Recensie | ShowStopper (Showstopper #1), Hayley Barker

Recensie | ShowStopper (Showstopper #1), Hayley Barker

Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter.

Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen.

Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?

five-stars
Showstopper geschreven door: Hayley Barker
Bladzijden: 416
Serie: Showstopper #1
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein | 13 februari 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

DEZE COVER!!!!!!!!

Ik weet niet eens waar ik beginnen moet met het aanbidden van deze cover!

Alleen mijn leesexemplaar is al compleet fantastisch!!! Ik hou echt van elk element dat je ziet! Het lettertype, de schedel maar vooral de vlinder vind ik na het lezen van het boek echt heel tof.

Deze illustraties geven het boek gewoon iets magisch, iets waardoor je echt aangetrokken word en dit boek gewoon wilt hebben!

De definitieve cover die uitgebracht gaat worden heeft bladgouden elementen op de voorkant… Pure liefde!

Hoe moet je een recensie beginnen als je eigenlijk gewoon wil dat IEDEREEN hem meteen koopt en gaat lezen?

Dat dus mensen!!!! Echt ik ben gewoonweg helemaal verliefd op dit boek!

Laat ik bij het begin beginnen!

Dystopisch Engeland! De wereld is flink veranderd, er is een autochtone heersende klasse genaamd Zuiveren.

Zij besloten op een dag, zo’n honderd jaar geleden, dat allochtonen een minderheid waren en vanaf dat moment werd er vanuit de regering bepaald dat ze geen recht meer hadden op scholing of goede banen. Ze werden verbannen naar sloppenwijken en werden Droesems genoemd. In de sloppenwijken is geen elektriciteit en ook geen verwarming, het is een vies en zwaar bestaan met amper te eten.

Een paar jaar later werd het Circus opgericht met Zuivere artiesten. Toen ze besloten Droesems te gebruiken voor de gevaarlijke stunts bleek al gauw dat de dood van een Droesem erg populair was onder de Zuivere bezoekers. Het circus bedacht steeds gevaarlijkere acts en des te meer Droesems stierven des te populairder werd het Circus.

Nu het circus zo’n 40 jaar bestaat is het een plek waar jonge Droesems worden geronseld voor de zware acts ter vermaak van de Zuivere.

Hoshiko is een Droesem die werkt als trapeze artieste in het Circus. Ze werd op haar 5e weggehaald bij haar ouders en zit nu al 11 jaar bij het circus als zeer getalenteerde trapeze artiest. Ze heeft een diepgewortelde haat tegen circusdirecteur Silvio (deze deed me meteen denken aan Stromboli, je weet wel van Pinokkio) en tegen Zuivere!

Ben is zo’n Zuivere en zijn moeder is een machtige minister die zich bezig houdt met het controleren van Droesems.

Wanneer het Circus de stad Londen binnenkomt vangt Ben een glimp op van Hoshiko en wil hij uit alle macht naar het Circus om haar te zien!

Ben is niet zoals zijn moeder of de rest van zijn familie. Hun hebben echt een haat tegen Droesems. Hij begint een band te krijgen met zijn Droesem huishoudster die laat doorschemeren dat het circus niet alles is wat het lijkt te zijn!

Wanneer hij eindelijk het dodelijke circus met zijn eigen ogen ziet besluit hij Hoshiko te redden!

Twee hoofdpersonen wiens pov met ons gedeeld worden!

Hoshiko en Ben, twee geheel verschillende jongeren! Maar ook Greta en Amina zijn hele belangrijke personen die je echt in je hart gaat sluiten!

Showstopper heeft echt een fenomenale setting die de grimmige sfeer perfect neerzet! Het gevaar, de angst en de woede, alles is voelbaar in dit duistere circus! Showstopper sluit je pas als de show voorbij is!

Als de volgende mix je goed in de oren klinkt dan vind je dit boek zeker geweldig!  Hunger Games vs Caraval, een circus met een duistere circusmeester in een mix met een moeder (stel je een dochter van Voldemort en Dolores Umbridge voor) die gruwelt van modderbloedjes ofwel droesems.

Ik heb genoten met volle teugen en kan niet wachten op het volgende deel! Ik denk dat de filmrechten van dit geweldige boek ook snel verkocht zullen worden!

Geen minpuntje, achter in het boek staat de inspiratie voor dit boek. Dit had beter voorin kunnen staan!

Ik vrees dat sommige mensen te snel aannames maken wanneer ze dit boek lezen! Op het moment is er namelijk gauw een discussie gaande over boeken wanneer ze een bepaalde etniciteit als mindere neerzetten.

Dit boek is juist zo geschreven uit haar angst voor de steeds groter groeiende haat tegen minderheden in Engeland.

Wonderland win actie zegel

Ze heeft voor dit boek onderzoek gedaan naar middeleeuwse martelingen, concentratiekampen en wat de nazi’s daar uitvoerden en hoe het vroeger in het circus ging. Vandaar dat het boek op sommige momenten vrij rechts aanvoelt!

Dus niet met een vooroordeel dicht slaan maar gewoon helemaal uitlezen en dan zal het jou ook overtuigen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments

  1. Fijne en enthousiaste recensie! De cover van dit boek is echt heel mooi, het verhaal klinkt ook super interessant en spannend. Ik heb erg genoten van Caraval en circus-verhalen zijn altijd goed. Ik ben erg benieuwd naar dit boek en ik zet hem zeker op mijn TBR!
    Do onlangs geplaatst…Geekerella – Ashley PostonMy Profile