Recensie | S.T.A.G.S, M.A. Bennet

Recensie | S.T.A.G.S, M.A. Bennet

Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Middeleeuwers, de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren.

four-half-stars
S.T.A.G.S geschreven door: M.A. Bennett
Bladzijden: 304
Uitgeverij: Meis & Maas | 27 oktober 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Een recensie op dinsdag? Ja dat is even schrikken! Maar ik ben gevraagd voor de blogtournee van dit boek en ingepland op deze dag! Lees gauw verder!

hot mess

Deze cover trok al een tijd geleden mijn oog! Ik struin altijd het internet af naar te stagsverwachten boeken en op deze viel mijn oog meteen!

De tekst in combinatie met het gewei en die druppel bloed. Het gebruik van rode punten bij S.T.A.G.S, en de achtergrondstructuur. Perfectie!

Ik vind de cover echt geweldig, het gewei komt ook in veel elementen in het verhaal terug. Absolute eye-catcher en cover-buy!

Mijn most anticipated book van deze maand! Dat schept natuurlijk hoge verwachtingen!

Al op de eerste bladzijde laat de eerste zin: “Ik denk dat ik een moordenaar ben.” me meteen alles vergeten en is het enige wat ik wil is dit boek uitlezen!

Het verhaal gaat over Greer. Zij is een studente aan het Bewley Park en heeft een beurs gekregen voor Saint Aidan the Great School, dit zou volgens het boek de afkorting S.T.A.G.S moeten vormen. (Ik mis de T dus misschien ergens iets mis gegaan met de vertaling?)

Greer gaat niet zomaar naar deze school. Haar vader is documentaire maker voor de BBC en moet voor twee jaar naar het buitenland. Greer heeft de keuze tussen wonen bij haar tante of naar de Saint Aidan the Great School te gaan.

Deze school is als geen ander. Omschreven als een prachtig middeleeuws kasteel met ophaalbrug en slotgracht ben ik meteen verliefd, maar volgens Greer is het het hoofdkwartier van een sekte!

In het eerste trimester heeft Greer het allesbehalve naar haar zin. Ze heeft geen vrienden en behoorlijke heimwee, tot ze op een dag van de knapste jongen van school een uitnodiging krijgt. De uitnodiging staat voor het doorbrengen van de herfstvakantie om te Jagen Schieten Vissen met een paar andere gelukkige op Longcross Hall, het landgoed van Henry’s ouders. Henry de Warlencourt is niet zomaar de knapste jongen van de school, hij is een Middeleeuwer. De Middeleeuwers zijn een select groepje mensen op S.T.A.G.S bestaande uit Henry en zijn vijf beste vrienden.

Omdat Greer stiekem een beetje een oogje op Henry heeft accepteert ze de uitnodiging, misschien wel de grootste fout van haar leven!

Vanaf het moment dat Greer op Longcross Hall arriveert en je in hoofdstuk Jagen beland leg je dit boek niet meer neer!

Wat een duister maar verrukkelijk boek, een absolute pageturner!

Most anticipated is overtroffen door dit verhaal! Ik heb echt genoten. Op sommige stukjes ietwat voorspelbaar maar ik kan je echt aanraden om het te lezen.

Tijdens het lezen kon ik me alles zo goed inbeelden, ik was dan ook niet verbaasd dat ik na enig Twitter onderzoek las dat er wellicht een filmdeal klaarligt!

Waarom dan geen vijf hoedjes als ik zo lyrisch ben over het boek? Mijn dier liefhebbende hart! Ik heb het best moeilijk gehad met de beschrijving bij een paar van de bloedsporten. Dieren doden is voor mij geen sport maar ziekelijk, egoïstisch vermaak. Ik heb echt met een brok in mijn keel gezeten en daarom dus voor mij geen vijf hoedjes!

Zeg ik dan tegen mensen dat ze dit boek niet moeten lezen als ze dierenliefhebbers zijn? Absoluut niet! Want het is (buiten twee mini stukjes om) een veel te gaaf boek en ik duim stiekempjes op een vervolg! M.A. Bennet, ofwel Marina Fiorato mag van mij meteen verder schrijven aan een S.T.A.G.S 2!

[bol_product_links block_id=”bol_59eda2dfee1e6_selected-products” products=”9200000079999632″ name=”s.t.a.g.s” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Morgen kun je verder lezen in deze tournee bij The World Of A Bookworm!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments