Recensie | Sneeuw als As, Sara Raasch

Zestien jaar geleden werd het koninkrijk Winter onder de voet gelopen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Alle hoop is nu gevestigd op de acht mensen die wisten te ontsnappen en sindsdien op de vlucht zijn.

Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen en kent alleen het leven als vluchteling. De Winterianen zijn vastbesloten om hun rijk ooit terug te veroveren en ondernemen daarvoor gevaarlijke verkenningstochten, waarbij Meira tot haar frustratie nooit mee mag. Dus wanneer ze iets opvangt over een antiek medaillon dat Winter zijn magie kan teruggeven, besluit ze er stiekem achteraan te gaan om zichzelf te bewijzen.

four-stars
Sneeuw als as geschreven door: Sara Raasch
Bladzijden: 384
Uitgeverij: Harper Collins | January 10th 2017
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht Sneeuw als As ontvangen als leesexemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Sneeuw als As | De cover

Wat een prachtige toevoeging aan je boekenkast ♥ dit zijn echt geweldige covers!

Als straks alle delen naast elkaar staan in de kast met hun cover naar voren is het echt een plaatje om naar te kijken!

Ik vind het ook geweldig dat het wapen van Meira zo de scheiding vormt tussen de koninkrijken!

Sneeuw als As | De binnenkant

Ik zag dit boek een hele tijd terug verschijnen in een bericht waar vermeld werd dat Harper Collins ze ging vertalen. Alleen om de cover sprong ik al een gat in de lucht!sneeuw als as

Na het lezen van de flaptekst weet je wel dat dit geen standaard YA is!

In een wereld (die worldbuilding, en die prachtige kaart in je boek ♥) met 8 koninkrijken  zijn er 4 waar het altijd Winter, Lente, Zomer of Herfst is. De overige vier zijn ritme koninkrijken, Cordell, Ventralli, Paisley en Yakim. Deze heten ritme koninkrijken omdat ze het normale ritme van alle vier de seizoenen doorlopen.

In deze wereld volgen we het verhaal van weesmeisje en soldaat in opleiding Meira. Ze wil zichzelf bewijzen aan Meneer, een man die voor haar als vader voelt. De man die Meira heeft opgevoed en getraind. Hij hoopt de Winterianen die gevangen zijn genomen te bevrijden maar is beschermend naar Meira, wat haar meerdere keren flink frustreert! En mij ook, alsof een meisje dat is getraind als soldaat alleen maar goed genoeg is voor het vergaren van voedsel!

Mather is de toekomstige koning van Winter, samen opgegroeid en grootgebracht met Meira. Meneer heeft hun beide opgevoed omdat zij de twee kinderen waren onder de 25 gevluchte Winterianen. Zij waren gevlucht nadat Angra, koning van de Lente hun Winter koninkrijk vernietigde en de rest van de Winterianen tot slaaf maakte.

Sneeuw als As | Mijn mening

Vrijwel meteen val ik voor dit boek en de personages. Hoe kan het dan ook anders zoals alle volkeren en rijken in dit boek prachtig beeldend worden beschreven!

Dit boek was echt een enorm positieve verrassing. Ik wist niet precies waar ik aan begon en op elke nieuwe bladzijde leek ik meer en meer over deze geweldige fantasy wereld te ontdekken ♥

Het tempo in dit boek is niet heel snel, gezien er een soort van oorlog gaande is word er erg veel gepland en voorbereid waardoor het verhaal soms zijn vaart mist. Storend was dit echter niet, ik kon zo juist nog beter begrijpen hoe alles in elkaar stak en werd zo steeds dieper in het verhaal getrokken.

Er zijn een aantal personages waar ik echt weg van was, sommige vond ik echt afschuwelijk en bij weer andere draaide mijn mening 180 graden om! Heerlijk wanneer dat in een boek gebeurt!

Een heerlijk fantasy verhaal dat je vastpakt tot je de laatste pagina met een zucht dichtslaat en verlangt naar het volgende deel!

Sara is toegevoegd aan mijn to read lijstje van favoriete schrijvers!

Sneeuw als As | Over de auteur

Sneeuw als As
Photo by Michelle D. Argyle

Sara Raasch wist al toen ze vijf jaar oud was dat ze iets met boeken ging doen! Terwijl haar vrienden een limonade stand hadden stond zij er naast haar handgetekende prentenboeken te verkopen. Sindsdien is ze niet veel veranderd! Haar vrienden trekken nog steeds hun wenkbrauwen op wanneer ze probeert om dingen te tekenen, en haar enthousiasme voor het geschreven woord drijft haar nog steeds tot extreme hoogtes. Ze is de auteur van de New York Times bestseller romans Sneeuw als As en het nog niet vertaalde Ice Like Fire. Je kunt haar online vinden op www.sararaasch.tumblr.com en @seesarawrite op Twitter.

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.