Recensie | Royals (Royals #1), Rachel Hawkins

Recensie | Royals (Royals #1), Rachel Hawkins

Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof.

Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt

three-half-stars
Royals geschreven door: Rachel Hawkins
Bladzijden: 272
Serie: Royals #1
Meer van deze auteur: Her Royal Highness
Uitgeverij: Best of Ya | 5 July 2018
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Rachel Hawkins ken ik van de Hex Hall series waar ik in het Engels echt van heb genoten. Ik geloof dat er niet eerder werk van haar vertaald is naar het Nederlands. Ik heb vaak zat zitten smachten bij het zien van de covers van Rebel Belle en toen ik een persbericht van deze Nederlandse versie van Royals binnen kreeg was ik heel benieuwd!

De cover was liefde op het eerste gezicht! Heerlijk roze en met al die mooie glitter steentjes van het kroontje! Ook dat kroontje op de O van Royals deed het goed.

Ik denk dat onze cover beter aanslaat dan het originele. Bij het origineel kreeg ik een beetje het gevoel alsof het te kinderlijk zou zijn. De Nederlandse cover slaat denk ik beter aan bij alle leeftijden die wel van een beetje royal romance houden!

Toen ik de flaptekst las was ik meteen om! Het klonk als een heerlijk verhaal. De hoofdpersoon Daisy klonk als een leuke, simpele meid waarin ik me wel zou kunnen verplaatsen.

Ze blijkt echt een heerlijke meid te zijn die haar hart op de tong heeft liggen. In het avontuurlijke leven van haar zus die gaat trouwen met de Schotse kroonprins levert die tong haar nog weleens problemen op en dus zal ze er vaker dan haar lief is op moeten bijten!

Ze komt uit een nogal apart gezin want haar vader is een oude rockster! Ik denk dat de band tussen hem en Daisy mijn favoriet is. De band tussen haar en haar zus is niet echt geweldig. In Daisy’s leven lijkt het er vaak op dat Ellie altijd haar zin krijgt. Door het hele boek heen heb ik dan ook een aversie tegen haar

In het begin van het verhaal heb ik sterk het idee dat Rachel geïnspireerd is geraakt door prins Harry en Meghan Markle, eigenlijk hou ik dit wel door het hele boek heen 🙂

Over het algemeen heb ik genoten van het koninklijke gedeelte en de relatie tussen Daisy en haar vader. Ik had wel wat meer realistisch drama gewenst, maar het was nog steeds een heerlijke read.

Als je van zoete romances houdt met een tikkeltje drama en sarcasme is dit boek echt iets voor jou!

De inhoud van Royals is net zo fluffy en zoet als de buitenkant. Een soort soap serie gevuld met dure juwelen, vriendschappen, lastige relaties, Pino en mannen in kilts!

Er komt een vervolg. En nu is dat niet het minpuntje… Maar ik had dit boek liever afgerond gezien! We weten aan het einde allemaal wat er nog moet komen en dat had ik liever ook gewoon in dit boek gezien.

Een tweede boek zal namelijk maar 1 hoogtepunt hebben en ik ben bang dat er dan teveel omheen gedraaid gaat worden. Maar wie weet! Wellicht verrast Rachel me!

Hopelijk zit er in het tweede deel een tikkeltje meer drama! Een goede soapie draait op drama!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.