Recensie | Slapende Reuzen (Themis Files #1), Sylvain Neuvel

Recensie | Slapende Reuzen (Themis Files #1), Sylvain Neuvel

Als Rose Franklin op haar nieuwe fietsje vlak bij haar huis in Deadwood, South Dakota rijdt, valt ze plotseling in een enorm gat in de aarde. Ze komt bij op de bodem van een nagenoeg perfect vierkante kuil, waarvan de muren vol staan met ingewikkelde graveringen die licht geven en lijken te pulseren. Maar de brandweermannen die haar komen redden, staren naar een nog vreemder schouwspel: een klein, geschrokken meisje in de palm van een reusachtige metalen hand.

Zeventien jaar later is het mysterie van dit bizarre artefact nog altijd onopgelost; de oorsprong, de maker en het doel zijn onbekend. Uitkomsten van de koolstofdatering tarten elk geloof, het leger schrijft het ene na het andere topgeheime rapport, maar lijkt het nergens over eens te kunnen worden. Theorieën worden verzonnen en nagenoeg onmiddellijk weer verworpen. Als men geen oplossing vindt, begint men langzaam zijn belangstelling voor dit schijnbaar onoplosbare raadsel te verliezen.

Sommigen kunnen echter niet stoppen met zoeken naar antwoorden. Rose Franklin is inmiddels een hoogopgeleide natuurkundige die een topgeheim team leidt om het mysterie van de gigantische hand te ontrafelen. Maar als de stukje van de puzzel eenmaal op hun plaats liggen, zal het resultaat dan juist een middel voor eeuwige vrede of een wapen voor massavernietiging blijken te zijn?

four-stars
Slapende reuzen geschreven door: Sylvain Neuvel
Bladzijden: 278
Serie: Themis Files #1
Meer van deze auteur: Ontwakende goden (Themis Files, #2)
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V. | June 26th 2017
Genre: Science Fiction
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Het eerste wat me opviel bij dit boek was de geweldige cover! Ik zag hem voorbij komen in mijn blogfeed en werd meteen aangetrokken! Na het lezen van meerdere recensies besloot ik het boek te kopen!

En zeg zelf, zo’n mooie cover kun je toch niet laten liggen!

Laat ik beginnen met zeggen dat sciencefiction normaal niet hoog op mijn leeslijst staat. Na het lezen van de proloog ben ik toch meteen nieuwsgierig. Een elf jarig meisje dat stiekem gaat fietsen met haar nieuwe fiets, in een ontzettend diep gat valt en terecht kwam op een reusachtige metalen hand van bijna 7 meter!

Dat klinkt toch wel meteen goed!

Zo’n 17 jaar later heeft het meisje, Rose een doktersgraad behaald en werkt ze als senior wetenschapper in een geheim team dat onderzoek doet naar de hand.

In de eerste helft van het boek lees je veel mysterieuze zaken waardoor je compleet vastgezogen word in het verhaal. De ontdekkingen die gedaan worden maken dit boek niet alleen spannend maar ook erg ingewikkeld! Ik wil natuurlijk niks spoilen maar de grote gevonden hand is slecht een klein stukje van de puzzel en de rest van het verhaal lees je vanuit diverse interviews.

Deze interviews worden gedaan door een anonieme interviewer, een man die flinke macht heeft. Hij interviewde de andere betrokken personages waardoor wij erachter komen wat er allemaal gebeurd is. De anonimiteit van de ondervrager geeft het geheel een spannend effect, wie is deze mysterieuze man en voor wie werkt hij?

“Het is voor u voldoende om te weten dat u dit vertrek niet levend kunt verlaten als ik mijn naam noem.”

Hoewel ik het boek in één ruk uitlas had ik wel momenten waarop ik mijn concentratie verloor. Zo is het boek vanaf het begin af aan erg spannend en ben je nieuwsgierig naar wat komen gaat maar in de tweede helft van het boek komt er erg veel wetenschappelijke vaktaal en verslapt mijn aandacht. Desondanks weet het boek af te sluiten met een cliffhanger die je doet verlangen naar het tweede boek.

[bol_product_links block_id=”bol_5a6db33613cb5_selected-products” products=”9200000069831552″ name=”slapende reuzen” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments

  1. Ik was aan dit boek begonnen maar kon m’n aandacht vanaf het begin al niet vasthouden, maar wil het zeker nog een kans geven! Vooral omdat zoveel mensen zeggen dat ze dit boek echt geweldig vonden. Prachtige foto trouwens!