Recensie | Schoolfeest, Simone Kortsmit

Recensie | Schoolfeest, Simone Kortsmit

De 15-jarige Yrsa Bellami wordt dood gevonden op het schoolplein. Alles wijst op zelfmoord. Haar beste vriendin Chelsea is lamgeslagen: waarom koos Yrsa voor de dood? Om haar te herdenken, nodigt Chelsea hun vriendengroep uit voor een weekend aan de kust. Maar het mooie weer slaat om. En er is geen elektriciteit, geen wifi. Ondertussen lopen de irritaties in het huisje op. Was Yrsa wel zo geliefd? Of bevindt zich in hun midden een moordenaar?

four-stars
Schoolfeest geschreven door: Simone Kortsmit
Bladzijden: 243
Uitgeverij: Clavis | januari 2019
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Mooie, maar simpele cover. De focus ligt op de meisjesschoenen die op de rand van een dak staan met een geblurde afgrond. Dit geeft al een bepaalde spanning af waardoor ik hem zeker zou oppakken.

Ik hou van jeugdthrillers en heb er in mijn leven dan ook al heel wat verslonden! Toen ik in de catalogus van Clavis dit boek zag staan was ik er dan ook meteen benieuwd naar.

Schoolfeest is een echte aanrader. Ik kon me goed in de meeste personages inleven. Er zit een duidelijke structuur in het verhaal en het leest makkelijk weg. Je switcht tussen ervoor en erna en verschillende personages. Dit maakt dat je soms wel even goed moet opletten maar doet gelukkig niet af aan de spanning.

De setting van het verhaal is heel goed neergezet. Aan de ene kant twijfel je of je in dit verhaal op zoek gaat naar de reden van Yrsa’s zelfmoord of dat je zoekt naar iemand die haar heeft geduwd! Wanneer de vrienden met zijn alle in het huisje zitten blijkt dat ze Yrsa minder goed kenden dan gedacht. De een na de ander veranderd in je hoofd in een potentiële verdachte en met een aantal plottwisten ben je helemaal het spoor bijster!

Als het in dit boek dan ook nog eens echt eng wordt kan je niet meer stoppen met lezen, of je nou 14 bent of een thriller liefhebber.

Wat heb ik genoten van Schoolfeest. Simone schrijft lekker vlot, maar ook ontzettend boeiend waardoor je maar één ding wil en dat is doorlezen! In rap tempo heb ik dan ook dit boek verslonden van haar. Ze kan zich prima meten aan auteurs als Mel Wallis de Vries en Margje Woodrow.

Ik las dat Schoolfeest het eerste deel is in een Veritas reeks. Een reeks met young adult thrillers speciaal voor jongeren vanaf ongeveer 14 jaar. Ik kan niet wachten op meer!

[bol_product_links block_id=”bol_5c935f49b0268_selected-products” products=”9200000095471378″ name=”schoolfeest” sub_id=”” link_color=”F4907C” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”F4907C” deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”790″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments