avonturen. Hun geboortedorp met de bosrijke glooiingen en wilde bloemenvelden lijkt plots niet meer zo onschuldig.

three-half-stars
Roedi geschreven door: Alison Woods
Bladzijden: 204
Serie: Twiceborn #1
Uitgeverij: Beefcake | juni 2018
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Ik ontving een berichtje van de auteur van dit boek, Alison Houthuys, met de vraag of ik haar boek wou recenseren.

Zij schreef dit debuut onder haar pseudoniem Alison Woods.

De cover sprak me meteen aan. Ik ben weg van sterren hemels en al helemaal als ze zo galaxy gekleurd zijn als deze. De ogen die je licht ziet geven het boek een ietwat mysterieus tintje!

Toen ik de synopsis doorkreeg gestuurd van Alison was ik meteen geïntrigeerd door het feit dat er moderne hekserij in het boek zou zitten. Ook sektes met duistere geheimen wekten mijn interesse.

In Roedi lezen we vanuit de hoofdpersoon Belinda, zichzelf noemt ze Ellie.

Haar moeder is overleden en haar vader heeft hun verlaten toen haar moeder nog leefde. Met zijn nieuwe vriendin heeft hij een baby gekregen maar omdat Ellie haar niet kan uitstaan mag ze bij haar oma en tante Erika wonen.

Ellie is een beetje een einzelganger maar heeft sinds een jaar een vriendin genaamd Katrien. Katrien nodigt haar aan het einde van het schooljaar uit om mee te gaan naar een Midzomernachtfeest. Katrien wil dolgraag een roedi worden, een leerling van de Wicca religie.

Hoewel Ellie het eigenlijk een beetje een raar idee vind en meer een enge sekte gevoel krijgt bij wat Katrien haar verteld gaat ze toch overstag wanneer ze hoort dat Eric, de twee jaar oudere broer van Katrien, ook bij de coven zit. Ze heeft stiekem een beetje een crush op hem.

Uiteindelijk besluit Ellie om ook aan de opleiding te beginnen samen met Katrien, Simon, Robin en Linda.

Helaas gaat dat niet zo gemakkelijk wanneer Nouria, de vriendin van Eric, haar pijlen richt op Ellie. Een rare soort ontgroening vind plaats in hoofdstuk veertien en die was erg pittig! Zeker niet iets voor mensen met een zwakke maag! Hoewel op het randje kon ik het zeker waarderen! De dagen daarna komen er allemaal dingen op Ellie’s pad waardoor ze steeds meer verwikkeld raakt in geheimen over haar families verleden en het kleine dorpje waar ze in woont.

Niet alleen vertellen Robin en Simon haar over rare gebeurtenissen in het dorp zo’n vijftien jaar terug maar ook een verhaallijn van Katie 18 jaar geleden doet je voor raadsels staan.

Al met al een boek dat je in een ruk uitleest maar ik had het liever als stand alone gezien. Nu vond ik sommige stukjes wat te warrig of overbodig waardoor ik mijn interesse ietwat verloor. Ook wil ik nu dolgraag verder lezen want dit boek eindigt met een cliffhanger!!!

Wellicht dat het vervolg, waarover Alison zegt dat het er zeker komt, me over de streep trekt.

  • Hoofdstuk 15 was voor mij overbodig en een tikkeltje vreemd.
  • En voor mij was er soms ook een tikkeltje teveel verschil in de gedragingen van de vrienden. Zo leken ze het ene moment heel volwassen over te komen maar door dingen die ze zeiden leken het eerder jonge kinderen.

    Katrien en Ellie zitten in de vierde van het middelbaar, hierdoor ga ik er van uit dat ze ongeveer 17 zullen zijn maar terwijl er toch best choquerende dingen in het boek zitten die vrij makkelijk worden uitgesproken en ook alcohol en seks normaal word besproken vind ik het op sommige stukken weer heel kinderlijk.

    “Drinkt hij nu melk van haar borst?” vraagt Katrien. De walging druipt van haar stem.

“welnee, soms vindt een man het gewoon leuk om aan de borsten van een vrouw te sabbelen.”

Ik denk niet dat iemand van boven de 14 niet begrijpt waarom een man aan de borst van een vrouw zit en daarnaast is de vrouw in kwestie geen zwangere waardoor melkproductie toch al niet aan de orde is?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.