Recensie | Schone schijn, Sarah Dessen

Peyton is de lieveling van de familie. Hij krijgt altijd alle aandacht en alle liefde. Zelfs als hij alcohol drinkt en achter het stuur kruipt en vervolgens iemand aanrijdt en naar de gevangenis moet, staat nog iedereen achter hem. Zijn zusje Sydney kan de hypocrisie niet aan en probeert weg te vluchten. Daarbij ontmoet ze de familie Chatham, een gezellig en chaotisch huishouden vol warmte en pizza. Een van hen is de zachtaardige Mac. Voor het eerst voelt Sydney zich gezien.

Recensie | Schone schijn, Sarah DessenSchone Schijn geschreven door: Sarah Dessen
| 22 March 2019
Genre: Young Adult
Bladzijden: 436
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads

Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Laat ik eerst eens vertellen hoe fantastisch ik het vind dat Clavis alles uitbrengt in prachtige hardcovers ♥ het is echt een lust op het oog hoor al die hardcovers bij elkaar!

De foto van deze cover vind ik ook echt heel erg mooi! Het geeft precies de stemming weer van het hoofdpersonage. De vertaling van de titel vind ik ook erg mooi gedaan, de originele titel is Saint Anything wat terugkomt in het boek maar hier echt niet had aangeslagen! De Schone Schijn die word opgehouden door dit boek heen geeft precies de juiste lading!

schijn

Als eerste moet ik zeggen dat het een heel mooi omschreven verhaal is waarin ik mezelf wel kon verliezen maar waarvan ik toch net iets meer had verwacht.

Het is geschreven vanuit Sidney die zich onzichtbaar voelt in haar eigen gezin. Zij leeft in de schaduw van haar oudere broer en die heeft het zo bont gemaakt dat Sydney op de eerste plaats compleet genegeerd lijkt te worden maar tegelijkertijd juist door haar ouders als haviken in de gaten word gehouden.

De personages in dit boek hebben elk een fijn omschreven achtergrond en ik kreeg met bijna elk van hen een band tijdens het lezen van Schone Schijn. Ik was dol op de hele familie van Layla en Mac! En hoewel Sydney’s eigen familie me een beetje tegen de borst stuitte was het wel een hele realistische situatie.

Dit is geen standaard contemporary ya. Het is een rustig verhaal waarbij je achter de vriendschappen en families een tikkeltje drama proeft maar die niet al te erg uitpakt! En dat is waar ik het dus een beetje minder vond!

Ik heb het gevoel dat dit boek nog niet helemaal af was?

Door het hele boek heen voel je een spanning die opbouwt maar wanneer je een hoogtepunt verwacht krijg je in plaats daarvan helaas een anti climax.

Voor mij om echt goed af te ronden had dit boek nog verder moeten gaan. Het hoogtepunt wellicht wat explosiever en de reacties daarop wat verder uitgeschreven. Het voelde nu een beetje afgeraffeld en dat is spijtig want het was zeker een mooi verhaal.

Schone Schijn is een heel mooi omschreven verhaal waarin ik mezelf wel kon verliezen maar waarvan ik toch net iets meer had verwacht.

Kleine sidenote: Fan van pizza en/of knoflookbroodjes? Zorg dat je het nummer van de thuisbezorgservice op speeddial hebt want je krijgt gegarandeerd trek tijdens het lezen van dit boek!

[bol_product_links block_id=”bol_5cd5920f9bf87_selected-products” products=”9200000091698773″ name=”schone schijn” sub_id=”” link_color=”F4907C” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”F4907C” deliverytime_color=”F4907C” background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”790″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.